۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۳
کد خبر: ۲۵۱۵۳۲
استاد حوزه علمیه مشهد:

کمال زن در مادر شدن و انسان سازی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه مشهد با انتقاد از پدیده تأسف بار مردگرایی زنان، گفت: در تعالیم اسلام، کمال زن در مادر شدن و انسان سازی است اما متأسفانه جامعه ما، کمال زن را در مدرک گرفتن می بیند؛ چرا که بانوان جایگاه خود را درک نکرده و تصور می کنند برای پیدا کردن جایگاه خود باید از مسیر مَرد بودن بگذرند.
کمال زن در مادر شدن و انسان سازی است کمال زن در مادر شدن و انسان سازی است کمال زن در مادر شدن و انسان سازی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام قاسم سوری، استاد حوزه علمیه مشهد، امروز در آیین «جلوه های فاطمی» از سلسله برنامه های نکوداشت 110 بانوی شاخص فاطمی که به همت فرهنگسرای عفاف و حجاب در سالن اجتماعات مدرسه علمیه اسلام شناسی حضرت زهرا(س) مشهد برگزار شد، با اشاره به این که متأسفانه خانواده های ما تک قطبی شده اند، گفت: متأسفانه جامعه کنونی، با پدیده عجیب، مرد شدن زنان روبه رو است؛ در بعضی از خانواده ها به خاطر این که زن و مرد در جایگاه خود قرار ندارند، ما دو جنس مذکر یا بالعکس دو جنس مؤنث داریم.

 

این استاد حوزه علمیه مشهد افزود: تک قطبی شدن خانواده ها در تربیت فرزندان اثر سوء دارد و موجب می شود فرزندان به نحو صحیح تربیت نشوند و پرورش پیدا نکنند؛ از این رو خیانت زنان و مردان نیز مرتبط با تربیت آن ها در خانواده است.

 

حجت الاسلام سوری اظهار کرد: خداوند متعال زمانی که بحث زن و مرد را مطرح می کند، واژه ازواج را به کار می برد و واژه جفت را استفاده نمی کند؛ چرا که میان دو تفاوت است. زوج فرآیندی ترکیبی است، اما جفت فرآیندی مخروطی است. برای نمونه مخلوط کردن آب و شکر، فرآیندی ترکیبی است که حاصل آن شربت است، شربت ماهیتی جدید است که دیگر نمی توان در این ماهیت آب را از شکر جدا کرد.

 

این مشاور مذهبی ابراز کرد: خداوند متعال بحث زوجیت را مطرح می کند؛ چرا که مردان بر زنان برتری ندارند و تقوا، تنها ملاک برتری افراد نسبت به یکدیگر است؛ خداوند متعال در آیه 13 سوره حجرات می فرماید: « إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَاللّهِ أَتقَاکُم، مسلماً گرامی ترین شما نزدخدا پرهیزکارترین شماست.».

 

وی، آفریده شدن زن از دنده چپ مرد را از اسرائیلیات دانست و افزود: خداوندی که می تواند مرد را مستقل بیافریند، به طور قطع می تواند زن را نیز مستقل بیافریند.

 

 

این استاد حوزه علمیه مشهد با اشاره به این که کمال زن در مادر شدن و انسان سازی است، افزود: متأسفانه جامعه ما، کمال زن را در مدرک گرفتن می بیند؛ چرا که بانوان جایگاه خود را درک نکرده اند؛ کمال زن، زمانی اتفاق می افتد که بانوان، جایگاه مادری را درک کنند.

 

حجت الاسلام سوری تصریح کرد: کوچکترین تعبیر واژه «ام ابیها»، مادرِ پدر بودن است؛ چرا که این معنی ظاهری و این واژه معنی باطنی نیز دارد؛ واژه «امّ» به دو معنای ریشه و جایگاه است. از این رو مادر ریشه انسانیت و حضرت زهرا(س) نیز ریشه پدر و ریشه خوبی ها بودند.

 

این مشاور مذهبی اضافه کرد: خداوند در آیه 9 سوره قارعه می فرماید: «فَأُمُّهُ هَاوِیَةٌ، پس جایگاه و پناهگاهش هاویه است»، دیگر معنای «ام» پناهگاه است؛ از این رو زن پناهگاه انسان است و اگر پناهگاه آسیب ببیند؛ قطعا جامعه نیز آسیب می بیند.

وی افزود: قبل از اسلام برای جایگاه زن، ارزش قائل نمی شدند و از زن استفاده ابزاری می کردند، اما با مبعوث شدن پیامبر اکرم(ص)، معادلات عالم عوض شد و اسلام، جایگاه و فضیلت حقیقی زن را به او نشان داد؛ در روایت آمده است: «مِنْ اَخلاقِ الانْبیاء حُبُّ النِساء، از اخلاق پیامبران دوست داشتن زنان است.».

 

 

این استاد حوزه علمیه مشهد با اشاره به این که بانوان جامعه ما باید جایگاه خود را درک کنند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی زنان تصور می کنند برای پیدا کردن جایگاه خود باید از مسیر مرد بودن، بگذرند که این تصور اشتباه است؛ زن موفق، زنی است که با رویکرد دینی رشد کند.  

 

حجت الاسلام سوری با بیان این که ما باید جامعه زهرایی و علوی، خدمت امام زمان(عج) تحویل دهیم، اظهار کرد: خانم مقدسی(مدیر مدرسه علمیه اسلام شناسی) از جمله بانوانی هستند که توانسته اند، مفهوم دینی زن را نشان بدهند، مادران شهید نیز، دیگر الگوی زن موفق هستند که توانستند شهید ساز باشند.

لازم به ذکر است در پایان این مراسم از خانم مقدسی، مدیر مدرسه اسلام شناسی مشهد به عنوان بانوی شاخص فاطمی تقدیر شد./1309/پ202/ب5

 

 

کمال زن در مادر شدن و انسان سازی است

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۹
از كى تا حالا مدرك گرفتن مرد بودن است؟ با همين دانشگاه رفتن ، ميشه الهيات يادگرفت! اگر كمال زن در مادرى است، چرا كمال مرد در پدرى نيست؟ خداوند كمال انسان را تقوا مى داند نه پدر و مادرى!
1
0