۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۰
کد خبر: ۲۴۰۲۰۳
آیت الله تحریری در مراسم هفتمین روز ارتحال آیت الله انصاری شیرازی:

آیت الله انصاری شیرازی با افرادی که انحراف عقیدتی و ولایی داشتند قطع رابطه کرد

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به این که آیت الله انصاری شیرازی افراد زمان خود را به خوبی می شناخت گفت: ایشان مسائل و حوادث جامعه را رصد کرده و با کسانی انحرافات عقیدتی و ولایی داشتند، قطع رابطه می کرد، اگر چه بابت این حمایت همه جانبه از مقام ولایت برخی به ایشان ضرر رساندند اما این عالم بزرگوار ضرر دنیوی را بر ضرر اخروی ترجیح داد.
آيت الله  تحريري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمدباقر تحریری، استاد اخلاق حوزه علمیه پنج شنبه شب در مراسم بزرگداشت هفتمین روز رحلت آیت الله انصاری شیرازی که با حضور مراجع در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به آیه«مُّحَمَّدٌ رَّ‌سُولُ اللَّـهِ  وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ‌ رُ‌حَمَاءُ بَیْنَهُم» گفت: رسول اکرم(ص) شخصیت بسیار بزرگی هستند که از ابعاد وجودی ایشان نمی توان صحبت کرد و ابعاد مادی ایشان نیز قابل بررسی نیست.

 

وی با بیان این که بزرگ ترین ویژگی رسول اکرم(ص) آوردن دین کامل است افزود: این دین در مقام پیشرفت جامعه بهترین و بالاترین دستورات و نکته ها را بیان کرده است، خداوند آفریده ای بالاتر از پیامبر اسلام ندارد.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه قم به شخصیت رسول اکرم(ص) در زمینه ارتباط با مؤمنان اشاره کرد و اظهار داشت: ایشان در ارتباط با مؤمنان تمام شؤون رحمت و رأفت را در نظر می گرفتند و در برابر دشمن سرسختی خاصی داشتند.

 

وی با اشاره به سیره آیت الله انصاری شیرازی ادامه داد: این عالم بزگوار مصداق واقعی آیه«وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ‌ رُ‌حَمَاءُ بَیْنَهُم» بودند، ایشان در دوران حیات دنیوی خود در دیدگاه های توحیدی، مراحل معرفت و مسائل اخلاقی اقتدا به رسول اکرم(ص) کردند؛ مؤمن باید در دو بعد ارتباط با خداوند و ارتباط با مؤمنان فعالیت داشته باشد.

 

آیت الله تحریری به ضرورت شناخت شخصیت های حوزوی اشاره کرد و ابراز داشت: متأسفانه بسیاری از شخصیت های صاحب نفس حوزه علمیه ناشناخته هستند، باید زندگی و منش این افراد تحلیل و بررسی شود تا با سرلوحه قراردادن سیره آنها سبب پیشرفت جامعه شویم.

 

وی با اشاره به ارتباط رهبر معظم انقلاب با شخصیت های حوزوی عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب افزون بر ارتباط های علمی خود با شخصیت های حوزوی، ارتباط معنوی نیز دارند، وقتی که ایشان از شخصیت آیت الله انصاری شیرازی تعبیر به طهارت روح می کنند، این مسأله نشان دهنده ارتباط دیرینه ایشان است.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه به روایتی از امام صادق(ع) در زمینه انواع طالب علم اشاره کرد و یادآور شد: برخی با فراگیری علم، جاهل تر می شوند، برخی برای شهرت و مطرح شدن کسب علم می کنند و هدف برخی از کسب علم قرار گرفتن در مسیر فهم، عقل و فقاهت است.

 

وی با بیان این که کسانی که هدفشان از طلب علم رسیدن به فهم و عقل است دارای حزن درونی و و نمی دل هستند خاطرنشان کرد: آیت الله انصاری شیرازی زمانی که در جلسه وعظ و نصیحت بزرگان شرکت می کرد، بسیار محزون شده و اشک های فراوان می ریخت.

 

آیت الله تحریری به گذشته انقلابی آیت الله انصاری شیرازی اشاره کرد و گفت: ایشان همیشه در متن مبارزات انقلاب بودند و بارهای به دلیل همین حضور دستگیر و به مناطق گوناگون تبعید شدند، از نخستین کسانی که مرجعیت امام خمینی(ره) را اعلان کرد، آیت الله انصاری شیرازی بود.

 

وی با بیان این که در مسیر رسیدن به سعادت باید شخصیت های جامع را الگو قرار داد افزود: آیت الله انصاری شیرازی همیشه در مسیر طهارت روح و تهذیب گام برداشت و روحیه ای مبارزاتی، اخلاقی و عقلانی داشت.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به این که آیت الله انصاری شیرازی افراد زمان خود را به خوبی می شناخت اظهار داشت: ایشان مسائل و حوادث جامعه را رصد کرده و با کسانی انحرافات عقیدتی و ولایی داشتند، قطع رابطه می کرد، اگر چه بابت این حمایت همه جانبه از مقام ولایت برخی به ایشان ضرر رساندند اما این عالم بزرگوار ضرر دنیوی را بر ضرر اخروی ترجیح داد.

 

وی در پایان سخنان خود ابراز داشت: آیت الله انصاری شیرازی با وجود ضعف شدید بدنی تا آخرین لحظه از رهبری و ولایت رهبر معظم انقلاب دفاع کرده و در مسیر طرفداری آگاهانه و بصیرت گونه از دین ولایت قدم برداشت./1323/پ202/ج

 

ارسال نظرات