هشتمین سالگرد آیت الله میرزا جواد تبریزی برگزار شد
به گزارش خبرگزاری رسا، مراسم هشتمین سالگرد رحلت عالم ربانی حضرت آیت الله میرزا جواد تبریزی سه شنبه شب چهارم شهریور مصادف با 29 شوال 1435 در مدرسه این مرجع تقلید فقید با حضور حضرت آیت الله وحید خراسانی، علما، مسئولین و مردم متدین برگزار شد.
در این مراسم افزون بر حضرت آیت الله وحید خراسانی، آیت الله علوی بروجردی، آیت الله حسینی بوشهری، حجت الاسلام والمسلمین سعیدی امام جمعه قم، اعضای جامعه مدرسین، اساتید حوزه و نمایندگان بیوت مراجع تقلید حضور داشتند.
در این مراسم پس از تلاوت قرآن و مداحی، حجت الاسلام وحسینی قمی به ایراد سخن پرداخت.
حجت الاسلام حسینی قمی گفت: این مجلس به مناسبت شهادت امام صادق علیه السلام و سالگرد فقیه عالیقدر آیت الله العظمی تبریزی رحمةالله علیه اقامه شده است، من سخن را با این سخن از شیخ مفید رضوان الله علیه آغاز میکنم که ارشاد مینویسد از هیچکدام از ائمه اطهار علیهم السلام، حدیث به مقداری که از امام صادق علیه السلام رسیده، بیان نشده است، اسامی راویان از امام صادق علیه السلام را جمع آوری کردهاند؛ چهار هزار راوی است، برای صدق کلام شیخ مفید میتوان خیلی مستند سخن گفت، کتابهایی که به عنوان مسند ائمه اطهار علیهم السلام تدارک شده به خوبی این مسئله را روشن میکند.
وی ادامه داد: آثار این نقل حدیث گسترده از امام صادق علیه السلام سالهای بعد خودش را نشان داد، حسن بن علی بن بشاء میگوید، من در مسجد کوفه نهصد جلسه درس را دیدم، به هر جلسه درسی که نزدیک میشدم روایتشان از امام صادق علیه السلام بود، از برکات این منبع عظیم در کلام شیخ مفید مشهود است که میگوید: قبل از این نهضت فرهنگی شیعه حتی مناسک حجاش را به خوبی نمیدانست، حلال و حرام الهی را به روشنی نمیدانستند و این از برکات نهضت فرهنگی امام باقر و امام صادق علیهما السلام است، این امامان بزرگوار کاری کردند تا شیعه در مسائل فقهی و حلال و حرام الهی بینیاز باشد و دیگران محتاج شیعه باشند.
سخنران مراسم اضافه کرد: از خدماتی که در دوران امام صادق علیه السلام انجام شد تشویق به تدوین حدیث بود. در الذریعه از هفتصد تن از اصحاب امام که کتب حدیثی نوشتهاند نام میبرد. این حرکت در مقابل شعار منحوس «حسبنا کتاب الله» بود، مبارزه با قیاس یکی دیگر از فعالیتهای مهم امام صادق علیه السلام بود.
حجت الاسلام حسینی قمی گفت: امام صادق علیه السلام فقط به تربیت علمی شاگردان نپرداخت، تربیت اخلاقی، معنوی در کنار تربیت علمی، گاهی به صورت عام و گاه به صورت خاص، بخش عظیمی از احادیثی که از امام صادق علیه السلام رسیده، مربوط به تربیت اخلاقی عموم جامعه است، فخر شیعه و منزلت شیعه همین روایات اهل بیت علیهم السلام است، امروزه با وجود این مکاتبی که به وجود آمده و به خصوص جریان تکفیری که هیچ پایه و اساسی ندارد و سخنی هم برای گفتن ندارند؛ این روایات پشتوانه شیعه و بیانگر حقانیت شیعه است.
حجت الاسلام حسینی قمی بخشی از آثار و خدمات آیت الله العظمی تبریزی را برشمرد و گفت: ایشان منشأ آثار علمی فراوان بودند، شاگردان بسیار که هر کدامشان امروز منشأ خیرات و مبرات هستند، قلم پر برکتی داشتند که امروز این موسوعه رجالی، فقهی و اصولیشان در 75 مجلد به چاپ رسیده است، از دیگر خدمات این مرجع فقید این مدرسه علمیه است که با 37 مدرس در خدمت طلاب و روحانیون میباشد، همچنین کتابخانه جامعی که در کنار این مدرس است، خدمات اجتماعی فراوانی از جمله درمانگاه فوق تخصصی بقیه الله عجل الله تعالی فرجه الشریف، این فقیه بزرگوار از کسانی بود که ایام فاطمیه را رونق بخشیدند و همانطوری که آیت الله العظمی وحید خراسانی نیز گفتند، باید شعائر شیعه حفظ و نشر پیدا کند و ایام شهادت همه ائمه اطهار علیهم السلام مانند ایام شهادت سالار شهیدان ابا عبدالله حسین علیه السلام پرشور برگزار شود.
گفتنی است، این مراسم از سوی بیت آن عالم فقید و نشست دوره ای اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم برگزار شد.
لازم به ذکر است، حضرت آیت الله میرزا جوادآقا تبریزی از مراجع تقلید سی ام آبان 1385 مصادف با 29 شوال سال 1427 هجری قمری دارفانی را وداع کرد و پیکر مطهرش پس از تشییع باشکوه مردم قدرشناس، در جوار علمای مدفون در مسجد بالاسر حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به خاک سپرده شد. /904/د102/ج