۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۶
کد خبر: ۲۲۸۲۴۹
معاون پژوهشی وزارت علوم:

علوم انسانی باید پاسخگوی مطالبات و زندگی مردم باشد

خبرگزاری رسا ـ معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این‌که علوم انسانی باید در زندگی فردی و اجتماعی افراد جامعه نقش آفرینی کند، گفت: باید تمام تلاش خود را برای قرار گرفتن در رده‌های علمی برتر دنیا به کار بست تا توانایی پاسخگویی به زندگی و مطالبات مردم را داشته باشیم.
احمدي معاون پژوهشي و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، وحید احمدی، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عصر روز گذشته در مراسم تکریم و معارفه رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: مجموعه این پژوهشگاه از جایگاه بزرگ و مهمی در نظام بندی علمی و فرهنگی کشور برخوردار است چراکه هم در جایگاه حوزه و هم در جایگاه دانشگاه قرار دارد.

 

وی در ادامه افزود: دو مجموعه بسیار بزرگ و مهم در نظام علمی کشور وجود دارد که می‌توانند پیشرفت‌های بسیاری را به ارمغان آورند؛ از همین رو شعار اصلی نظام برای تحول علمی و پژوهشی، وحدت دو مجموعه حوزه و دانشگاه است.

 

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: علوم انسانی پشتوانه تمام تحولات دنیا بوده و علوم دیگر به صورت ابزاری و کمکی در خدمت این علوم انسانی هستند.

 

وی با بیان این‌که علوم انسانی نقش موتور محرکه علم و جامعه را داراست، تصریح کرد: مهم‌ترین وظیفه حوزه و دانشگاه، راه‌اندازی و تداوم حرکت این موتور محرکه است.

 

احمدی عنوان داشت: نگرش به علم و تولید آن در سده اخیر به ویژه از زمان انقلاب اسلامی تا کنون دارای تحول بزرگی شده و امروزه که حدود یک قرن از انقلاب فرهنگی ایرانیان می‌گذرد، دوران بلوغ علمی فرا رسیده است.

 

وی با بیان این‌که دوره پوست اندازی و رقابت علمی با دنیا فرا رسیده است، تأکید کرد: زمانی که رهبر معظم انقلاب اشاره به لزوم تحول علمی کرده و برترین بودن ایرانیان را در جهان علم خواستار می‌شوند، باید برای رسیدن به این هدف استانداردهای جهانی تولید علم را رعایت کنیم.

 

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: تغییر برای رقابت و اقتدار علمی، فناوری و فکری است و اگر نتوانیم اقتدار خود را در جهان علم حفظ کنیم، جوانان و جامعه مخاطب را از دست می‌دهیم.

 

وی با بیان این‌که علوم انسانی باید در زندگی فردی و اجتماعی افراد جامعه نقش آفرینی کند، گفت: باید تمام تلاش خود را برای قرار گرفتن در رده‌های علمی برتر دنیا بکار بست تا توانایی پاسخگویی به زندگی و مطالبات مردم را داشته باشیم.

 

احمدی با بیان این‌که ایران دارای رتبه 17 در پایگاه پژوهشی اسکوپس است، اظهار داشت: به اعتقاد ما ایران مهد علوم انسانی است اما از آن‌جایی که ابزارهای رقابت علمی با جهانیان را نیاموخته‌ایم، نمی‌توانیم به رتبه‌های برتر جهان دست یابیم.

 

وی مطابقت با قواعد بین المللی و انتشار جهانی را یکی از شاخصه‌های اساسی تولید علم دانست و خاطرنشان کرد: علوم انسانی در ایران حتی برای زندگی شخصی خودمان هم تولید ثروت نکرده و همیشه مصرف گر و هزینه بر است در صورتی که ثمربخش برای جهانیان باشد.

 

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این‌که علوم انسانی و مدل‌های روانشناسی می‌بایست با محوریت مبانی اسلامی به درون زندگی مردم نفوذ یابند، عنوان داشت: تحقیقات در این علم باید اثرگذار بوده و برای جوانان ایجاد اشتغال کند.

 

وی با اشاره به اهمیت استفاده از عقل جمعی در کارآیی‌های هرچه بیشتر علمی بیان داشت: تلاش و مدیریت مراکز علمی و پژوهشی باید به سمتی رود تا مشارکت همه اعضای علمی در آن لحاظ شود.

 

احمدی با بیان این‌که پژوهشگاه حوزه و دانشگاه باید الگوی تحول در کشور باشد، خاطرنشان کرد: اعتبارات پژوهشی در کشور از پنج درصد باید به حداقل 15 درصد در دانشگاه‌ها و 30 درصد در مراکز پژوهشی برسد وگرنه امر پژوهش در کشور نمی‌تواند پیشرفت و صعودی داشته باشد.

 

وی به اهمیت ارتباطات بین المللی در توسعه علم و دانش و نیز اهمیت برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی متناسب با سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب تأکید و اضافه کرد: مراکز علمی باید به صورت دانش بنیان مدیریت شده و مشارکت اعضای علمی و عقل جمعی در آن‌ها لحاظ شود./997/پ202/ی

ارسال نظرات