۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۲
کد خبر: ۲۴۵۵۲۶
آیت‌الله توکل:

دل بستن به دنیا انسان را از لقاء الله باز می‌دارد

خبرگزاری رسا ـ آیت‌الله توکل با بیان این که زهد، پارسایی و دل نبستن به دنیا انسان را به مقام لقاء الله می‌رساند، گفت: کسانی که دلبستگی به دنیا دارند و همت زندگیشان را ثروت ‌اندوزی و مال ‌اندوزی قرار داده‌اند، نمی‌تواند به مقام لقاءالله برسند.
آيت الله توکل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله سید رحیم توکل، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم، پیش از ظهر امروز در جلسه اخلاق که در مدرسه گلپایگانی قم برگزار شد، زهد و دل نبستن به دنیا را یکی مراحل سیر و سلوک الهی دانست و گفت: ایمان نور و شیرینی خاصی در انسان ایجاد می‌کند و  مؤمنان آن را درمی­یابند اما افرادی که ایمان ندارند نمی‌توانند حلاوت ایمان را احساس کنند. 

 

آیت الله توکل بیان کرد: همان‌گونه فردی گرسنه با خوردن غذا سیر می‌شود، فردی که در سیر و سلوک الهی می‌پیمایند ذکر و یاد خداوند حلاوت خاصی در وی ایجاد می‌کند.

 

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم ابراز کرد: مؤمنان هنگام مرگ لذت رسیدن به مقام لقاءالله را درک می‌کنند به گونه‌ای که آرزو می‌کنند زودتر مرگ آنها را فرا گیرد.

 

وی تصریح کرد: بسترها و زمینه‌های رسیدن به مقام لقاء الله در  زندگی انسان به دست می‌آید و در دنیا  حجاب‌های بسیاری برای درک این مقام است، اما هنگام مرگ حجاب‌های از بین می‌رود و انسان حقیقت مقام لقاءالله درک می‌کند.

 

آیت الله توکل اظهار داشت: کسانی که دلبستگی به دنیا دارند و همت زندگیشان را ثروت ‌اندوزی و مال ‌اندوزی قرار داده‌اند، نمی‌تواند به مقام لقاءالله برسند.

 

وی با بیان این که خداوند آیه 12 و 13 سوره تحریم تفسیر آیه به نور سیمای مؤمنان و تاریکی سیمای منافقان اشاره کرده است، گفت: در روز قیامت مؤمنان که نورشان پیشاپیش و در، سمت راستشان  قرار دارد و منافقان به کسانی که ایمان آورده‌اند می‌گویند درنگی کنید تا از نورتان استفاده کنیم، اما مؤمنان در جواب آنها می‌گویند که به دنیا بازگردید و از آنجا نور بطلبید، برگشت به دنیا محال است بنابراین هرگز آنها نمی‌تواند نوری کسب کنند و منافقان همیشه در ظلمت و تاریکی به سر می‌برند.

  

این استاد اخلاق در بخش دیگر از سخنانش ابراز کرد: امام علی(ع) فرموده است «مَنْ زَهَدَ فِی الدُّنْیا أَعْتَقَ نَفْسَهُ وَأَرْضی رَبَّهُ» هر کسی در دنیا زهد پیشه کند و دلبستگی به دنیا نداشته باشد خود را از اسارت دنیا نجات داده و خداوند را از خویش راضی کرده است.

 

آیت الله توکل عنوان کرد: اباذر 10 درجه ایمان 9 درجه آن را کسب کرده بود و پیامبر اکرم(ص) بسیاری از درجات مؤمنان به شکل خصوصی برای وی بازگو کرده است.

 

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم بیان کرد: رسول خدا (ص) به اباذر فرموده است که هیچ بنده‌ای در این دنیا زهد پیشه نکرده است  مگر آن که خداوند حکمت را در دلش نهاده باشد،‌ زبانش را به آن گویا ساخته است، به عیب‌های دنیا و بیماری و درمانش بینا کرده و از آن به منزل سلامت با تندرستی بیرون برده است.

 

آیت الله توکل بیان کرد: خداوند به لقمان حکمت عطا کرد به ‌گونه‌ای که بسیاری از پیامبران سخنان وی را برای دیگران بیان می‌کردند./998/پ202/ف

ارسال نظرات