۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۴
کد خبر: ۲۵۷۰۴۰
مدیر حوزه علمیه امام خمینی کرمانشاه:

اعتکاف با هدف کلی نظام آفرینش تطابق دارد

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه امام خمینی (ره) کرمانشاه با اشاره به نزدیکی زمان اعتکاف گفت: اعتکاف فرصت مناسبی است که انسان به دور از هر مشغله‌ای، نهال تفکر را در خود شکوفا سازد و عملی است که با هدف نظام کلی آفرینش تطابق دارد.
مراسم اعتکاف

حجت الاسلام محمد تقی صرفی پور، مدیر حوزه علمیه امام خمینی (ره) کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، اظهار داشت: اعتکاف عبارت است از ماندن در مسجد و درنگ در آن به قصد بندگی خدا.

 

وی با اشاره به آیه 56 سوره ذاریات که هدف از خلقت را بندگی، بیان داشته است، گفت: اعتکاف عملی است که با هدف نظام کلی آفرینش تطابق دارد، از این رو دارای اهمیت بسزایی است.

 

مدیر حوزه علمیه امام خمینی در ادامه بیان داشت: روزه، نماز، حضور در مسجد، دعا و تهجد قرآن از جمله کارهایی است که معتکفان به آن مشغول هستند که هر کدام از آن ها تأثیر بسزایی در رشد و تعالی روح انسان و کسب تقوا دارد.

 

حجت‌الاسلام صرفی‌پور ادامه داد: ایام اعتکاف در سه روز از ایام البیض ماه رجب یعنی سیزدهم تا پانزدهم رجب است که در این باره می توان به روایتی که از پیامبر گرامی اسلام وارد شده اشاره کرد که حضرت می فرمایند: هر کس سه روز از وسط ماه رجب را روزه بدارد و شب هایش به نماز شب مشغول شود، از دنیا رحلت نمی‌کند مگر این‌که خداوند مقام او را در زمره توبه‌کنندگان نصوح قرار دهد.

 

وی افزود: اعتکاف از آثار روحی و معنوی فراوانی برخوردار است به ویژه اگر با اعمال ام داوود توأم باشد که از با عظمت‌ترین اعمال مستحبی در طول سال به شمار می آید و در آن دعا و اعمال معنوی دیگری وجود دارد.

 

حجت الاسلام صرفی پور با اشاره به فضایل دعای استفتاح ادامه داد: در فضیلت دعای استفتاح، از امام صادق(ع) روایت شده است «دعای استفتاح، دعایی است که با آن درهای آسمان باز می شود و دعای خواننده آن در همان ساعت مستجاب می‌شود وبرای کسی که آن را بخواند پاداشی جز بهشت نیست».

 

وی در ادامه به اعمال حرام در زمان اعتکاف اشاره کرد و گفت: این عبادت زیبا به حج هم شباهت زیادی دارد و همان گونه که در احرام برخی موارد بر محرم حرام می شود، برای معتکف هم برخی موارد مانند جدال، استعمال بوی خوش و مباشرت با همسر ممنوع و حرام  است، حتی امام صادق(ع) توصیه فرمودند «شایسته است که معتکف هر چه را که محرم ترک می‌کند، او نیز ترک کند.

 

مدیر حوزه علمیه امام خمینی (ره) ابراز داشت: خرید و فروش از دیگر مواردی است که در اعتکاف حرام دانسته شده و معتکف باید در این مدت، خود را از دنیا و متعلقات آن فارغ کند، همان‌گونه که امام سجاد (ع) می فرمایند «فرد معتکف نه می فروشد و نه می‌خرد».

 

وی در پایان افزود: کمترین زمان اعتکاف سه روز است و این سه روز فرصت مناسبی است که انسان به دور از مشغله‌های دنیایی، نهال تفکر را در وجود خود شکوفا سازد و به وسیله آن نقاط ضعف و قوت خود را شناخته و راه صد ساله را یک شبه طی کند، اعتکاف فرصتی است برای تفکر، تفکری که به معنویت و شناخت الهی انسان اضافه کند، همان‌گونه که رسول اکرم(ص) می فرمایند «یک ساعت تفکر بهتر از 70 سال عبادت است»./967/ت302/ح

ارسال نظرات