نهج البلاغه سرمایه ای عظیم برای عالم اسلام است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اردبیل، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن عاملی صبح امروز در دیدار اعضای هیأت علمی و کارگروههای تخصصی بنیاد نهج البلاغه اردبیل، خاطرنشان کرد: گزارشات حاصله از بنیاد نشان میدهد که این مجموعه با صدق دل در راستای ترویج نهج البلاغه فعالیت میکند.
وی نهج البلاغه را سرمایهای عظیم برای عالم اسلام توصیف کرد و گفت: اگر این کتاب گرانسنگ در اختیار ملل دیگر بود به یقین در همه حوزهها استفادههای فراوانی را از آن میکردند چرا که این کتاب در همه عرصهها و حوزهها حرفی برای گفتن داشته و به عنوان راهنمای بشر است.
امام جمعه اردبیل، با اشاره به فرمایش حضرت علی(ع) مبنی بر اینکه اگر مرجعیت دینی نباشد، دین اسیر می شود و اسیر هیچ گاه حرف خود را نمیزند، افزود: نهج البلاغه اثری است که هر چه عمیقتر در آن اندیشه میکنی، حیرت تمام وجود بشر را فرا میگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین عاملی، اظهار داشت: فصاحت بی نظیر نهج البلاغه به حدی است که عقل از این همه فصاحت در حیرت است و باید گفت که الفاظ نهج البلاغه عرش نشین هستند و اهل ادب با خواندن نهج البلاغه و دیدن جمال و فصاحت بی نظیر آن، بی اختیار سجده به جا میآورند.
نماینده ولی فقیه در استان، مسؤولیت خطیر نهج البلاغه به عنوان مرجعیت رسمی برای متون دینی را یادآور شد و تصریح کرد: حضرت علی(ع) افق علمی بسیار بلندی داشته است و به همین خاطر است که عقل انسان متحیر در تدوین نهج البلاغه آن هم در شرایط روزگار قدیم است.
وی با اذعان به این نکته که به یقین دست غیب پروردگار عالم این کتاب گرانسنگ را به دست ما رسانده است تا از آموزههای آن در مسیر سعادت و تعالی بهره ببریم، عنوان کرد: باید در عرصه فرهنگی برای نهج البلاغه تولید فکر شود و نباید این نفیسه مرقومه همچون صاحبش در مظلومیت باشد.
امام جمعه اردبیل چاپ فصلنامه نهج البلاغه با محتوای تولیدی را ضرورتی مهم در این عرصه برشمرد و خاطرنشان کرد: در این عرصه که کتابهای جیبی وهابیت و عرفانهای نوظهور در همه مکانهای عمومی کشورهای دیگر عرضه میشود، ما باید با تولید محتوای غنی از نهج البلاغه به مقابله با ترویج افکار و اندیشه های باطل آنها به پا خیزیم.
حجت الاسلام والمسلمین عاملی، نهج البلاغه را سرمایهای عظیم در اختیار شیعه توصیف کرد و گفت: بنیاد نهج البلاغه دفتر استان اردبیل با مجموعه فاخر خود باید با همه توان علمی در این عرصه ورود پیدا کرده و به شبهات مطرح و ایجاد شده در اذهان جوانان پاسخگو باشد.
رحیم انوری، مدیر بنیاد نهج البلاغه استان اردبیل، نیز در این دیدار، با گرامیداشت سومین سالگرد تاسیس بنیاد نهجالبلاغه دفتر استان اردبیل تصریح کرد: بنیاد دفتر اردبیل به اذعان آیتالله دینپرور، رییس بنیاد نهجالبلاغه کشور بنیاد شاخص و برتر در بین دفاتر استانهای دیگر است.
وی بنیاد نهج البلاغه اردبیل را دانشگاه معارف علوی توصیف و بیان کرد: بالغ بر 50 نفر از اساتید و اساتید هیات علمی دانشگاههای استان، در 6 کارگروه تخصصی در بنیاد نهجالبلاغه اردبیل بدون دریافت هیچ وجهی فعالیت میکنند که این مهم نشان از عشق و ارادت این افراد به حضرت علی(ع) است.
انوری وجود کتابخانه تخصصی دیجیتالی با 7 هزار عنوان کتاب در حوزه علوم دینی و معارف علوی در بنیادنهج البلاغه دفتر اردبیل را یادآور شد و گفت: افزون بر این مهم کتابخانه تخصصی امیرالمومنین(ع) نیز راهاندازی شده که کتابهای این مجموعه در حال خریداری است.
مدیر بنیاد نهجالبلاغه اردبیل با گرامیداشت حماسه 9 دیماه اظهار کرد: حضرت پیامبر(ص) در پیامی به حضرت علی(ع) نوشته است که ای علی زمانی که مردم در تکثر عبادت رنج میبرند تو در ادراک معقول رنج بر، تا بر همگان سبقت گیری.
وی با تاکید بر این نکته که خوارج دین هیچ گاه از بین نمیروند، خاطرنشان کرد: وظیفه ما است که قبل از اینکه شبهات بیخردان اذهان جوانان ما را پر کند، آنها را خردمند و عقلمند کنیم و به یقین باید گفت که غذایی بهتر از آموزههای قرآن و نهجالبلاغه و سیره ائمه اطهار(ع) برای تغذیه اذهان جوانان ما وجود ندارد./937/پ202/ب4