۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۱
کد خبر: ۲۴۰۷۳۶
مبلغان جهادی(48)

گروه تبلیغی نور مبین در میدان جهاد

خبرگزاری رسا ـ مدیر گروه جهادی نور مبین با بیان این­که انجام فعالیت بدون روحیه جهادی تأثیرگذار نخواهد بود، به برخی از فعالیت­های این گروه اشاره کرد و گفت: بومی‌سازی حرکت جهادی، تشکیل خانه­های قرآنی، برگزاری طرح روحانی روستا، تأسیس هیئت مذهبی مشترک با اهل سنت و برگزاری اردوهای مشترک برای برادران یا خواهران شیعه و سنی از جمله فعالیت­های این گروه جهادی به شمار می­رو­د.
برگزاري طرح روحاني روستا

حجت­الاسلام محمدصادق نازلی، مدیر گروه جهادی نور مبین، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا به معرفی این گروه جهادی پرداخت و اظهار داشت: این گروه از سال 1388 فعالیت­های جهادی خود را آغاز کرد و در جهت برطرف کردن مشکلات اعتقادی مردم روستای محروم شکل گرفت.

 

این مبلغ دینی با اشاره به نحوه تشکیل این گروه ابراز داشت: وجود یک روستای محروم در شهرستان ریگان استان کرمان سبب شد تا از گروه جهادی بلاغ المبین دعوت به عمل بیاوریم تا در این روستا به تبلیغ و برطرف­کردن شبهات مردم بپردازند که این گروه پیشنهاد تشکیل گروهی جهادی را در این روستا داد و تصمیم گرفتیم تا با گرد آمدن برخی طلاب و جذب جوانان این منطقه به ساخت مسجد این روستا پرداختیم و کار تبلیغی ـ جهادی را به این صورت آغاز کردیم.

 

 

بومی­سازی حرکت جهادی

 

وی با بیان یکی از خصوصیات این گروه جهادی نسبت به دیگر گروه­ها، خاطرنشان کرد: سعی کرده­ایم که هر گاه قصد انجام فعالیت جهادی را کردیم، حداقل از نیمی از افراد تشکیل دهنده گروه، از افراد همان منطقه مورد نظر باشند و نیمی دیگر از افراد ثابت این گروه جهادی را تشکیل دهند.

 

مدیر گروه جهادی نور مبین افزود: هدفمان از بومی­سازی حرکت جهادی این است که در کنار فعالیت فرهنگی، جهادی و عمرانی که انجام می­دهیم، بتوانیم روحیه جهادی را در افراد آن منطقه یا روستا احیا کنیم.

 

حجت­الاسلام نازلی ابراز داشت: متأسفانه یکی از آسیب­های گروه­های جهادی در مناطق محروم این است که احساسی به اهالی منطقه دست می­دهد که بایستی کارهای عمرانی آن­ها را افرادی خارج از منطقه انجام دهند و به عنوان مثال گمان می­کنند که مسجد و مدارس آن­ها را افرادی به غیر از مردم روستا بسازند و خود را مستحق کمک می­دانند و این روحیه سبب می­شود تا آن­ها نتوانند در جامعه و آینده موفق باشند.

 

این مبلغ دینی گفت: این گروه جهادی توانست حرکت جهادی را در منطقه بومی کند و این کار سبب می شود تا افراد شرکت­کننده اهالی روستا در این گروه نگذارند تا این مکان خالی از جمعیت بماند و آن را احیا می­کنند.

 

وی به یکی از مزایای این گروه اشاره کرد و اظهار داشت: افراد گروه، ساکن منطقه هستند و در قالب روحانی مستقر و طرح هجرت در این منطقه مستقر شده­اند که هم به تبلیغ می­پردازند و هم انسجام گروهی را در طول سال حفظ کرده­اند و با برگزاری جلسات هفتگی با اعضای این گروه در ارتباط هستیم.

 

حجت­الاسلام نازلی با بیان اینکه انجام فعالیت بدون روحیه جهادی تأثیرگذار نخواهد بود، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در بیانات خود فرمودند محرومیت مناطق محروم هیچ گاه برطرف نمی­شود مگر با کار جهادی؛ فعالیت جهادی، هر کار دارای روحیه جهادی را شامل می­شود؛ هر کاری اعم از تبلیغ، کار عمرانی و ... در روستاها که در جهت محرومیت­زدایی صورت می­گیرد، در صورتی که همراه با روحیه جهادی باشد، تأثیرگذار خواهد بود و ممکن است اثر منفی داشته باشد.

 

بهترین روش تبلیغ چهره به چهره، به صورت جهادی است/تأثیر تبلیغ با روحیه جهادی در بین اهل سنت

 

مدیر گروه جهادی نور مبین به اهمیت تبلیغ چهره به چهره اشاره کرد و گفت: بهترین روش تبلیغ چهره به چهره، به صورت جهادی است؛ تبلیغ جهادی به معنای یکی شدن و گره خوردن با مردم درک­کردن آن­ها است؛ درک کردن مردم، سبب جلب اعتماد آن ها می­شود.

 

این مبلغ دینی افزود: پرداختن به تبلیغ با روحیه جهادی در بین اهل سنت در راستای وحدت نیز مؤثر خواهد بود؛ چرا که آن­ها اعتماد خواهد کرد.

 

وی با بیان اینکه تشکیل 47 خانه قرآنی با دریافت مجوز، یکی دیگر از فعالیت­های این گروه جهادی به شمار می­رود، اظهار داشت: یکی از مزایای این گروه ارائه دوره تکمیلی تربیت معلم قرآن با 240 ساعت آموزش است که ویژه زنان روستاهای اطراف برگزار شده است که از جمله نتایج آن می­توان به برگزاری حلقه­های معرفت و ارائه معارف دینی اشاره کرد که به صورت خانه به خانه برگزار می­شود.

 

تشکیل خانه­های قرآنی راهی برای جبران حضور کم رنگ زنان مبلغه در مناطق محروم

 

حجت­الاسلام نازلی به فواید و نتایج اجرای طرح تشکیل خانه های قرآنی اشاره کرد و اظهار داشت: جلوگیری از هجوم تبلیغ منفی از سوی جماعات تبلیغی در منطقه مورد نظر و جبران حضور کم رنگ زنان مبلغه در مناطق محروم و زیادبودن حجب و حیای زنان این منطقه، از محسنات طرح تشکیل خانه­های قرآنی است.

 

مدیر گروه جهادی نور مبین با اشاره به یکی دیگر از فعالیت های این گروه جهادی گفت: برگزاری طرح خانه به خانه توسط مبلغان این گروه از دیگر فعالیت­ها به شمار می­رو­د؛ مبلغان در این طرح با حضور در خانه اهالی روستا به بیان یک آیه از قرآن، روایت یا احکام می پردازند و از این طریق دید و بازدیدی با افراد روستا صورت می­گیرد.

 

برگزاری طرح روحانی روستا

 

این مبلغ دینی با اشاره به طرح روحانی روستا گفت: تعریف ما از روحانیان، روحانی روستا است، با توجه به این­که تمامی جمعیتی که در مسجد حاضر می­شوند، ده درصد اهالی روستا را تشکیل می دهند و در صورتی که مبلغ فقط به تبلیغ در مسجد بپردازد، یعنی روحانی 10 درصد از مردم جامعه است.

 

وی افزود: بنا به تعریف ما، روحانی باید روحانی کل روستا باشد و علتش این است که مردم با روحانی آشنایی شوند و برگزاری طرح خانه به خانه به ترتیب خانه­ها صورت می­گیرد و به این طریق اعتماد مردم به روحانیان بیشتر می شود و هم سبب ایجاد زمینه حضور مردم در مسجد می­شود.

 

حجت­الاسلام نازلی به دیگر فعالیت های گروه جهادی نور مبین اشاره کرد و گفت: تأسیس هیأت مذهبی مشترک با اهل سنت و برگزاری اردوهای مشترک برای برادران یا خواهران شیعه و سنی به صورت اعطای تسهیلات به آن­ها و فامیلی از دیگر فعالیت های این گروه جهادی به حساب می­آید./882/ت301/س

ارسال نظرات