محدودکردن نهی از منکر به موارد فردی خیانت به اسلام است

حجتالاسلام والمسلمین سید صمصامالدین قوامی، رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اهمیت شناخت معروف و منکر گفت: معروف فعلی است که از سوی شرع و عقل تأیید شود و منکر فعلی است که از سوی این دو مرجع رد و نفی شود، بنابراین مؤمن باید طبق فطرت انسانی امر به مصلحت و نهی از مفسده کند.
مدیر مسؤول فصل نامه تخصصی مدیریت در اسلام در ادامه افزود: امر به معروف و نهی از منکر یک امر جامع فردی و اجتماعی است که همه ابعاد جامعه را در بر میگیرد به طور مثال قیام سیدالشهدا(ع) برای نهی از یک منکر اجتماعی و نابودی طاغوت و امر به پیروی و شناساندن امام معصوم به همه جامعه است.
استاد حوزه علمیه قم انقلاب اسلامی ایران را نماد امر به معروف و نهی از منکر دانست و ابراز داشت: امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی را به عنوان اصلی از دین اسلام میدانست و به عنوان امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد و هرکس را در هر جایگاهی موظف به این اصل مهم میدانست.
وی منحصر کردن منکر را در مسأله بد حجابی از انحرافات این امر دانست و اظهار داشت: منحصر کردن امر به معروف و نهی از منکر در مسائل فردی خیانت به اسلام و جامعه بشری است، این موضوع یک امر بسیار گسترده و جامعی است که همه سازمانها و قوای حکومتی را در بر میگیرد برای نمونه قوه قضائیه خود نیروی غضبیه برای اجرای نهی از منکر است.
حجتالاسلام والمسلمین قوامی با اشاره به سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب در این زمینه خاطر نشان کرد: رهبری جامعه اصیل ترین فرد در موضوع امر به معروف و نهی از منکر است و اعضا مجلس خبرگان هم ناظر این مقام در این امر هستند و این خود مؤید اجتماعی بودن امر به معروف است و این اصیل ترین وظیفه حکومت و در مراحل بعدی وظیفه دیگر اقشار جامعه است.
وی با اشاره به مسأله اسید پاشی اخیر در اصفهان گفت: این عمل یک حرکت بسیار زشت و ناپسند است اما از آن ناپسندتر رسانهای کردن آن برای خشن نشان دادن امر به معروف و نهی از منکر است در صورتی که این فعل هیچگونه ارتباطی با امر به معروف و نهی از منکر ندارد.
رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در پایان یادآور شد: در اجرای دقیق امر به معروف و نهی از منکر باید با دقت عمل شود و با مخاطب شناسی دقیق و انجام مراحل این امر به فکر تأثیر در مخاطب باشیم و بدانیم که مخاطب شناسی امری بسیار مهم است و شخص آمر و ناهی باید تمام مراحل و تمام ابعاد این تکلیف را بررسی کند و بعد به این امر همت کند تا نتیجه عکس را برداشت نکند./1329/ت302/ف