بیتقوایی فرد را از درک جایگاه ولایت باز میدارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجتالاسلام کریم کشکولی، مدیر مدرسه علمیه و مؤسسه علمی پژوهشی اباصالح المهدی(عج) اصفهان، شنبه شب در مجلس عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله(ع)، گفت: کسی میتواند از ولایت حمایت کند که قدرت درک و فهم ولایت را داشته باشد و درک ولایت درک ذهنی و عملی و اخلاقی نیست بلکه درک اعتقادی است.
وی با اشاره به سخن حضرت رسول(ص) مبنی بر اینکه بهای ورود به بهشت توأم بودن اعتقاد صحیح با عمل صحیح است، ادامه داد: کسی که اعتقاداتش صحیح باشد عمل و اخلاقش نیز صحیح میشود ولی درست بودن عمل منجر به درست شدن اعتقادات نمیشود.
استاد حوزه افزود: درک اعتقادی ولایت بدین معناست که عقل انسان با وجود مبارک پیامبر(ص) همراه شود و به میزانی که انسان عاقل باشد از ولایت بهره میبرد و دیندار خواهد بود، نشانه دینداری تقوا است.
حجتالاسلام کشکولی با بیان اینکه حضرت رسول اکرم(ص) در خطبه غدیر میفرماید کسی که میخواهد حامی ولایت باشد باید از تقوا بهره کافی داشته باشد، گفت: خداوند در سوره حشر آیهای دارد و در آن دو بار مؤمنان را به تقوا دعوت میکند و پیامبر(ص) این آیه را در خطبه عید غدیر خواندند.
وی بیان کرد: فرد بیتقوا قدرت فهم ولایت را ندارد، وقتی کسی فهم ولایت نداشت نمیتواند حمایت کند، درس ولایت اصلا درک ذهنی نیست، درک عملی و درک اخلاقی هم نیست، بلکه درس ولایت از سنخ اعتقاد صحیح است.
استاد حوزه علمیه ابراز کرد: ابتدا برای درست کردن اخلاق و عمل باید اعتقاد را درست کرد، با اعتقاد درست میتوان به اخلاق و عمل صحیح دست یافت اما کسی تنها با عمل درست به اخلاق و عقیده صحیح نمیرسد.
وی با اشاره به اینکه بهشت رفتن نیاز به دو مطلب دارد، یکی اعتقاد درست که حسن فاعلی است و دیگری عمل صالح که علما آن را حسن فعلی میداند، اظهار کرد: ادراک ولایت امری اعتقادی است، یعنی باید عقل انسان با وجود پیامبر(ص) همشأن بشود.
حجتالاسلام کشکولی خاطرنشان کرد: انسان به میزانی که عقل دارد، ولایت نیز دارد، فرد به قدری که عقل دارد به دین و حیا هم اعتقاد دارند، دین و حیا دو تجلی عقل هستند و وقتی این دو کامل شدند، ولایت متجلی میشود و آن نقطه محوری اعتقاد است./914/پ202/ب4