۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
کد خبر: ۲۷۵۶۵۸
مدیر مدرسه علمیه باقرالعلوم خراسان شمالی:

تعامل مدرسه علمیه باقرالعلوم با مدارس اهل سنت سازنده و الگو است

خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه علمیه باقرالعلوم(ع) شهرستان مرزی راز و جرگلان گفت: تعامل، ارتباط و همکاری این حوزه علمیه با مدارس علمیه اهل سنت شهرستان راز و جرگلان، سازنده و الگو است.
حجت الاسلام شکيبا- مدير حوزه علميه باقرالعلوم(ع) راز و جرگلان

حجت الاسلام شکرالله شکیبا، مدیر مدرسه علمیه باقرالعلوم(ع) شهرستان مرزی راز و جرگلان خراسان شمالی، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، ضمن تشریح شرایط و موفقیت های این مدرسه علمیه، اظهار کرد: مدرسه علمیه برادران حضرت باقرالعلوم(ع) که در منطقه شمالی استان و در شهرستان مرزی و دارای اهالی شیعه و سنی راز و جرگلان دایر شده، یکی از موفق ترین مدارس علمیه خراسان شمالی و استان های سه گانه خراسان است.

 

وی با اشاره به احداث و بهره برداری ساختمان جدید این حوزه علمیه، افزود: ساختمان این مدرسه در فضایی به وسعت 17 هزار و 200 متر مربع با سه هزار و 300 متر زیربنا احداث و بهره برداری شده که فاز نخست آن افزون بر کلاس های درس، دارای کتابخانه، سالن سرپوشیده ورزشی، سالن غذاخوری و آشپزخانه است.

 

به گفته حجت الاسلام شکیبا، فاز دوم پروژه حوزه علمیه حضرت باقرالعلوم(ع) شهرستان راز و جرگلان شامل بخش اداری، خوابگاه با ظرفیت 200 نفر و مسجد بوده که در حال ساخت است.

 

وی در ادامه با اشاره به تحصیل 70 طلبه پایه اول تا ششم در این مدرسه در طول سال تحصیلی، تصریح کرد: مدرسه علمیه باقرالعلوم(ع) راز و جرگلان در سال 86 فعالیت خود را آغاز کرد و نخستین گروه از دانش آموختگان این حوزه علمیه نیز سال تحصیلی 93-92 برای ادامه تحصیل در سطح دو حوزه علمیه به مدارس بجنورد، مشهد و قم مهاجرت کردند.

 

حجت الاسلام شکیبا خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی گذشته در مجموع 15 استاد و مدرس بومی و اعزامی، تدریس طلاب را در این مدرسه علمیه بر عهده داشتند.

 

وی در ادامه با اشاره به موفقیت های حوزه علمیه حضرت باقرالعلوم(ع) شهرستان راز و جرگلان، افزود: طلاب این مدرسه در طی دو سال متوالی تحصیلی 91-92 و 92-93 در المپیاد علمی حوزه های علمیه خراسان شمالی مقام نخست را به دست آوردند.

 

حجت الاسلام شکیبا خاطرنشان کرد: همچنین در سال تحصیلی گذشته نیز این حوزه علمیه از نظر علمی در بین 115 مدرسه علمیه سطح استان های سه گانه خراسان، رتبه ششم را کسب کرد.

 

وی ادامه داد: افزون بر این مدرسه علمیه حضرت باقرالعلوم(ع) شهرستان راز و جرگلان در نوبت اول و دوم امتحانات حوزه های علمیه سطح استان خراسان شمالی نیز رتبه نخست را به دست آورد.

 

حجت الاسلام شکیبا در ادامه با اشاره به فعالیت های پژوهشی انجام شده در این مدرسه علمیه، با بیان این که طلاب این حوزه علمیه تاکنون 200 اثر پژوهشی خلق کرده اند، افزود: در راستای ارتقای توان تحقیقاتی و پژوهشی طلاب مدرسه علمیه باقرالعلوم(ع)، تاکنون دوره های آموزشی و مهارتی مختلفی از جمله دوره آشنایی با اینترنت در این حوزه علمیه برگزار شده است.

 

وی همچنین با یادآوری موفقیت های طلاب مدرسه علمیه حضرت باقرالعلوم(ع) راز و جرگلان در زمینه های فرهنگی و ورزشی، اضافه کرد: کسب رتبه کشوری یکی از طلاب این حوزه علمیه در رشته ورزشی رزم آوران، کسب مقام اول فوتسال در بین مدارس علمیه خراسان شمالی، کسب مقام اول شعر در بین مدارس علمیه استان و غیره برخی دیگر افتخارات کسب شده از سوی طلاب این مدرسه علمیه به شمار می روند.

 

حجت الاسلام شکیبا با اشاره به فعالیت های فرهنگی حوزه علمیه باقرالعلوم(ع)، اظهار کرد: برگزاری اردوهای تفریحی و زیارتی به مشهد، قم و شمال کشور، دیدار با علما و مراجع، عزیمت طلاب این مدرسه برای تبلیغ در روستاهای منطقه، حضور تبلیغی طلاب مدرسه در ادارات مختلف سطح شهرستان و غیره از جمله فعالیت های فرهنگی و تبلیغی انجام شده از سوی طلاب و اساتید این مدرسه علمیه محسوب می شوند.

 

مدیر حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) شهرستان راز و جرگلان در خاتمه با اشاره به تعامل و همکاری مناسب این حوزه علمیه با مدارس علمیه اهل سنت دایر در شهرستان، افزود: در این راستا نشست های علمی و فرهنگی در زمینه حفظ وحدت، اجرای برنامه های مشترک با اهل سنت، ارائه بیانیه های مشترک در مناسبت های مختلف و غیره با حضور و همکاری مسؤولان حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) و مدارس اهل سنت شهرستان برگزار می شود.

 

وی اضافه کرد: تعامل، ارتباط و همکاری این حوزه علمیه با مدارس علمیه اهل سنت شهرستان راز و جرگلان، سازنده و نمونه است.

 

گفتنی است، استان خراسان شمالی در شمال شرق کشور در مجموع 15 حوزه علمیه شیعی شامل 9 مدرسه علمیه ویژه برادران و شش مدرسه علمیه ویژه خواهران دارد که در سال تحصیلی 94-93 در این مدارس هزار و 260 طلبه خواهر و برادر در سطوح یک، دو و سه به تحصیل علوم دینی مشغول بودند.

 

همچنین در استان خراسان شمالی 21 حوزه علمیه اهل تسنن با بیش از هزار طلبه فعال است که این مدارس در شهرستان مرزی راز و جرگلان، شهرستان مانه و سملقان و برخی از آن ها در بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی واقع شده اند.

 

لازم به ذکر است، نزدیک به 10 درصد از جمعیت 915 هزار نفری استان خراسان شمالی، ترکمن های سنی مذهب هستند که در سه شهرستان بجنورد، راز و جرگلان و مانه و سملقان سکونت دارند./9314/ت302/ب5

 

ارسال نظرات