۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۰
کد خبر: ۲۳۵۲۳۵
مشاور خانواده خطاب به جوانان:

با عقل به دل برسید تا آسوده زندگی کنید

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مشاور خانواده خطاب به جوانان در آستانه ازدواج گفت: خداوند در آیه 21 سوره روم می فرماید برای رسیدن به آرامش و عشق ازدواج کنید و در پایان می فرماید این آیه برای کسانی است که فکر می کنند بنابراین اگر هنگام انتخاب همسر با عقل به دل و عشق برسیم با خطر کمتری در زندگی روبرو و آسوده خواهید بود.
با عقل به دل برسید تا آسوده زندگی کنید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مسلم داوود نژاد، کارشناس مشاور حوزه خانواده در کارگاه های آموزشی سومین جشنواره «مسیر خوشبختی» در جمع دانشجویان به ارائه راهکارهایی در زمینه شناخت قبل از ازدواج پرداخت و مراسم خواستگاری را از موارد مؤثر در کسب شناخت دانست و در این زمینه توصیه هایی به دانشجویان داشت، به این بهانه در حاشیه این کارگاه، گفت و گویی با ایشان در زمینه مسائل ازدواج داشته ایم که توجه خوانندگان محترم رسا را به آن جلب می کنیم.

 

نظر شما در مورد ازدواج های دانشجویی چیست؟

 

پژوهش ها نشان داده است این ازدواج ها (که لزوما زن وشوهر هر دو دانشجو نیستند و تنها در دوران تحصیل انجام می شود) بسیار موفق و آمار طلاق در آن ها نیز بسیار پایین بوده است و دختر و پسر از امنیت روانی بالایی برخوردار بوده اند. اگر مواردی هم با مشکل مواجه می شوند به خاطر ازدواج در زمان تحصیل نیست بلکه به علت دور بودن از خانواده، عدم بررسی منطقی و عقلانی و کارشناسی مناسب است.

 

اول عشق بعد ازدواج یا به عکس؛ کدام یک بهتر است؟

 

خداوند در سوره روم ایه 21 می فرماید: «و مِن آیاتِه أن خَلَق لَکُم مِن أنفُسِکم أزواجاً لِتَسکُنوا إلیها وَ جَعل بَینَکم مَودّةً و رَحمةً إنّ فی ذلک لَآیاتٌ لِقومٍ یَتَفکّرون» این آیه، آیه عشق زن و شوهر است؛ خداوند می فرماید برای رسیدن به آرامش و عشق ازدواج کنید و در پایان می فرماید این آیه برای کسانی است که فکر می کنند بنابراین اگر با عقل به دل و عشق برسیم با خطر کمتری در زندگی روبرو خواهیم بود.

 

چه نکاتی برای انتخاب درست همسر، خوشبختی و تداوم عشق بعد از ازدواج لازم است رعایت شود؟

 

یکی از نکته های اصلی،  اصلی خوبی ها است؛ پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: «با کسی که دارای اخلاق، دین و به حلال و حرام پایبند است، ازدواج کنید و گر نه فسادی در پی دارد که حد واندازه ندارد.» بنابراین بنا به سخن پیامبر(ص) این سه نکته ملاک اصلی خوبی ها است که اگر به آن ها توجه داشته باشیم، ازدواج ها بسیار آسان خواهد شد.

 

تفاهم قبل از ازدواج از نکات دیگر است؛ تفاهم های قبل از ازدواج شامل تفاهم در تفکر، شخصیت، فرهنگ مالی و دینی خانواده ها و غیره است و مهمترین آن تفاهم در تفکر است. سازمانی جهانی بهداشت نیز در این خصوص می گوید: «اگر برای زیبایی نمره 25 در نظر بگیریم برای تفاهم در تفکر باید نمره 300 در نظر بگیریم.».

 

علایق شخصی نیز اگر باشد زندگی دوست داشتنی تر می شود اما در صورت نبود، ایجاد بحران نمی کند و در انتخاب، ملاک اخلاق، دین و حلال و حرام است و این که درک و تفکرات دو طرف به چه صورتی هست.

 

چه راهکارهایی برای انجام ازدواج بهنگام پیشنهاد می کنید؟

 

آگاهی دادن به خانواده ها، آسان کردن ازدواج با پایین آوردن توقعات، ملاک قرار دادن دستورات خدا و عدم توجه به حرف مردم، افزایش اشتغال از سوی مسؤولان. امروزه توقعات و نگاه مردم از موانع مهم بر سر راه جوانان است در صورتی که با صرف هزینه های هنگفت در برخی از مجالس عروسی باز هم حرف و حدیث مردم ادامه دارد.

 

به نظر شما علت بالا رفتن سن ازدواج چیست؟

 

یکی از عوامل مهم، ترس از ازدواج به ویژه در حوزه اقتصادی است در حالی که خداوند درآیه 32 و 33 سوره نور می فرماید: «شما تلاش کنید من رزق و روزی شما را تضمین می کنم» و از امام صادق(ع) سوال می کنند منظور خداوند از تضمین چیست؟ ایشان می فرماید: « با وجود این که تعداد بچه های سگ نسبت به گوسفندان زیاد است و نیز از گوشت گوسفند حیوان و انسان استفاده می کنند در حالی که گوشت سگ را حتی حیوان نیز در موارد نادری می خورد با این وجود تعداد گوسفند بیشتر است و آن به دلیل برکتی است که به گوسفند داده است و برکت را از سگ برداشته است». خداوند نیز می فرماید «ازدواج کنید من به شما برکت می دهم».

 

از عوامل دیگر بالا رفتن سن ازدواج می توان به مواردی چون ترس از اتفاقات بد، ترس از فساد و فحشا، رسومات غلط از قبیل ترتیب ازدواج دختران یک خانواده از برزگ به کوچک، حرف مردم و نبود زمینه اشتغال اشاره کرد.

 

علت افزایش طلاق را در چه می دانید؟ 

در قدیم 70 تا 80 درصد خانواده ها در ازدواج جوانان نقش داشتند و فرهنگ خانواده تعیین کننده در امر ازدواج بود اما ورود رسانه ها و شبکه های اجتماعی موجب تغییر دیدگاه های جوانان شد و دید متفاوت بین فرزندان و پدر و مادر به وجود آمد. همچنین سطح توقعات را بالا برد و برخی از سبک های زندگی غربی اشتباه را رواج دادند از جمله این که یا از زندگی خود لذت ببرید و یا این که تعطیل کنید در حالی که در سبک زندگی اسلامی تاکید بر اصلاح کردن و از داشته های خود راضی بودن است.

 

تغییر نگرش خانواده ها یکی دیگر از عوامل موثر در افزایش طلاق است. خانواده ها شاید به دلیل کمی فرزند به کمال گرایی توجه دارند و هنگاهی که فرزند در زندگی خود با مشکلی روبرو می شود به فکر جدایی آن ها می باشند و رسانه ها در تغییر دیدگاه خانواده ها در حمایت از فرزندان خود در ازدواج و بعد از طلاق نقش زیادی داشته اند.

 

چه راهکارهایی برای کاهش طلاق و استحکام بنیان خانواده پیشنهاد می کنید؟

 

در حوزه رسانه در کشور ما کارشناس مذهبی و مشاور خانواده به عنوان مجری به اجرای برنامه می پردازند که بازدهی چندانی ندارد و بیننده خسته می شود در حالی که برخی از فیلم های بدون کارشناسی به تغییر افکار مردم می پردازند، که تاثیر آن در خانواده ها بسیار است. روحانی و مشاور خانواده باید در پشت صحنه و در فکر تهیه کننده و نویسنده حضور پررنگ و  آسیب شناسی داشته باشد. در خصوص خانواده ها نیز با وجود دانستن برخی از چیزها، خطرات  آن ها را درک نکرده اند و باید علاوه بر این که در بالا بردن دانش خانواده ها تلاش می کنیم به ارتقای آگاهی بینشی آن ها نیز توجه داشته باشیم./1310/ت300/ب5 

 

ارسال نظرات