۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۶
کد خبر: ۲۸۱۲۷۷
برای نخستین بار؛

آزمون روحانیان عمره و عتبات در خراسان شمالی برگزار می شود

خبرگزاری رسا ـ نماینده بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت خراسان شمالی گفت: امسال برای نخستین بار آزمون روحانیان عمره و عتبات و نیز مداحان عتبات عالیات در این استان برگزار می شود.
حجت الاسلام ابوالفضلي- نماينده بعثه مقام معظم رهبري در امور حج و زيارت خراسان شمالي

حجت الاسلام محمدرضا ابوالفضلی، نماینده بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت استان خراسان شمالی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، با اشاره به اقدامات این نمایندگی در سال جاری، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون به همت دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری و با همکاری مدیریت حج و زیارت خراسان شمالی، برنامه هایی نظیر همایش آداب و اسرار حج، همایش عتبات عالیات، طرح یاوران حج، همایش متمرکز آموزشی توجیهی حج، همایش بانوان حج و غیره در استان برگزار شده است.

 

وی با بیان این که برنامه های مزبور در راستای ارائه آموزش های لازم و اطلاعات مربوط به آداب و مناسک زیارت به زائران عتبات، عمره و تمتع برنامه ریزی و اجرا شده است، افزود: در این راستا یکشنبه هفته جاری و همزمان با فرا رسیدن هفته حج، همایش یک روزه آموزشی توجیهی حج تمتع با عنوان «زمزمه لبیک» و با حضور 620 زائر اعزامی به مکه مکرمه از خراسان شمالی در محل مصلای امام خمینی(ره) بجنورد برگزار شد.

 

حجت الاسلام ابوالفضلی با اشاره به این که امسال و از پانزدهم شهریورماه جاری 620 زائر حج تمتع در قالب شش کاروان از خراسان شمالی به مکه اعزام می شوند، خاطرنشان کرد: امسال زائران حج تمتع این استان شامل 287 نفر مرد و 333 نفر زن هستند که از نیمه شهریورماه از فرودگاه شهی هاشمی نژاد مشهد به مکه مکرمه اعزام شده و پانزدهم مهرماه نیز به کشور باز می گردند.

 

نماینده بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت خراسان شمالی در ادامه با بیان این که در مجموع شش روحانی و یک معینه، شش کاروان اعزامی حج تمتع این استان را همراهی می کنند، افزود: هدایت فرهنگی کاروانیان و برنامه ریزی برای راهنمایی، توجیه و همراهی آنها از زمان شکل گیری کاروان تا پایان سفر، تبیین و تعلیم احکام و مناسک حج، فعالیت برای رعایت سیاست های بعثه، پاسخ گویی به نیازهای دینی حج گزاران، توجیه اماکن حرمین شریف و تلاش برای ارتقای معنویت در بین زائران از جمله اهداف و وظایف روحانیان معین و معینه اعزامی با کاروان های حج است.

 

وی با اشاره به نحوه انتخاب روحانیان عمره و عتبات، اظهار کرد: روحانیان عمره می بایست امتحان پایه 10 حوزه علمیه را به صورت کتبی و شفاهی گذرانده و تأییدیه آن را از شورای مدیریت حوزه تحویل گرفته باشند که پس از آن، از این افراد آزمون ورودی و مصاحبه گرفته می شود.

 

حجت الاسلام ابوالفضلی ادامه داد: این روحانیان چنان چه در مصاحبه پذیرفته شوند می بایست لوح فشرده حاوی فایل صوتی سخنرانی خود را تحویل دفتر نمایندگی بعثه دهند که پس از ارزیابی آن توسط کارشناسان، در صورت تأیید ابتدا به عنوان کارآموز به سفر اول عمره اعزام شده و در سفرهای بعدی با سمت روحانی کاروان عمره مسؤولیت را بر عهده می گیرند.

 

به گفته وی روحانیان عمره بعد از چندین سفر با توجه به جمع بندی گزارش ها و اعلام نظر رابطان بعثه به عنوان معین روحانی تمتع معرفی و اعزام می شوند.

 

امام جمعه موقت بجنورد با بیان این که گزینش روحانیان عتبات نیز از بین افراد دارای مدرک پایه هفتم حوزه انجام می شود، خاطرنشان کرد: این روحانیان نیز پس از طی مراحل آزمون ورودی، مصاحبه و ارزیابی سخنرانی به عنوان روحانی عتبات عالیات پذیرفته می شوند.

 

حجت الاسلام ابوالفضلی خاطرنشان کرد: البته در رابطه با روحانیان عتبات موافقت شده تا افرادی که پایه 10 حوزه علمیه را گذرانده، سه سال سابقه تبلیغی داشته و حداقل نیز 27 سال سن دارند، بدون شرکت در آزمون و تنها با انجام مرحله مصاحبه به عنوان روحانی عتبات پذیرفته شوند.

 

وی در خاتمه همچنین از برگزاری آزمون روحانیان عمره و عتبات و نیز مداحان عتبات در خراسان شمالی برای نخستین بار خبر داد و افزود: به دلیل کمبود روحانی در منطقه با برگزاری آزمون مزبور در این استان موافقت شده تا با جذب روحانیان نخبه به منظور همراهی با کاروان های عمره و عتبات، بخشی از کمبودهای این حوزه برطرف شود.

 

گفتنی است، استان خراسان شمالی در شمال شرق کشور بیش از 918 هزار نفر جمعیت دارد و همه ساله از این استان قریب به هشت هزار نفر به حج عمره، حدود 700 نفر به حج تمتع و افزون بر هفت هزار نفر به عتبات عالیات اعزام می شوند./9314/ت302/ح

ارسال نظرات