۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۶
کد خبر: ۲۴۷۲۸۶
حجت الاسلام زمانی:

آشنایی طلاب با روش‌های تبلیغ بین‌المللی در گسترش جهانی اسلام بسیار مؤثر است

خبرگزاری رسا ـ معاون بین الملل حوزه‌های علمیه با توجه به ظرفیت بالای مردم جهان برای پذیرش دین اسلام گفت: آشنایی طلاب با روش های تبلیغی بین المللی در گسترش جهانی اسلام نقش به سزایی دارد.
حجت الاسلام زماني ، معاون بين الملل حوزه هاي علميه کشور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد حسن زمانی معاون بین الملل حوزه های علمیه در نشست بررسی بایسته های بین المللی حوزویان با رویکرد مباحث کلامی در مؤسسه امام صادق(ع) قم با توجه به قرآن کریم به جهانی بودن اسلام اشاره کرد و گقت: در قرآن کریم اسلام را یک دین جهانی بیان کرده است و دین اسلام را برای تمام جهانیان می داند.
 
وی با استناد به قرآن با اشاره به عظمت دین اسلام یادآور شد: قرآن می فرماید دین اسلامی دینی است که تمام جهان را فرا می گیرد و وارث کل زمین را مؤمنان و صالحان بیان کرده است.
 
حجت الاسلام زمانی با توجه به اهمیت دین اسلام و تأکید قرآن به جهانی شدن اسلام خاطر نشان کرد: وظیفه مسلمانان ادامه راه رسول اکرم(ص) است چنان که حضرت با شروع دعوت به اسلام و رسیدگی به مسائل داخل اقدام به اعزام مبلغ برای ارائه اسلام به جهانیان کرد و اهل بیت (ع) هم راه پیامبر(ص) را ادامه دادند.
 
معاون بین الملل حوزه های علمیه به اهمیت مسأله تبلیغ در دین اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: اگر در نقاط مختلف جهان نگاه کنیم امامزادگانی وجود دارد که برای تبلیغ اسلام به مناطق اعزام شده اند و این امامزاده ها سندی برای اهمیت تبلیغ اسلام در مناطق مختلف جهان هسنتد.
 
حجت السلام زمانی یکی دیگر از عوامل گسترش تشیع را تلاش های علمای گذشته دانست و تصریح کرد: شیعه مدیون شخصیت ها و علمایی است که برای تبلیغ اسلام و معرفی اسلام در گذشته و حال تلاش های فراوانی کرده است و اگر به فعالیت های بین المللی علمای اسلام نگاه کنیم متوجه می شویم که مسأله تبلیغ جهانی تا چه حد اهمیت دارد.
 
وی در ادامه افزود: قبل از انقلاب اسلامی ایران در بسیاری از کشور ها مردم اطلاعی از تشیع نداشتند اما به برکت انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی(ره)، در سی و شش سال به اندازه ای گسترش تشیع اتفاق افتاد که در مناطقی که دور از انتظار هم هست افزایش شیعیان مشاهده می شوند.
 
معاون بین الملل حوزه های علمیه به ظرفیت بالای مردم جهان برای پذیرش دین اسلام اشاره کرد و ابراز داشت: اگر برنامه ریزی دقیق برای تبلیغ دین اسلام در جهان صورت گیرد و حوزه های علمیه طلاب را به گونه ای آماده کنند که برای تبلیغ اسلام در جهان حاضر باشند می توان از ظرفیت بالای پذیرش جهانیان برای مسلمان شدن استفاده کرد.
 
وی به اهمیت بالای آمادگی طلاب برای تبلیغ بین المللی اشاره کرد و گفت: طلبه باید به گونه ای آماده شود و روش های درست تبلیغی را بیاموزد که بتواند با توجه به شرایط موجود در هر منطقه بدون ایجاد اختلال به ارائه مباحث تبلیغی و دینی خود بپردازد.
 
حجت الاسلام زمانی قدرت جاذبه را از مهم ترین موارد تبلیغی دانست و خاطر نشان کرد: اگر مبلغ اسلامی و طلبه قدرت جاذبه بالا داشته باشد و روش های جذب را بداند می تواند به گونه ای تبلیغ اسلام را انجام دهد که مردم ادیان و مذاهب مختلف به سوی او جذب شود و بهترین نمونه برای این مسأله امام موسی صدر است.
 
وی به اهمیت فراگیری دین اسلام در جهان را برتری حق بر باطل دانست و اظهار داشت: معارف اسلام باید به گونه ای در عالم مطرح شود که قابل قبول برای تمام جهانیان باشد و این گونه حق فراگیر شده و باطل محو می شود.
 
معاون بین الملل حوزه های علمیه به چند بایسته در امر تبلیغ اشاره کرد و گفت: مبلغ باید شاخصه های تبلیغی را بشناسد و برای این امر نیاز است بایسته های تبلیغی را رعایت کند.
 
حجت الاسلام زمانی یکی از بایسته های تبلیغی را آشنایی با عقاید واقعی ادیان و مذاهب دانست و تصریح کرد: برای آشنایی با عقاید واقعی باید کتاب های معتبر و کنونی ادیان و مذاهب را مطالعه کرد و با عالمان بزرگ آن ها گفت و گو داشت.
 
وی بالا بودن اطلاعات مبلغ درباره ادیان را از بایسته های تبلیغی بیان کرد و ابراز داشت: مبلغ با اطلاع از دلایل و مبانی اعتقادی  پیروان ادیان و همچنین اطلاع از توجیه ها و تقریرهای موجود در ادیان می تواند در مسأله تبلیغ گام های موفقیت آمیزی بردارد.
 
قابل ذکر است با توجه ناتمام ماندن بایسته های تبلیغی بین المللی حوزویان این نشست در جلسه ای دیگر مطرح می شوند./1322/پ202/ف
ارسال نظرات