۲۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۷
کد خبر: ۲۷۵۳۸۶
رییس دفتر رسیدگی و نظارت شورای نگهبان استان قزوین:

شورای نگهبان مایه آرامش و سکینه قلوب مؤمنان است/ با وجود شورای نگهبان قانون ضد اسلامی تأیید نمی‌شود

خبرگزاری سا ـ رییس دفتر رسیدگی و نظارت شورای نگهبان استان قزوین گفت: شورای نگهبان مایه آرامش و سکینه قلوب مؤمنین است؛ این به این معنا است که با وجود شورای نگهبان قانون ضد اسلامی تأیید نمی‌شود.
حجت الاسلام علي قابل

حجت الاسلام علی قابل، رییس دفتر رسیدگی و نظارت شورای نگهبان استان قزوین در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، به بیان کارکردهای شورای نگهبان در قانون اساسی پرداخت و گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی 177 اصل وجود دارد که تقریبا 19 یا 20 اصل به ساختار، وظایف و چگونگی تشکیل شورای نگهبان و جایگاه آن اشاره دارد، از بین این اصل‌ها نیز حدود 7 یا 8 اصل به نحوه ساختار شورا و چگونگی تشکیل و عزل و نصب اختصاص دارد.

 

رییس دفتر رسیدگی و نظارت شورای نگهبان استان قزوین سپس وظایف شورای نگهبان را برشمرد و ابراز کرد: تفسیر قانون اساسی، نظارت بر مصوبات و تطبیق آن با شرع و قانون اساسی، تطبیق اساس نامه‌ها و مقابله نامه‌های نهادها، شرکت‌ها و مؤسسات نظارت بر این‌که وظایف آنها با وظایفی که در چارچوب جمهوری اسلامی است تضاد نداشته باشد، از جمله وظایف شورای نگهبان است.

 

وی ادامه داد: بررسی لوایح و طرح‌های دولت و بررسی تبیق آن با قانون؛ نظارت بر انتخابات مجلس، خبرگان و ریاست جمهوری؛ بازنگری در قانون اساسی در صورت لزوم و حضور در طرح های دوفوریتی که در مجلس تصویب می شود از سایر وظایف شورای نگهبان است.

 

این مسؤول تصریح کرد: اصولا بدون حضور شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی جنبه قانونی خود را به دست نمی‌آورد.

 

هیأت نظارت بر انتخابات با پنج عضو در استان‌ها سه عضو در شهرستان‌ها تشکیل می‌شود

حجت الاسلام قابل با اشاره به روند بررسی صلاحیت‌ها در انتخابات از طرف شورای نگهبان ابراز کرد: شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات در کشور از میان اعضای خود گاهی هم با استفاده از نیروهایی خارج از شورا، هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات را با پنج عضو تشکیل می‌دهد.

 

وی بیان کرد: هیأت نظارت بر انتخابات با پنج عضو در استان‌ها سه عضو در شهرستان‌ها تشکیل می‌شود، وظیفه این هیأت‌ها بررسی سوابق داوطلبان و انعکاس آنها به هیأت مرکزی است، هیأت مرکزی نیز وظیفه تأیید صلاحیت نهایی را به عهده دارد.

 

این کارشناس سیاسی به روند پیگیری اعتراضات داوطلبان در تأیید صلاحیت اشاره کرد و گفت: بررسی اعتراض‌ها در چهار مرحله صورت می‌گیرد به این نحو که اگر فردی اعتراض داشت ابتدا اعتراض خود را در هیأت اجرایی فرمانداری مطرح می‌کند، اگر در آنجا به نتیجه نرسید اعتراض خود را به هیأت استان عرضه می‌کند.

 

وی در ادامه افزود: در مرحله سوم اعتراض‌ها به هیأت مرکزی نظارت  عرضه می‌شود و در پایان نیز اگر فرد داوطلب هنوز اعتراضی داشت، اعتراض خود را به شورای نگهبان عرضه کرده و موضوع در آن‌جا پیگیری می‌شود.

 

حجت الاسلام قابل به بیان جایگاه شورای نگهبان از نظر امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب پرداخت و تصریح کرد: امام خمینی(ره) در بیانی فرموده؛ که من اعضای شورای نگهبان را می‌شناسم و آنها را بزرگ کرده ام و مورد تأیید من هستند، همان افراد در دوره‌های مختلف و متفاوت از سوی رهبر معظم انقلاب انتخاب شدند.

 

جنجال‌های بی مورد نباید بر شورای نگهبان تأثیر بگذارد

وی به تأیید شورای نگهبان از طرف امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب شورای نگهبان اشاره کرد و اظهار داشت: امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب به تأیید شورای نگهبان پرداخته اند تا جایی که امام خمینی (ره) گفته است؛ آنچه را که شورای نگهبان تأیید کرد عمل به آن به عنوان قانونی برای همه لازم است.

 

رییس دفتر رسیدگی و نظارت شورای نگهبان در استان قزوین تأکید کرد: حتی طبق بیانی از  امام خمینی (ره)، اگر کسی نسبت به جایگاه شورای نگهبان فارغ از نقد که مجاز است خدشه ای وارد و سم پاشی کند باید به عنوان مفسد فی الارض در دادگاه‌های انقلاب مورد برخورد قرا گیرد.

 

وی با اشاره به میزان اهیمت جایگاه شورای نگهبان در نگاه رهبر معظم انقلاب ابراز کرد: طبق تعبیری از رهبر معظم انقلاب بود و نبود شورای نگهبان شبیه بود و نبود اصل نظام است؛ همچنین شورای نگهبان مایه آرامش و سکینه قلوب مؤمنان است؛ این به این معنا است که با وجود شورای نگهبان قانون ضد اسلامی تأیید نمی‌شود.

 

این کارشناس سیاسی در پایان با استفاده از سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب گفت: جنجال‌های بی مورد نباید بر شورای نگهبان تأثیر بگذارد؛ آنها باید قاطع روی نظرات و مواضع خود بایستند و بدون ملاحظه گروه‌های مختلف آنچه را که دستور خدا و قرآن است درنظر بگیرند./848/ت302/ح

ارسال نظرات