۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۲
کد خبر: ۲۱۹۹۳۷
با حضور برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام؛

همایش علمی تخصصی اقتصاد مقاومتی در شیراز برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ همایش علمی تخصصی اقتصاد مقاومتی با حضور برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس هیأت رییسه اقتصاد مقاومتی کشور در شیراز برگزار شد.
اقتصاد مقاومتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، همایش علمی ـ تخصصی اقتصاد مقاومتی با حضور برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس هیأت رییسه اقتصاد مقاومتی کشور امروز در شیراز برگزار شد.


ایجاد اشتغال برای 5 هزار نفر در استان فارس


بر اساس این گزارش، سید محمد احمدی،‌ استاندار فارس در این نشست با بیان اینکه زیرساخت‌های فکری و تشکیلاتی را برای تحقق اقتصاد مقاومتی در استان فارس مهیا کرده‌ایم، گفت: ستاد عالی اقتصاد مقاومتی با همکاری بسیج سازندگی و با هماهنگی سپاه فجر استان فارس در استان تشکیل شده است.


وی با بیان اینکه در سال گذشته بسیج سازندگی در استان فارس با اعتبار بیش از 45 میلیارد تومان برای 5 هزار نفر شغل ایجاد کرده، افزود: باید توانمندسازی روستاها برای جلوگیری از عدم مهاجرت افراد از روستاها به مرکز استان در اولویت برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی باشد.


استاندار فارس با تأکید بر اینکه در پروژه‌های عمرانی بر بومی‌سازی تکیه شود، خاطرنشان کرد: در این راستا از تجربه بسیج سازندگی استفاده می‌شود.


تشکیل ستاد عالی اقتصاد مقاومتی در استان فارس


احمدی با بیان اینکه ستاد عالی اقتصاد مقاومتی مبتنی بر چارچوب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در راستای پاسخ به بیانات مقام معظم رهبری شکل گرفته، تصریح کرد: اگر به این شیوه عمل شود و از سوی مرکز نیز اختیاراتی به مسؤولان استانی داده شود استان فارس از مرز خودکفایی عبور کرده و می‌تواند در بسیاری زمینه‌ها پاسخگوی نیازهای دیگر استان‌های کشور باشد.


وی با اشاره به اینکه حداقل 15 استان کشور توانایی برنامه‌ریزی برای خودکفایی را دارند، اظهار کرد: از محل درآمدهای استان، فعال کردن صنایع و معادن استان نه تنها خود استان بلکه دیگر استان‌های کشور نیز تأمین می‌شوند.


استاندار فارس با بیان اینکه استان فارس می‌تواند با بهره‌گیری از توان علمی دانشگاه شیراز با 220 هزار دانشجو و 160 واحد دانشگاهی در زمینه نیروی انسانی خودکفا شود، افزود: راهکارهای عملی در زمینه اقتصاد مقاومتی احصاء شده و امید که با عملیاتی شدن برنامه‌های مربوطه استان فارس به الگویی برای دیگر استان‌ها تبدیل شود.

برگزاری همایش اقتصاد مقاومتی در 31 استان کشور


همچنین، محمد ابراهیم مداحی، رییس کمیسیون چشم‌انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این همایش، به ویژگی‌های قدرت‌های مشروع اشاره کرد و گفت: تنظیم فعالیت‌ها و روابط صحیح اجتماعی در راه تحقق رشد و توسعه و رفاه، مقابله با ستمگران برای تحقق امنیت اجتماعی در برابر دشمنان و رشد و هدایت معنوی و فراهم کردن زمینه به کمال رسیدن اخلاقی از مهم‌ترین ویژگی‌های قدرت مشروع محسوب می‌شود.


مداحی در بخش دیگری از سخنان خود به مؤلفه‌های اقتصادی کشورمان اشاره کرد و گفت: از بعد از انقلاب تاکنون به دلیل اینکه اقتصاد دولتی امکان رشد بالای شش درصد نمی‌دهد را نداشته‌ایم.


رییس هیأت رییسه اقتصاد مقاومتی کشور از سیستم بانکی ایران انتقاد کرد و آن را موجب بی‌رونق‌تر شدن عرصه تولید در کشور دانست و گفت: سیستم بیمه‌ای، بانکی و دارایی سه عامل مزاحم تولید در ایران محسوب می‌شوند.


مداحی در بخش پایانی سخنان خود به برگزاری همایش‌های علمی ـ تخصصی اقتصاد مقاومتی در استان‌های مختلف اشاره کرد و گفت: این همایش‌ها با هدف رسیدن به فهم مشترک نسبت به اقتصاد مقاومتی، گفتمان سازی و فرهنگ‌سازی برگزار می‌شود که تا پایان مهر سال جاری نخستین دوره این همایش‌ها در 31 استان کشور برگزار خواهد شد و از نیمه دوم آبان نیز دومین دوره این همایش‌ها برگزار می‌شود.


مردم و دولت‌مردان باید چالش‌های اقتصادی را به نقاط قوت تبدیل کنند


در ادامه این همایش، مرتضی نبوی،‌ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه اقتصاد، مهم‌ترین محور مقاومت در شرایط فعلی ایران است،‌ گفت: اقتصاد مقاومتی ادبیاتی نیست که ایران تولید کرده باشد و یا به خاطر این اقتصادی که در مقابل دنیا و استکبار داریم خاص انقلاب ما باشد.


وی با بیان اینکه از زمانی که بحران اقتصادی به وجود آمده ادبیات مقاومت در اقتصاد ایجاد شده، افزود: شهرها و کشورها به دنبال مقاوم‌سازی و انعطاف‌پذیری اقتصادشان هستند.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه درجه مقاومت کشور باید در حوزه اقتصاد بالا باشد، خاطرنشان کرد: در زمینه سیاسی، فرهنگی و امنیتی ایران این مقاومت را نشان داده و در مقابل زیاده‌خواهی استکبار و جهان سلطه موفق بوده است.


نبوی با بیان اینکه بعد از انقلاب هرچه پیش رفتیم هیمنه و ابهت پوشالی آمریکا نیز شکسته شده، تصریح کرد: در این راستا کشورهای همراه ایران نیز تقویت شدند.


وی با اشاره به اینکه ایران در منطقه تأثیرگذار است، اظهار کرد: در حال حاضر کشورهای منطقه نمی‌توانند بدون در نظر گرفتن ایران مسائل خود را حل و فصل کنند.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مسأله اقتصاد برای شکوفایی کشور بسیار مهم است، افزود: ایران در زمینه اقتصاد ضعف دارد و دشمن نیز از این نقطه ضعف بر کشور فشار وارد کرده و به تحریم‌ها ادامه می‌دهد.

نبوی هدف از ادامه تحریم‌ها از سوی استکبار را قرار دادن مردم در مقابل نظام دانست و گفت: مردم و نظام سیاسی ما توانستند با هم مقاومت کرده و امیدواریم که با سرعت این چالش‌های اقتصادی را نیز به نقاط قوت تبدیل کنیم.


وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که بتواند با ابعاد مختلف مدیریتی در زمینه اقتصادی مقاومت کشور را بالا ببرد، خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی و بسته نیست که با منطقه و دیگر کشورها تعامل نداشته باشد و چنین اقتصادی تک‌بعدی نیست.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی الگویی جامع از اقتصاد پیشرفته است، تصریح کرد: نباید با این موضوع برخورد سطحی شود.


وی با تأکید بر اینکه باید تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی با روحیه فرهنگی و با نیت خالص برای خدا صورت گیرد، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی تبیین تدابیری است که ریسک‌های اقتصادی را کاسته و آسیب‌های این حوزه را کم کند.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه چنین اقتصادی مردمی است و عدم وابستگی به نفت را در پی دارد، افزود: اقتصاد مقاومتی در راستای خنثی کردن طرح دشمنان و دفع تحریم‌های اعمال شده مطرح شده و رفع موانع اقتصادی و تقویت کارآمد اقتصاد تحقق پیشرفت و رشد پویا و مستمر را در بردارد.


نبوی با اشاره به اینکه واردات ایران تنها از 5 کشور انجام می‌شود و در زمینه تعامل با دنیا ایران محدودیت دارد، گفت: ایران در زمینه ذخایر گاز در جهان رتبه نخست و در زمینه ذخایر نفت جایگاه چهارم جهان را داشته و کشور به ویژه استان فارس در حوزه گردشگری ظرفیت‌های ممتازی دارد که باید این ظرفیت مدنظر مسئولان استانی قرار گیرد.


وی با بیان اینکه استان فارس محل تلاقی شرق، غرب، شمال و جنوب کشور بوده و از نظر ترانزیت نیز استان فارس جایگاه شاخصی دارد، خاطرنشان کرد: بهبود فضای کسب و کار، تقویت در رقابت‌پذیری در اقتصاد ملی، ریشه‌کنی بازارهای غیر مولد و رونق‌بخشی به تولید، تقویت اقتصاد دانش‌بنیان، تقویت عزم ملی و مدیریت جهادی، بهره‌برداری حداکثری از نقاط قوت داخلی و فرصت‌های منطقه‌ای و جهانی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور مؤثرند.


«حرکت جهادی» و «فرهنگ اقتصادی» لازمه رشد اقتصادی و تولید ملی است


شایان ذکر است در بخش بعدی این مراسم، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورت ویدئو کنفرانس سخنرانی و به محورهای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: ملت ایران با تکیه بر امام رضا(ع) هویت ملی و دینی خود را یافته و برگزاری این کارگاه آموزشی جای تشکر دارد.


وی با بیان اینکه آقای ‌نبوی از مؤسسان سند ملی اقتصاد مقاومتی هستند، افزود: اقتصاد مقاومتی یکی از مقتضیات مهم نظام جمهوری اسلامی ایران برای ساماندهی به اقتصاد کشور است.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در این سند که هم به شدت مورد توجه مقام معظم رهبری و دولت، ملت و نخبگان در سطح ملی و حاکمیت است، خاطرنشان کرد: امیدوارم که استان فارس همان‌گونه که در همه حوادث تاریخی نقش بالنده‌ای داشته در این تحول نیز نقش خود را به خوبی ایفا کند و در سال‌های آینده کارنامه خوبی از خود ارائه دهد.


رضایی با اشاره به برخی محورهای اقتصاد مقاومتی و کارهایی که باید در راستای تحقق آن صورت گیرد تصریح کرد: می‌توان 12 محور اصلی از این سند بیرون کشید که عملیاتی و اجرایی شدن هر کدام از این محورها تحولی عظیم در اقتصاد کشور در پی دارد.


وی توسعه کارآفرینی با مشارکت آحاد مردم استفاده از دانش و علمی شدن فعالیت‌ها، رقابت پذیری و بهره‌وری را از چشمه‌های این تحول دانست و گفت: نوآوری، اصلاحات در یارانه‌ها، خودکفایی هدفمند در کالاهای اساسی، مدیریت مصرف، اصلاح نظام اقتصادی و صادرات نفت و گاز نیز در زمینه تولید، تحولات اساسی در بردارد.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه گفتمان سازی و حرکت جهادی و فرهنگ اقتصادی لازمه رشد اقتصادی و تولید ملی است اظهار کرد: از اقدامات دولت این است که فرهنگ جهادی را در این راستا نهادینه کند تا بتوانیم با تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و درون زا تحریم‌ها را خنثی کنیم.


رضایی با اشاره به برخی خصوصیات منطقه‌ای استان فارس افزود: یکی از دلایل اینکه قرن‌ها نام ایران با عنوان فارس بوده مربوط به تأثیر مناطق مختلف استان فارس در کل کشور بوده است.


وی استان فارس را دارای مزیت‌های بی نظیری که در دیگر استان‌ها کمتر تکرار می‌شود و عنوان و خاطرنشان کرد: استان فارس از نظر استراتژیک در منطقه خاصی قرار گرفته و باید در این زمینه از این مزیت در زمینه سرمایه گذاری هدفمند استفاده شود.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سابقه تاریخی فارس در حوزه تجارت تصریح کرد: فارس از گذشته تاکنون قابلیت تجاری بی نظیر داشته و در اقتصاد مقاومتی نیز انتظار ما این است که مسئولان استان برای استان برنامه‌ای ارائه دهند که نه تنها جهش اقتصادی استان فارس را در برداشته باشد بلکه سبب در بر گیری استان‌های هم‌جوار و کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز شود.


رضایی با بیان اینکه می‌توان محورهای برنامه اقتصاد مقاومتی را بر مبنای تجارت، بانک، بیمه و بورس بنا نهاد عنوان کرد: اگر استان فارس به عنوان بورس کشاورزی منطقه تقویت شود و همه قراردادهای کشاورزی کشور در این استان منعقد شوند تحولی عظیم و مفید در استان و کشور ایجاد می‌شود.


وی بهره‌مندی استان فارس از توریسم سلامت و کشاورزی دانش بنیان را ظرفیت‌های غنی استان دانست و گفت: باید مسئولان استان تقویت این دو حوزه را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند چون نمی‌توان در همه زمینه‌ها به دانش بنیانی دست یافت.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه صنعت در فارس باید هدفمند شود افزود: اگر صنعت با کشاورزی، تجارت و توریسم در ارتباط نباشد و به صورت جزیره‌ای عمل کند صنعتی بیمار و غیرمنطقی است که بازه اقتصادی برای کشور و استان در بر ندارد.


رضایی با اشاره به اینکه استان فارس یکی از پر روستاترین کشور است، اظهار کرد: باید برای روستاها برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود که سبب تثبیت روستاها با درآمد بالا شده و از هجوم افراد به شهرها جلوگیری شود و در این راستا باید ارتباطات مبادله‌ای بین روستاها و شهرها تقویت شود.


وی با بیان اینکه استان فارس در 10 سال گذشته سه موج سیاه اقتصادی از جمله خشکسالی، رقابت پذیری و تحریم‌های اقتصادی را پشت سر گذاشته خاطرنشان کرد: باید در تنظیم برنامه مربوط به استان پایداری استان و میزان آسیب پذیری استان با دقت بررسی شود.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه باید برای تحقق این هدف مرکز رصد اقتصادی در فارس تشکیل شود تصریح کرد: مسئولان اجرایی استان می‌توانند با مشارکت مؤسسات مشاوره‌ای به صورت تخصصی اقتصاد دانش بنیان در فارس به ویژه در حوزه کشاورزی را تقویت کنند.


بروکراسی اداری از مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی فارس است


در بخش دیگری از این همایش، سعید کوشکی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه فجر با تأکید بر لزوم پیاده‌سازی مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی در نقاط مختلف کشور گفت: متأسفانه در استان فارس نظام بانکی و بروکراسی اداری از مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی این استان محسوب می‌شوند.


وی بر لزوم مدیریت جهادی و داشتن روحیه بسیجی در تحقق اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و گفت: حاکم شدن روحیه بسیجی در دستگاه‌های اجرایی استان فارس تنها راه اجرای اقتصاد مقاومتی است.


کوشکی در ادامه سخنان خود به فعالیت‌های سپاه فجر فارس در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی تا پایان سال گذشته اشاره کرد و گفت:‌ بالفعل سازی فرصت‌های بالقوه، استفاده از مزیت نسبی و توانمندی‌های درونی، تأمین بخشی از امنیت غذایی و شغلی، کاهش فشار بر بازار مصرف، بهبود فضای و کسب و کار و رونق‌بخشی به تولید از طریق الگوسازی، شش مؤلفه اصلی ما در پیاده‌سازی طرح اقتصاد مقاومتی است.


وی همچنین راه‌اندازی 300 واحد تولیدی قارچ، 82 گلخانه، 152 واحد تولیدی پرورش ماهی، 37 واحد تولیدی شترمرغ، 374 واحد تولیدی پرورش مرغ بومی و 23 واحد تولیدی پرورش بوقلمون را از مهم‌ترین اقدامات بسیج سازندگی سپاه فجر فارس برشمرد.


معاون هماهنگ‌کننده سپاه فجر فارس با بیان اینکه احداث کارخانجات کمپوست با توجه به نیاز کارگاه‌های پرورشی در سطح استان و راه‌اندازی چهار مجتمع صنعتی تولید قارچ را در دستور کار قرار داده‌ایم، گفت: به سمت کشت و اشتغالی رفته‌ایم که کمترین میزان آب را مصرف کنیم و در عین حال توانمندی تولیدی استان را بالا ببرد./919/ز502/ب4

ارسال نظرات