معنای دعا عرفه ضرورت محوریت ولایت است
حجت الاسلام صادق گلزاده، کارشناس امور دینی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به تبیین بخش هایی از دعای عرفه پرداخت و گفت: عرفه از معرفت است، بنابراین باید در فراگیری علوم و احکام دینی مصمم بوده و تا نقطه شناخت اساسی از دین پیش برویم.
وی با اشاره به ویژگی های ممتاز روز عرفه، افزود: دعای عرفه امام حسین(ع)، دعایی جامع، تاثیر گذار و آگاهی بخش بوده و خداشناسی، امام شناسی و انسان شناسی از درس های این دعا است.
مبلغ برتر حوزه علمیه قم توجه مؤمنان و به ویژه نسل جوان را به دعای عرفه مهم خواند و ادامه داد: دعای عرفه چگونگی گفت وگو با خداوند، نیایش، تضرع و گفتمان با نفس را به زیبایی به انسان آموزش می دهد.
وی خاطر نشان کرد: اگر مؤمنان و نسل جوان مقید باشند دعای عرفه را با توجه به معنا و ترجمه بخوانند و دل در گرو دعا بدهند، این امر به منزله آب حیاتی است که وجودشان را احیا کرده وآرامش، دلدادگی به خدا، خلوص و تقوا، عبادت و بندگی و ضرورت محوریت ولایت را برای انسان به ارمغان می آورد؛ بنابراین دل بستگی به دعای عرفه و توجه به شرح و تفسیر آن زندگی ساز و نجات دهنده است.
کارشناس امور دینی به بی مهری جامعه نسبت به عمل کردن ادعیه اشاره کرد و گفت: یکی از منابع مهم دین و معرفت دینی ادعیه است، معارف دینی باید همانند دیگر کلمات معصومین(ع) از ادعیه بیرون کشیده شود؛ بنابراین اگر این اتفاق به خوبی صورت گیرد و دسته بندی درستی از معارف موجود در دعا داشته باشیم و در زندگی به کار ببندیم، به طور قطع تاثیرگذاری بسیار بالایی در زندگی ما خواهد داشت.
وی با بیان اینکه دعای عرفه مرام نامه معرفت، عمل و تضرع یک ساله ما تا عرفه بعدی است، بیان داشت: ادعیه، مناسبت ها و دعای عرفه انسان ساز، سرنوشت ساز و بیمه کننده است.
حجت الاسلام گلزاده در پایان اظهار داشت: کسانی که وارد فضای معنوی عرفه می شوند باید بتوانند تا عرفه بعد خود را به معرفت و تعبد بیمه کنند و به تعهدات دینی و ایمانی خود پایبند باشند./1323/ت302/ی