رسانه ملی با نگاه خانواده محور برای تربیت دینی تلاش کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حسن خجسته باقرزاده، عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما عصر امروز در همایش «نقش رسانه ملی در نهادینه سازی باورهای دینی خانواده» که در محل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: از طریق رسیدگی و رفع مسائل خانواده، می توان از بروز بسیاری مشکلات در جامعه پیشگیری کرد.
وی با بیان این که اگر می خواهیم دین را در جامعه توسعه دهیم باید تربیت دینی را از داخل خانواده شروع کنیم، افزود: بدین منظور باید از منبر به معنای وعظ، حداکثر استفاده را برای مخاطبانی که از آن استقبال می کنند، ببریم، اما برای افرادی که پای منبر نمی نشینند، رسانه ملی باید پاسخگو باشد.
خجسته تصریح کرد: برای این که خانواده نقش محوری در تربیت پیدا کند باید ارتباط بین افراد خانواده و اثرات آن را در حوزه دین برایشان تبیین کنیم البته این کار سختی است زیرا کسی تاکنون از این زاویه به منابع دینی ننگریسته است.
این کارشناس رسانه ادامه داد: برای مثال برای یک خانم بدحجاب باید تبیین شود که در صورت عدم رعایت حجاب، چه اتفاقی برای هر یک از اعضای خانواده وی خواهد افتاد.
وی تأکید کرد: اگر می خواهیم تربیت دینی توسط رسانه داشته باشیم باید فراتر از آموزش های روتین و داوطلبانه آموزش تخصصی بدهیم.
خجسته افزود: همچنین می بایست با کمک طلاب و دانشجویان، نظریات حوزه خانواده را به تئوری های کاربردی سطح اول تبدیل کرد.
ضرورت تبدیل آیات و روایات حوزه خانواده به بسته های کاربردی و رسانه ای
این استاد دانشگاه با بیان این که وظیفه نسل اول انقلاب، حفظ مرزها بود و رسالت نسل امروز، حفظ نسل انقلاب است، از خانواده به عنوان ظرفیت استثنایی و خاص جمهوری اسلامی نام برد و گفت: این ظرفیت در سایر کشورها تا این حد وجود ندارد.
وی با تأکید بر ضرورت تبدیل آیات و روایات حوزه خانواده به بسته های کاربردی و رسانه ای، اظهار کرد: رسانه از زاویه فردی نمی تواند آن گونه که باید تربیت دینی داشته باشد.
خجسته با بیان این که نگاه جمعی و غیرفردگرایانه باید مبنای تبلیغ دین در حوزه کلان اجتماعی قرار گیرد، افزود: برای نمونه، زن یا مرد بماهو زن و مرد نباید مورد بررسی قرار گیرند بلکه می بایست نقش های فرزندی، همسری و مادر یا پدری نیز در کنار آن لحاظ شود و به عبارت دیگر، پدیده ها و مسائل مختلف را از زاویه خانواده مورد بررسی قرار دهیم.
این کارشناس رسانه ادامه داد: برای مثال هنگام تقدیر از یک دانش آموز ممتاز، باید مادر وی نیز به عنوان یکی از عوامل مهم موفقیت وی مورد تقدیر قرار گیرد.
لازم به ذکر است این همایش به همت مرکز پزوهش های اسلامی صداوسیمای خراسان رضوی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه علمیه خراسان برگزار شد./930/پ202/ب5