۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۴
کد خبر: ۲۱۹۹۰۴
میثاق طلبگی(2)

ترسیم چشم‌انداز و استمرار دروس حوزوی

خبرگزاری رسا ـ مدیرکل امور پژوهشگران و مراکز پژوهشی جامعةالمصطفی اشراف کامل بر متون فقه، فلسفه، ‌ادبیات، منطق و تفسیر را که در مدت 10 تا 15 سال حاصل می‌شود لازمه کارشناس دینی شدن برشمرد و بر برنامه‌ریزی منظم و مدون درسی از سوی طلاب تأکید کرد.
مباحثه حجت‌الاسلام حسن امير انصاري

حجت‌الاسلام حسن امیر انصاری، دبیر کمیته کرسی‌های نظریه‌پردازی المصطفی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه خواستار ترسیم چشم‌انداز و استمرار دروس حوزوی از سوی طلاب شد و گفت: حوزه زودبازده نیست دور بازده است.

 

وی تفاوت حوزه با دانشگاه را در زمان بر بودن تحصیل دروس برای کارشناس مسائل دینی شدن ارزیابی و تصریح کرد: حوزه مانند دانشگاه نیست که فردی پس از چهار سال با اخذ مدرک کارشناسی درگیر شغلی شود.

 

این پژوهشگر حوزوی اشراف کامل بر متون فقه، فلسفه،‌ادبیات، منطق و تفسیر را که در مدت 10 تا 15 سال حاصل می‌شود لازمه یک کارشناس دینی برشمرد و بر برنامه‌ریزی منظم و مدون از سوی طلاب علوم دینی تأکید کرد.

 

وی صبر و توکل بر خدا را دو عامل موفقیت طلاب ارزیابی کرد و افزود: یک طلبه زمانی موفق است که برای رضای خدا و با نیت صادقانه و توسل به امام زمان (عج)، همت و تلاش کند و با صبر، متانت، حوصله و آرامش به دور از مسائل حاشیه‌ای مشغول به تحصیل شود.

 

حجت‌الاسلام امیر انصاری با بیان اینکه مدرک‌گرایی از قدیم در حوزه رسم نبوده و یک طلبه هم نباید در این زمینه برنامه‌ریزی کند، امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب را الگوهای مناسبی برای طلاب علوم دینی معرفی کرد.

 

وی ادامه داد: امام راحل قبل از اینکه به درجه اجتهاد برسند نسبت به مسائل دینی اظهارنظر نمی‌کردند و حتی در مسائل سیاسی هم کمتر وارد می‌شدند تا اینکه در این زمینه هم اشراف کامل و مقبولیت مردمی پیدا کردند.

 

مدیرکل امور پژوهشگران و مراکز پژوهشی جامعةالمصطفی پرداختن به متون درسی حوزه را چشم‌انداز روشن برای طلبه معارف دین خواند و ابراز کرد: طلاب حداقل چهار سال به تبلیغ نروند و تنها به درس خواندن بپردازند.

 

وی در ادامه دیدگاه مقام معظم رهبری را درباره میثاق طلبگی به معنای شناخت جایگاه ارزشمند روحانیان و طلاب دانست و تصریح کرد: طلبه در آینده باید عالم دین شود و این امر جز با مطالعه متون اصیل دینی و توجه به درسها سر کلاسها میسر نخواهد شد.

 

حجت‌الاسلام امیر انصاری از تجمل‌گرایی به عنوان آفت طلبگی نام برد و گفت: یک طلبه از ابتدا باید خود را برای یک زندگی سخت که سعادت دنیا و آخرت را به دنبال دارد آماده و از مسائل نفسانی و لذت‌های مادی پرهیز کند.

 

وی با بیان اینکه خدا برای اهل علم زندگی سعادتمند را تضمین کرده است، بر حفظ ساده‌زیستی از سوی طلاب تأکید کرد و افزود: اگر زندگی طلبه با سایر مردم متفاوت باشد نمی‌تواند از سبک زندگی اسلامی، زهد و تقوا سخن بگوید.

 

این استاد و پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: طلبه‌ای که رضای خدا رسالت پیامبر را ادامه دهد، خدا هم به اندازه‌ای که زندگی‌اش بگذرد و آبرویش در خطر نباشد از خزانه غیب به او کمک می‌کند و وکیل خرج او می‌شود.

 

وی همچنین از طلاب خواست که تحت تأثیر مسائل انحرافی مانند جریان‌های سیاسی، معنویت‌های کاذب و عرفان‌های نوظهور قرار نگیرند و با الگو گرفتن از مراجع تقلید در رسیدن به مباحث اخلاقی و عرفانی عجله نکنند و وقتشان را با ریاضت‌های غیر شرعی نگذرانند./920/ت302/ی

ارسال نظرات