۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۹
کد خبر: ۲۴۴۷۱۶
حجت الاسلام برادران مطرح کرد؛

قانون مداری و رعایت حقوق دیگران اساس نشاط و شادابی در اسلام

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که اساس نشاط و شادابی در اسلام قانون مداری و رعایت حقوق دیگران است، گفت: اسلام به دنبال ترویج شادی همگانی است که تنها با رعایت حقوق دیگران می‌توان به این نشاط دست پیدا کرد.
شادي و شادکامي از ديدگاه اسلام

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید برادران، استاد حوزه علمیه قم، شب گذشته در برنامه زمزم معرفت در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) با بیان این‌که شادی در انسان به سه روش به دست می‌آید، گفت: اولین راه به دست آوردن شادی قیام علیه مشکلات است و دوم این‌که انسان نباید در مقابل مشکلات عجز و لابه کند؛ زیرا استقامت در مقابل مشکلات سبب شادی و نشاط آدمی می‌شود.

 

وی با بیان این‌که سومین راه‌ دست یابی به شادی و نشاط رعایت حقوق دیگران و قانون مداری است، ادامه داد: انسان‌ها در جایی که حقوق آن‌ها تضییع ‌شده و حقوق آن‌ها رعایت نمی‌شود احساس شادی نمی‌کنند.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که هدف پیامبر (ص) حاکم کردن شادی و نشاط بر جامعه اسلامی بود، ادامه داد: پیامبر (ص) برای این‌که بتوانند به این نیاز فطری انسان یعنی شادی و همگانی کردن آن جامه عمل بپوشند مردم را توصیه به رعایت حقوق دیگران و قانون مداری و عمل به دستورات اسلام کردند.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین برادران بابیان این‌که در خط مقدم رعایت حقوق دیگران، حق‌الله قرارداد، اظهار کرد: برای این‌که بتوانیم حقوق دیگران را رعایت کنیم ابتدا باید به‌ حق الله پایبند باشیم؛ زیرا انسانی که به‌حق الله پایبند باشد هرگز حق‌الناس را زیر پا نخواهد گذاشت.

 

وی با اشاره به این‌که بالاترین درجه حق‌الله این است که انسان همواره خود را در محضر الهی احساس کرده و در حضور خداوند گناه نکند، ادامه داد: انسانی که از گناه در پیشگاه خداوند شرم دارد هرگز به حقوق دیگران تعدی نمی‌کند.

 

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: در مرتبه بعد از حق‌الله، حق‌الناس قرار دارد و انسان باید بعد از حق‌الله به حقوق اجتماعی دیگران در جامعه احترام گذاشته و به‌ناحق حقوق دیگران را تضییع نکند.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین برادران با اشاره به این‌که در جامعه‌ای که حقوق دیگران در معرض تعرض باشد هیچ‌کس احساس نشاط نمی‌کند، افزود: قانون مداری و رعایت حقوق دیگران لازمه شادی و نشاط است.

 

وی با اشاره به این‌که عده‌ای به‌غلط فکر می‌کنند برای شادی و نشاط باید افسارگسیخته و بی‌بند بار بود و به سراغ هر چیزی رفت، تأکید کرد: انسانی که به‌جای قانون مداری و رعایت حقوق دیگران به سراغ بی بندوباری می‌رود هرگز به نشاط نرسیده و در اثر گناه و شادی‌های موقت و گاه خطرناک دچار افسردگی‌های مزمن می‌شود.

 

کارشناس رسانه ملی یادآور شد: برای این‌که بتوانیم به نشاط برسیم باید اضافه بر صبوری به سه نکته ذکر شده در بالا برای شادی توجه داشته باشیم؛ زیرا شادی حقیقی تنها از این راه‌ها به دست می‌آید./837/پ202/ی

ارسال نظرات