۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۲
کد خبر: ۲۱۷۹۰۵

راهکارهای مقابله با جریان سلفی و تکفیری

خبرگزاری رسا ـ دشمنان وحدت اسلامی می‌کوشند تا شهادت شیعیان را به موضوع شیعه در برابر اهل سنت تقلیل دهند. این در حالی است که اهل سنت در برابر شیعه نیستند.
سلفي

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، وقتی دشمنان تکفیری با تهمت، اعتقاد شیعه به تحریف قرآن به مصاف آمده است راهکار عموم مسلمانان برای وحدت به خصوص شیعیان این است که صورت‌مسأله شهیدان شیعه، چه در مصر و چه در پاکستان وعراق و سایر نقاط جهان را در صورت‌مسأله اعتقاد به صیانت قرآن از هرگونه تحریف، تغییر یابد.

دشمنان وحدت اسلامی می‌کوشند تا شهادت شیعیان را به موضوع شیعه در برابر اهل سنت تقلیل دهند. این در حالی است که اهل سنت در برابر شیعه نیستند، بلکه این مخالفان وحدت و تقریب مذاهب اسلامی‌اند که در برابر موافقان و منادیان وحدت اسلامی قرار دارند. این امر نشان از اهمیت نقش و رسالت فعالیت های تقریب مذاهب اسلامی دارد .

اقدامات عربستان سعودی به عنوان خواستگاه تکفیریون در ممانعت از توزیع قرآن‌های چاپ ایران در موسم حج می‌شود، ریشه در سیاست آنان در به تصویر کشیدن جدایی شیعه از قرآن دارد و همین سیاست سلبی نشان از نقطه‌ضعف اصلی آنان دارد و ایران اگر می خواهد در برابر موج وهابیون تکفیری ایستادگی کند و مانع ریخته شدن خون‌های بی گناهان و ایجاد و تعمیق شکاف بین مسلمین شود، می تواند راهبرد برجسته سازی دفاع شیعیان از قرآن کریم را در پیش بگیرد که تأسیس گنجینه‌های قرآن کریم، تهیه و چاپ کتب و مستندات مربوط به صیانت قرآن از هر گونه تحریف و روشن ساختن جایگاه این کتاب آسمانی نزد شیعیان از جمله اقدامات در این راستا است که در نهایت می‌تواند تهمت اعتقاد شیعه به تحریف قرآن برای همیشه رد شود.

یکی از نقاط ضعف در مقابل جریان‌های تکفیری، خفتگی و رخوت مراکز پژوهشی و علمی است که به جای جریان‌شناسی و رصد روزمره جدیدترین وقایع و راهبردهای دشمنان وحدت اسلامی، به ترجمه چند مقاله اکتفا کرده‌اند که همین مسأله سبب دوری از فضا و میدان اصلی مبارزه با این جریانات شده است.

اتفاقات امروز حاصل برنامه‌ریزی‌های دیروز بازیگران آن است و شناخت به‌موقع خطر، واکنش مناسب به‌موقع را ممکن می‌سازد. این کار نیازمند تأسیس مرکزی است که جهان اسلام را به طور دائمی رصد کند. هرچه شناخت ما از دوستان و دشمنان وحدت اسلامی بیشتر شود، قدرت ما در خلق ابتکارات تقریبی بیشتر خواهد شد.

دشمنان اسلام برای اغراض خود، تمامی اختلافات درونی میان مسلمانان از مذاهب مختلف را رصد می‌کنند و آن‌ها را بایگانی می‌کنند. سپس با برجسته کردن همین نقاط اختلاف، نقاط ضعف جهان اسلام را نشانه می‌روند به همین دلیل نیاز به پژوهش ها و برنامه ریزی‌های دقیق بیش از پیش حس می‌شود که این امر جز در مراکز تحقیقاتی و علمی میسر نخواهد شد و راهکار مقابله با گروه تکفیری داعش وحدت مردم علیه آنان است و اتفاقاتی که در عراق در حال رقم خوردن است نیازمند حضور روشنگرانه بزرگان دین و سیاست، وحدت آن‌ها و حضور پررنگ مردم در صحنه است.

 مقام معظم رهبری در فرمایشات(درجلسه دیدار با میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی) مهم‌ترین راهکار مقابله با هر عامل ضد وحدت را تکلیف بزرگ شیعه و سنی و دیگر شاخه‌های مذهبی خواندند و خاطرنشان کردند: نخبگان سیاسی، علمی و دینی برای ایجاد وحدت در جوامع اسلامی، وظایف سنگینی برعهده دارند. رهبر انقلاب در همین زمینه، «علمای دنیای اسلام» را به برحذر داشتن ملت‌ها از اختلافات فرقه‌ای و مذهبی، «دانشمندانِ دانشگاه‌ها» را به تبیین اهمیت اهداف اسلامی برای دانشجویان و «نخبگان سیاسی امت اسلامی» را به تکیه بر مردم و دوری از بیگانگان و دشمنان اسلام فراخواندند و تأکید کردند: امروز مهم‌ترین مسأله در دنیای اسلام، وحدت است.

دراین راستا درمییابیم که از نظر رهبر معظم انقلاب، هوشیاری و آگاهی مسلمانان مهم‌ترین راهکار برای مقابله با فعالیت جریان‌های تکفیری است. در این میان مهم‌ترین وظیفه بر عهده اندیشمندان و علمای اسلام است که باید با آگاهی بخشی و تنویر افکار عمومی خطرات و تهدیدهایی که از سوی این فرقه انحرافی مسلمانان را تهدید می‌کند آگاه سازند و با نشان دادن جمود فکری آنها و سست بودن پایه اعتقادات جریان تکفیری نقش بزرگی در وحدت و همزیستی آرام و مسالمت‌آمیز مسلمانان ایفا کنند.

 

نتیجه گیری و رهاورد سخن

تقریباً از دو قرن پیش استعمارگران مسیحی اروپا با طراح انواع توطئه‌ها در زمینه‌های مختلف سیاسی، نظامی، فرهنگی، مذهبی و غیره در صدد نفوذ به ممالک اسلامی و دست‌یابی به مراکز حساس و استراتژیک جهان اسلام بودند. وقتی با متوسل‌شدن به وسایل مختلف از درهم شکستن اتحاد مذاهب اسلامی ناامید شدند، دریافتند که تنها راه رخنه در این صف مستحکم و بنیان مرصوص، ساختن فرقه‌ای با اصلی یهودی و ظاهری اسلامی می‌باشد و چنین ترکیبی را در آل سعود و آل عبدالوهاب کشف کردند. و بدین‌سان موفق به ساختن فرقه‌ای به نام وهابیت شدند.

بنابراین وهابیت یک جریان فکری و مذهبی در چارچوب مبانی اسلامی نبوده و نیست و استعمارگران همواره از آن به عنوان حربه‌ای سیاسی برای دست‌یافتن به مهم‌ترین و حساس‌تـرین مراکز مسلمانان استفاده می‌کردند. ستون فقرات عقاید وهابی‌ها را، حرام دانستن شفاعت، زیارت، دعا، گریستن بر اموات حتی پیغمبر و ائمه، تخریب قبور از هر کس باشد، حتی پیغمبر(که از بیم واکنش جهان اسلام این یکی را نتوانستند عملی سازند) و مشرک دانستن همه‌ مسلمین، غیر از وهابی‌های صحرای نجد، تشکیل می‌دهد. و به طور خلاصه باید گفت وهابی‌ها فرقه‌ای خرابکار هستند و شعار آنان، تخریب و نابودی و قساوت و وحشیگری است. و هر چه در اختیار دارند، برای پیکار با مسلمانانی که شهادت به یگانگی و رسالت محمد(ص) می‌دهند و نماز می‌گزارند و به حج خانه‌ی خدا می‌روند، به کار می‌برند.

در تاریخ زندگانی تاریک وهابی‌ها، فجایع و حوادث دردناکی می‌بینیم که با گذشت زمانه فراموش نخواهد شد. امروزه نیز گروه‌های تکفیری به اصطلاح نوبنیادگرای سلفی با اقدامات توحش برانگیز خود به دنبال تیشه‌زدن به ریشه اسلام راستین به واقع تشیع بوده که برهمه دلسوزان مسلمان از قبیل علما ودانشمندان و اهالی تفکرفرض است که بیکار ننشسته و به دنبال ارایه راهکارهای مدونی برای مقابله توأم با تدبیر وهوشیاری با این گروه متوحش ضددین پیدا نموده و بویژه برای آگاه‌سازی نسل جوان قدم‌های مؤثر برداشته شود و تبیین مواضع صریح اسلام راستین و توسعه فرهنگ مهدویت نقش به سزایی در نسل جوان خواهد داشت./907/د101/س

منبع: پایگاه اینترنتی موعود

 

ارسال نظرات