طب اسلامی و سنتی ریشه الهی دارند/ طب سنتی تحریف شده است
حجت الاسلام محمد مهدی قاسمی، مدیر مؤسسه طب الائمه (ع) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با تأکید بر وجود تفاوت در منشأ طب اسلامی و طب سنتی اظهار داشت: منشأ طب سنتی تجربه شخصی افراد، قیاسهایی که از این تجارب برداشت میشود، خواب و الهام از منابع طب سنتی است؛ برای مثال ابن سینا و زکریای رازی، برخی خوابها را دلیل اکتشافات خود دانستهاند.
گردآورنده کتاب بحران پزشکی غرب از دیدگاه اندیشمندان غربی ادامه داد: الگو گرفتن از رفتار حیوانات و طبیعت از دیگر منشأهای طب سنتی به شمار میروند؛ در واقع منشأ طب سنتی انسانی بوده و اخیرا افرادی که در زمینه طب سنتی در حال فعالیت هستند از آیات و روایات نیز بهره گیری کردهاند.
مدیر مؤسسه طب الائمه(ع) به تشریح منشأ طب اسلامی پرداخت و تصریح کرد: طب اسلامی صرفا از وحی الهی گرفته شده و در طول سالیان از سوی انبیاء(ص) و ائمه(ع) مطرح شده است؛ همچنین در قرآن کریم آیاتی در زمینه طب اسلامی وجود دارد و مجتهدان و متخصصین با تحقیق در این آیات و روایات به تجربه عملی رسیدهاند.
حجت الاسلام قاسمی از جمله دیگر تفاوتهای طب اسلامی و طب سنتی را شیوه و روش آنها دانست و افزود: روشهای طب اسلامی درون بینی و بر اساس آیات قرآن کریم و روایات میباشد و طب سنتی ابداعی است؛ در نتیجه نیز شاهد تفاوتهای چشمگیری هستیم.
وی به نتایج متقابل در برخی عملکردهای طب اسلامی و طب سنتی اشاره کرد و گفت: گاهی در برخی دستورات طب اسلامی و طب سنتی به نتایجی متقابل به هم میرسیم؛ دلیل این تقابل در شیوه درمان است که طب سنتی تنها معلول بیماری را درمان میکند و این در حالی است که طب اسلامی به درمان علت و معلول بیماریها میپردازد.
مدیر مؤسسه طب الائمه(ع) به معرفی انواع طب در خارج از ایران پرداخت و اظهار داشت: طب غربی مدرن که همان علم آلوپاتی بوده و طب غربی کهن که طب یونانی و طب سنتی است؛ طب ابو علی سینا، جرجانی، زکریای رازی و حتی عقیلی خراسانی از جمله طبهای سنتی غربی هستند که از سقراط، جالینوس و بزرگان یونانی گرفته شده است.
حجت الاسلام قاسمی طب سنتی غربی را نیز دارای ریشههای آسمانی و انبیاء(ص) دانست که دچار تحریف شده است و ادامه داد: در قرنهای گذشته طب سنتی از طریق پیامبران(ص) به مردم ابلاغ میشد و متاسفانه این طبها همانند دین مسیحیت و یهود در گذر زمان با تحریف همراه شدند؛ اما طب اسلامی از سوی ائمه(ع) پالایش و در احادیث و روایات جمع آوری شده است./840/ت302/ف