اهمیت شادی و نشاط در دین اسلام
حجت الاسلام علی اکبر نوایی، مدرس حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، درباره جایگاه شادی در فرهنگ دینی، گفت: فرهنگی دینی یک فرهنگ کلان است که در آن شادی موج می زند این که ما جامعه را غمبار کنیم و در روز میلاد ائمه اطهار مصیبت اهل بیت(ع) را بخوانیم در واقع این امر کج فهمی و کج سلیقه ای است.
وی افزود: ما جای شادی و غم را عوض کردیم و غم هایمان فقط بوی غصه دارد و کمتر در آن استدلال داریم و شادی هایمان را نیز غمبار می کنیم و این در حالی است که در قرآن کریم ابتدا ذکر و خنده آمده است و سپس گریه و اشک.
نویسنده کتاب «نظریه حکومت دینی» تصریح کرد: شادی ها مقدمند و انسان مؤمن صورتش بشاش و شاد است و غم و اندوهش در دورن سینه اش است چرا که شادی ها در اسلام مهم است و به شادی ها میدان داده شده است و روی آن ها مهر تایید خورده است.
مدرس دانشگاه رضوی ادامه داد: اسلام یک انسان آزاده، متفکر، اندیشمند و شاد می خواهد که غم را از چهره دیگران بزداید و اینها همه نشان می دهد که شادی در اسلام اهمیت دارد و اسلام می گوید که شیعیان ما شاد هستند.
حجتالاسلام نوایی با بیان این که شادی و نشاط یک ضرورت برای روح بشر است و اسلام این نیاز روحی بشر را نادیده نگرفته است، اظهار داشت: اساسا جهان هستی بر مبنای شادی خلق شده است چرا که وقتی گلها شکوفه هایشان باز می شود، شاد هستند، آبشاران و کوهها شاد هستند و مبنای آفرینش بر شادی است.
وی تصریح کرد: نگاه به آبشاران، سبزه که شادی است، زیبایی ها مثل صورت و مناظر زیبا که غم را از دلها می زداید و تن درست و خوی نیک از جمله عوامل شاد کننده روح انسان هستند./934/ت303/ب4