قیام امام حسین اسلام را از خطر سقوط قطعی نجات داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله مرتضی مقتدایی دبیر شورای عالی حوزههای علمیه، در هفتمین شب از مراسم عزاداری امام حسین(ع) در حسینیه شهدای قم، با اشاره به توجه ویژه اهل بیت(ع) به ماه محرم، اظهار داشت: در روایتی از امام صادق(ع) آمده که وقتی محرم میآمد خنده بر صورت پدرم دیده نمیشد و ایشان عزادار و محزون بودند.
وی بر ضرورت قدردانی از نعمت حضور در مجالس عزاداری تأکید کرد و با بیان اینکه این مجالس مورد عنایت امام زمان(عج) است، گفت: امام صادق(ع) فرمودند مجالس عزای جدم را دوست دارم.
توجه ویژه اهل بیت به محرم
آیتالله مقتدایی یکی از شروط بهرهگیری از مجالس عزای امام حسین(ع) را معرفت نسبت به ایشان دانست و ابراز کرد: اگر ما نسبت به امام حسین(ع) عارفاً به حقه باشیم و بدانیم که ایشان که بودند قطعا عزاداری ما مقبول درگاه حق قرار میگیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه آیات و روایات فراوانی درباره اهل بیت(ع) و حقانیت ایشان ذکر شده است، افزود: خداوند در قرآن اهل بیت(ع) را مورد عنایت قرار داده و در آیه تطهیر ایشان را پاک و پاکیزه و از هرگونه آلودگی و ناپاکی منزه کرده است.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه آیه مباهله و سوره هل اتی را از دیگر دلایل مهم برای اثبات حقانیت اهل بیت(ع) خواند و اظهار داشت: این آیات قرآن کریم دلیلی بر عصمت و عظمت خاندان اهل بیت و امام حسین(ع) است.
هدف امام حسین از قیام بقای دین بود
نائب رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه امام حسین(ع) برای حفظ و بقای دین از جان خود گذشت، ابراز کرد: خداوند به پاس فداکاری امام حسین(ع) خونش را خون خود، حرمش را باشرافتتر از خانه خود و زیارتش را هم تراز زیارت خود عنوان کرد.
وی با اشاره به روایات به تبیین فضائل زیارت امام حسین(ع) پرداخت و گفت: امام صادق(ع) فرمودند: زائر امام حسین(ع) ثواب کسی را دارد که خدا را زیارت کرده و مقامی بالاتر از این وجود ندارد.
آیتالله مقتدایی با بیان اینکه کسی که فرزند صالح دارد افتخار دنیا و آخرت نصیبش میشود، اظهار داشت: خداوند پاداش فداکاری امام حسین(ع) را امامت در میان فرزندان ایشان قرار داد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه خداوند اجابت دعای تحت قبه امام حسین(ع) را ضمانت کرده است، افزود: برخی از ائمه اطهار(ع) زمانی که مریضی بر آنها عارض میشد افرادی را به عنوان نائب برای زیارت امام حسین(ع) میفرستادند تا برای سلامتی ایشان دعا کنند.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه با تأکید بر اینکه هدف امام حسین(ع) برای قیام حفظ دین بود، ابراز کرد: در زمان امام حسین(ع) اسلام در خطر سقوط قطعی قرار داشت اما به برکت قیام آن حضرت و آثاری که پس از آن به وجود آمد دین خدا حفظ شد.
توطئههای معاویه و یزید برای از بین بردن اسلام
نائب رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به توطئههای معاویه و یزید برای از بین بردن دین اسلام، بیان کرد: اقدامات فراوانی برای فراموش شدن دین و آیین اسلام از سوی این افراد انجام شد و افزون بر سب و لعن امام علی(ع) در نماز جمعه و منابر به دنبال این بودند که حتی نام پیامبر(ص) نیز از مأذنهها شنیده نشود.
وی ادامه داد: گاهی به افرادی پول میدادند تا آیاتی که در باب فضائل حضرت علی(ع) نازل شده را به خود نسبت دهند و روایات فراوانی را نیز به نفع خود جعل کردند.
آیتالله مقتدایی خلافت انسانی فاسق و بیگانه با اسلام را از دلایل دیگر قیام امام حسین(ع) ذکر کرد و افزود: طبق معاهده قرار نبود معاویه برای خود جانشین انتخاب کند اما با خلافت یزید که منکر دین بود حجت بر امام حسین(ع) تمام شد و ایشان علیه ظلم و خیانت به اسلام قیام کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: مروان حکم از امام حسین(ع) خواست تا با یزید بیعت کند اما ایشان در جواب فرمودند: اگر با یزیدی که نه دین دارد، نه قرآن میفهمد و نه پیامبر را قبول دارد بیعت کنم باید با اسلام وداع کرد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه با بیان اینکه معاویه و یزید به دنبال فراموش شدن اهل بیت(ع) و اسلام بودند، گفت: امام حسین(ع) زیر بار ذلت و بیعت با یزید نرفت و با حرکت خود به سوی کربلا در صدد زنده نگاه داشتن دین گام برداشت./927/پ201/ج