70 درصد نوجوانان بدون هدف از فضای مجازی استفاده میکنند/ والدین سواد رسانهای خود را افزایش دهند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام احمد شرفخانی، کارشناس رسانه ملی، بعد از ظهر امروز در برنامه راه آرامش شبکه دو سیما با بیان این که امروزه رقبای تربیتی در جامعه زیاد شده است، گفت: متأسفانه امروز خانواده ها برای فرزندان خود به دلیل اشتغال و مشکلات اقتصادی وقت نمیگذارند که این موضوع کودکان را به رقبای تربیتی یعنی تبلت، موبایل و اینترنت جذب کرده است.
وی با اشاره به این که باید برای فرزندان خود وقت بگذاریم و به آنها محبت کرده و با آنها ارتباط برقرار کنیم، افزود: قطع ارتباط عاطفی والدین با فرزندان و اعتماد بیش از حد به فرزندان با وجود رقبای تربیتی آینده آنها را در معرض آسیب قرار میدهد.
حجت الاسلام شرفخانی با بیان این که در عرصه فضای مجازی استفاده از جایگزین اهمیت دارد، اظهار کرد: ما باید به جای فضای مجازی از جایگزین مناسبی استفاده کنیم چون متأسفانه نزدیک به 70 درصد از جوانان و کودکان بدون هدف در فضای مجازی مشغول گشت و گذار هستند.
وی با بیان این که والدین باید آثار مخرب فضای مجازی را به صورت غیر مستقیم برای فرزندان خود بیان کنند، اظهار کرد: باید والدین بر فرزندان خود نظارت داشته و اجازه ندهند فرزندانشان برای استفاده ناصحیح از فضای مجازی احساس امنیت کنند.
کارشناس رسانه ملی ادامه داد: والدین باید برنامههای تفریحی مختلف و سالم را جایگزین برنامههای مخرب فضای مجازی کنند و خوشبختانه امروز نرم افزارهایی ایجاد شده که والدین با استفاده از آن میتوانند کنترل کنند که فرزندانشان از چه سایتها و از چه فضاهای اینترنتی بازدید میکنند.
حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به این که والدین باید فرزندان خود نظارت داشته باشند، ادامه داد: رفاقت والدین با فرزندان به معنای از بین بردن حریمها نیست و نظارت والدین نباید فرزند را تحت فشار قرار دهد بلکه نظارت باید غیر مستقیم و غیر محسوس باشد.
کارشناس رسانه ملی با بیان این که نظارت والدین باید بر فرزندان متناسب با سن و جنسیت آنها باشد، ادامه داد: بهترین ابزار برای مخالفت با فرزندان قهر است اما این قهر نباید مستمر و طولانی شود.
حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به این که والدین باید سواد رسانهای خود را افزایش دهند، ادامه داد: والدینی که از پیشرفتهای فناوری و نرم افزارها و ابزارهای جدید مطلع نیستند فرزندانشان در مقایسه با افراد دارای سواد رسانهای در معرض خطر بیشتری هستند و در حال حاضر که دوستی با جنس مخالف و حتی ازدواجهای اینترنتی افزایش یافته است نا آگاهی والدین از فضای مجازی میتواند آسیبهای غیر قابل جبرانی برای فرزندانشان به دنبال داشته باشد.
وی با بیان این که گوشی تلفن همراه مستقل و یا تبلت و لب تاب شخصی برای فرزندان در سنین نوجوانی نامناسب است، اظهار کرد: نوجوانی که این وسایل را به صورت مستقل در اختیار دارد اجازه نمیدهد که دیگران بر این وسایل نظارت داشته باشند و همین موضوع خانواده را در معرض آسیب شدید قرار میدهد.
کارشناس رسانه ملی یادآور شد: بیشتر فرارهای از خانه و آسیبهای اجتماعی و فساد و فحشا ناشی از استفاده نادرست نسل جوان از فضای مجازی و نا آگاهی خانوادههای آنها از این موضوع است./837/پ202/ف