عزت کشور در اقتصاد مقاومتی است نه دست نیاز به بیگانه دراز کردن
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی، امروز در جلسه درس اخلاق هفتگی خود که روزهای پنج شنبه در بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء برگزار میشود، به جایگاه پیامبراکرم(ص) اشاره کرد و گفت: پیامبراکرم(ص) برای هدایت بشر مأمور شدند و راه شرافت و عزت را به امت آموختند و ایشان نه تنها معلم بلکه مربی و مزکی نیز بودند.
حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی، عزت و شرافت را از ویژگیهای جامعه ایمانی خواند و اظهار داشت: عزت ما در استقلال اقتصادی است و این کشور نه تنها باید اقتصاد مقاومتی داشته باشد و روی پای خودش بایستد بلکه باید به کشورهای دیگر صادرات نیز داشته باشد.
انسان تا توان دارد باید روی پای خودش بایستد
وی عزت را با دست نیاز پیش کسی دراز کردن در تضاد خواند و ابراز داشت: گاهی انسانی سالمند یا فرتوت است اما به صورت کلی، انسان تا توان دارد باید روی پای خودش بایستد زیرا دستی بدتر از دست بگیر نیست چنان که امام صادق(ع) در روایتی فرمودند «اگر دستم را تا آرنج برهنه کنم و در دهن افعی فرو برم؛ بهتر است از این که دستم را پیش کسی دراز کنم.
استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم، شرافت مؤمن را در نماز شب دانست و خاطرنشان کرد: اگر کسی اهل نماز شب باشد؛ گفتار، منش و رفتارش آموزنده میشود و در آن نشئهای که همه خوابند یا غافلند او سحر خیز است و راز و نیاز میکند زیرا نماز شب راه را برای گفتوگو با خداوند میگشاید و هر کسی شرف جاودانه میطلبد باید آن را در کنار سجاده نماز شب طلب کند.
انسان با مرگ نمی پوسد بلکه از پوسته بیرون می آید
وی ابراز داشت: انسان موجودی ابدی است و مرگ چاله نیست که در آن فرو رود بلکه مرگ پلی است که از این پل باید عبور کند؛ انسان با مرگ نمیپوسد بلکه از پوست بیرون میآید چنان که قرآن میفرماید «کل نفس ذائقه الموت» این انسان است که مرگ را میمیراند و وارد صحنهای میشود که دیگر مردن در آن نیست.
استاد برجسته حوزه علمیه قم، دوستی با نامحرم را از آداب جاهلیت دانست و تصریح کرد: دوستی پسر با دختر از خصلتهای دوره جاهلیت بوده است که قرآن کریم از آن به «مُتَّخِذَاتِ أَخْدَانٍ» یاد کرده و این تفکر جاهلیت را توبیخ میکند.
فردی که با بیگانه معامله کند روح و عمرش تسخیر می شود
وی به اخلاص در عمل اشاره و تأکید کرد: انسان اگر با بیگانه یعنی شیطان بیرونی و داخلی یا بزرگ و کوچک معامله کند روح و عمرش تسخیر میشود زیرا شیطان سوگند خورد که بر انسان مسلط شود اما اگر ما برای خداوند کار کنیم از او مزد میگیریم؛ گرچه خداوند از بیع و شراء تعبیر میآورد اما این تعابیر مجازی است و چند برابر عوض و معوض را به انسان میدهد.
مفسر برجسته قرآن کریم، علم و عقل را دوست انسان خواند و یادآور شد: انسان یک دوست بیشتر ندارد و آن علم است و جهلش، دشمن او است و تنها راه شناخت دشمن درونی و بیرونی و مبارزه با آن علم و عقل است.
حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی در پایان افزود: گاهی انسان در شرایط گناه قرار میگیرد که نه تنها باید «اعوذ بالله»بگوید بلکه باید به پناهگاه برود یعنی نگذارد شیطان بر او غلبه کند و از خدا و اهل بیت(ع) کمک بگیرد./908/پ201/ج