اقتصاد مقاومتی الگویی حول محور باورهای مردم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سید مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز در اجلاس دبیران حزب موتلفه اسلامی که در ساختمان حزب موتلفه اسلامی برگزار شد، گفت: براساس هدف سند چشمانداز بیست ساله کشور ما در سال 1404 باید قدرت اول منطقه در جنبههای مختلف اقتصادی، علمی و فناوری باشد.
وی افزود: در مقابل اقتصاد ایران بحرانهای اقتصادی و طبیعی، تحریمها و فشارهای اقتصادی قدرتهای معارض، رقابت با کشورهای منطقه و اقتصاد کشورهای بزرگ وجود دارد اما بر اساس اندیشه مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی الگوی اقتصادی است که برای ملتی حتی در شرایط فشار و تحریم، زمینه رشد و شکوفایی را فراهم میکند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی عنوان داشت: به استناد بند 1 اصل 110 قانون اساسی وظیفه مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه مشاوره به مقام معظم رهبری در تعیین سیاستهای کلی نظام بوده که یکی از آنها سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
میر سلیم با اشاره به پیشینه موضوع اقتصاد در بیانات مقام معظم رهبری در طول سالهای مختلف گفت: اقتصاد مقاومتی مقاومت اقتصاد در مقابل ضربههای مختلف بدون آسیبپذیری، با کاربرد ویژه ارزیابی توان مقاومت کشورها در برابر بحران اقتصادی است مکتب یا نگرش اقتصادی نیست بلکه الگویی است که اقتصاد را حول محور باورهای مردم مقاوم میکند.
وی درباره مفهوم اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: دو راهبرد جایگزینی واردات در کالاهای مصرفی اساسی مردم و تنوع بخشی به توسعه صادرات در بخشهای مزیتدار اقتصادی دورنزا و برونگرا است که تکیه بر اقتصاد مردمی و توسعه دانشبنیان با بهرهگیری از تمام ظرفیتهای داخلی برای بسیج در برابر تهدیدات بیرونی است.
اقتصاد مقاومی مقاوم سازی اقتصاد در برابر تهدیدات است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره پیامهای اصلی اقتصاد مقاومتی ابراز کرد: گفتمان و الگوی اقتصادی – مدیریتی برای مقام سازی اقتصاد ملی در برابر تهدیدات، ایجاد توان تحریمشکنی با رویکرد عقب راندن نظام سلطه پیش رو و فرصت سازی برمبنای تولید است.
میر سلیم با اشاره به تمایز اقتصاد مقاومتی از اقتصاد توسعه یافته عنوان داشت: کره جنوبی کشوری توسعه یافته اما وابسته از سوی دیگر کره شمالی کشوری مستقل اما توسعه نیافته است بنابراین میتوان اقتصاد مقاومتی را اقتصادی دانست که ضمن حفظ ویژگیهای یک اقتصاد کارآمد از استقلال خود پاسداری کرده و بهای آن را با رضایت و افتخار میپردازد.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که بر اقتصاد جهانی تاثیرگذار بوده به طوری که اعمال هرگونه تحریم امنیت اقتصاد جهانی را به مخاطره بیندازد.
میرسلیم با اشاره به وجه تمایز اقتصاد مقاومتی و مقاومت اقتصادی گفت: مقاومت اقتصادی ایستادگی در برابر فشارها و تحریمها است اما اقتصاد مقاومتی علاوه بر مقاومت اقتصادی استفاده هدفمند و بهینه از ظرفیتها و استعدادها است، ریاضت اقتصادی برنامه جبرانی برای بازگشت به شرایط اولیه است اما هدف اقتصاد مقاومتی تغییر همه جانبه شرایط است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اقتصاد شکننده بیان کرد: اقتصادی که ظرفیت مناسب برای اجرای مسئولیتهای حاکمیتی ندارد و فاقد توانایی توسعه و تعامل سازنده با جامعه است و در مقابل تکانههای دورنی، بیرونی، بحرانها و بلایای طبیعی آسیبپذیر بیشتری دارد اما اقتصاد مقاومتی میتواند در مقابل تکانههای دورنی، بیرونی، حوادث و بلایای شدید طبیعی به دور از تخریب زیاد کاهش تولیدات و کیفیت زندگی و بدون کمک زیاد بیرونی به حیات خود ادامه داده و به تعامل برسد توانایی اقتصادی که نه تنها به بحرانها پاسخ دهد بلکه در این مسیر به توانمندی و کارکرد بهتر دست یابد.
اقتصاد مقاومتی الگویی بومی و علمی برآمده از انقلاب اسلامی است
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی ابرار داشت: براساس فرمایش مقام معظم رهبری مجموعه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، در واقع الگویی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلاب اسلامی و متناسب با وضعیت امروز و فردای کشور است، سیاستهای اقتصاد مقاومتی قابل تکمیل و انطباق با شرایط گوناگون است و عملا اقتصاد کشور را به حالت انعطافپذیری میرساند و شکنندگی اقتصاد را در شرایط مختلف برطرف میکند.
میرسلیم در ادامه بیانات مقام معظم رهبری افزود: اقتصاد مقاومتی الگویی علمی متناسب با نیازهای ایران است، هر چند بسیاری از کشورها به دلیل مشکلات اقتصادی اجتماعی خود به فکر چنین کاری افتادهاند بنابراین رویه اقتصاد مقاومتی دغدغه دیگر کشورها هم هست و مخصوص ما نیست، اقتصاد مقاومتی یعنی مقاومسازی پایههای اقتصاد، این چنین اقتصادی چه در شرایط تحریم چه در شرایط غیر تحریم بارور خواهد بود و به مردم کمک میکند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بیانات مقام معظم رهبری گفت: اقتصاد مقاومتی فقط جنبه نفی ندارد این گونه نیست که اقتصاد مقاومتی معنایش حصار کشیدن دور خود و اجرای کارهای تدافعی صرف باشد بلکه اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که یک ملت امکان و اجازه دارد که حتی در شرایط فشار هم رشد و شکوفایی داشته باشند.
ورود به اقتصاد مقاومتی یک عمل صالح است
وی در بخش دیگری با اشاره به سایر بیانات مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: بر اساس بیانات مقام معظم رهبری ورود به میدان عمل اقتصاد مقاومتی، یک عمل صالح است که هر کس در این راه عمل و اقدام کند به طور قطع مصداق «واعلموالصالحات» است، سیاستهای اقتصاد مقاومتی تدبیری پویا و بلندمدت برای اقتصاد کشور است و اهداف نظام جمهوری اسلامی را در زمینه اقتصادی برآورده میکند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: به مردم در زمینه اقتصاد کمتر بها داده شده بنابراین در اقتصاد مقاومتی باید مردم محوری مورد توجه قرار گیرد، در اقتصاد مقاومتی مسئولان باید به مساله اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از اسراف و ریخت و پاشهای زائد توجه کنند، اقتصاد مقاومتی ریاضت نیست بلکه اگر این سیاستها اعمال شود سبب آسایش و رفاه میشود.
میر سلیم با اشاره به منطق مقاومت تصریح کرد: منطق مقاومت بقا و دوام در بهترین وضعیت است در منطق مقاومت نوعی فراگیری برای مقابله با نارسائیها و سازگاری برای رسیدن به بهترین وضعیت وجود دارد، در منطق مقاومت تسلیم شده در برابر ضربهها و رها کردن وضع به حال خود هیچ معنایی ندارد زیرا سازگاری برای تداوم بقا و رسیدن به وضعیت برازنده در محور نگاه اقتصاد مقاومتی قرار گرفته است.
وی افزود: در اقتصاد مقاومتی منطق ایجاد وضعیتی که عموم آن را بپذیرند مورد قبول است این وضعیت بهترین امکان در هر شرایط است بنابراین جامعه میپذیرد که برای دستیابی به خواستههایش باید چهارچوب هایی را قبول کند.
اقتصاد مقامتی ضرورت سند چشم انداز است
میر سلیم با بر شمردن نشانههای ضعف مقاومت اقتصاد ایران عنوان کرد: عدم گسترش اقتصاد دانشبنیان و نوآوری، وابستگی تولید ملی به واردات مواد اولیه و فناوریهای تبدیل، مداخلات گسترده و غیرقاعدهمند دولت در اقتصاد ملی، نبود بخش خصوصی توانمند و خطرپذیر، عدم شکلگیری بازارهای رقابتی و رشد انحصار، گستردگی اقتصاد غیر رسمی و غیر متشکل، تخریب منابع طبیعی از جمله نشانههای ضعف مقاومت اقتصادی ایران است./807/پ202/ج