مطالبهگری در عرصه پژوهش حوزوی کمرنگ است

حجتالاسلام علیرضا نظری استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره وضعیت پژوهش در بین طلاب حوزه علمیه گفت: متأسفانه پژوهش در بین طلاب آن طور که شایسته نام حوزه است نیست و کمرنگ شدن این امر در بین طلاب به وضوح مشهود است.
وی در ادامه افزود: البته این ضعف پژوهشی که در حوزه علمیه به وجود آمده تا حدود زیادی به سبب عدم تطبیق قوانین حوزه با حرکتهای علمی جامعه و جهان است.
استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: متأسفانه در نظام فعلی حوزه مطالبه گری از طلاب برای پژوهش از سوی اساتید و مسؤولان کمرنگ است و در واقع میتوان گفت که این مشکل از سوی طلاب نیست.
وی عدم احساس نیاز طلاب به پژوهش را از مهمترین مشکلهای پیش رو دانست و خاطرنشان کرد: در حوزه قدیم اساتید طلاب را وابسته به پژوهش در بین کتب معتبر فقهی و اصولی میکردند و همین امر سبب انگیزه بسیاری برای نویسندگی و تألیف در طلاب میشد اما امروز تحصیل در حوزه در واقع توضیح متن کتب است.
حجتالاسلام نظری تأکید کرد: از دیگر مسائلی که سبب بی انگیزگی طلاب در امر پژوهش شده است عدم کاربردی بودن برخی از منابع تحصیلی در حوزه است به طور مثال طلبه در سطح عالی حوزه در دروس فقه و اصول مطالب بسیار غیر کاربردی که امروز مصادیقی برای آن نیست را در طی چند سال مورد بررسی قرار میدهد.
وی با اشاره به نیازهای بسیار جامعه به پژوهشهای مختلف گفت: امروز کشور ایران در شرایطی است که برای ترویج سبک زندگی اسلامی در جهان نیاز به تولید علم دارد اما موضوعات مورد پژوهش در حوزه به طوری است که هنوز به مبانی علوم پرداخته یا متمرکز به مباحث فقهی صرف است.
حجتالاسلام نظری در پایان تصریح کرد: مؤسسات تخصصی متعدد در حوزه علمیه که البته بسیار قوی و متقن عمل میکنند اما آثار تولید شده آنها در برخی موارد موضوعات دارای اولویت در کشور نیست./1329/ت302/ف