زندگی سخت مؤمنان در آخرالزمان
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، روزی می شنویم که دختری به خاطر حجابش از دانشگاهی در یک کشور مدعی دموکراسی، اخراج می شود و روز دیگر عکسی میبینیم که جوانک یهودی مشروبش را میریزد سمت زن مسلمان محجبه.
کار از اینها هم بالاتر میگیرد و تمام خبرگزاری ها اعلام می کنند که زن مسلمان باردار و جنینش در دادگاه و جلوی قاضی با ضربات چاقو به شهادت رسیدند.
ماه رمضان فرا می رسد و تو روزه می گیری و به ظاهر مسلمانی، جلوی چشمانت ساندویچی می خورد و تو را به خاطر عمل به دستورات دین مسخره ات می کند و قاه قاه میخندد.
خبر می رسد که در یک کشور اسلامی، روحانیای در حالی که داشت امر به معروف و نهی از منکر می کرد، با ضربات چاقو کشته شد. درست متوجه شدید، اینها همه وصف زندگی مومنان است در روزهای آخرالزمان.
ذلت و خواری مؤمنان
رسول خدا(ص) در توصیف اوضاع مؤمنان و خواری آنان در روزهای آخرالزمان می فرمایند: «و زمانی خواهد آمد، که مؤمن در آن زمان از گوسفند زبون تر خواهد بود».
و امام علی(ع) فرمودند: امر خدا واقع نمیشود، مگر بعد از آنکه شما مؤمنان در میان مردان از مردار هم خوارتر و زبون تر باشید ... و آن هنگامی است که یک ضربت با شمشیر برای مؤمن از به دست آوردن یک درهم از طریق حلال آسانتر باشد و... .
و هم چنین ایشان فرمودند: «... در چنین روزگاری چیزی از شما باقی نمی ماند مگر ته مانده ای همانند ته مانده ی دیگ غذایی که خورده اند و یا باقیمانده ای که در ساک دستی باقی میماند»، «اینان همانند پوستی که دباغی می شود شما را مالش و همانند گندمی که در خرمن کوبیده می شود شما را فشار میدهند».
«اینان مؤمن را از میان شما برای زجر دادن همانند پرنده ای که دانه ی چاق تر را انتخاب می کنند، بیرون می کشند...».
و امام باقر(ع) می فرمایند: «آن فرجی که شما انتظار می کشید، واقع نمی شود مگر بعد از آنکه شما چون بز ذبح شده باشید که دیگر قصاب اعتنا نمی کند که دست به کدام عضو آن بزند! آری ستمگران شما را ارجی نمی نهند و شما پناهگاهی پیدا نمی کنید که امر خود را به او مستند سازید».
و هم چنین امام صادق(ع) در این باره تصریح دارند که: «در آن زمان می بینی که پیروان همه ادیان تحقیر می شوند و حتی هر کس که یک فرد دیندار را دوست داشته باشد. مردم ارتباط با او را تحریم میکنند و از خود میرانند.»
عدم امکان امر به معروف و نهی از منکر
مؤمنان در روزهای قبل از ظهور حضرت مهدی(ع) حتی نمیتوانند به واجباتی مانند امر به معروف و نهی از منکر عمل کنند.
رسول خدا(ص) فرمودند: «… در آن وقت قلب مؤمن درونش آب میشود، مثل آب شدن نمک در آب. زیرا منکرات را میبیند و قدرت جلوگیری و تغییر آن را ندارد. مؤمن در میان آنها با ترس و لرز راه می رود، که اگر حرف بزند، او را می خورند و اگر ساکت شود، دق مرگ میشود.
و هم چنین امام صادق(ع) فرمودند: «مؤمن در آن زمان محزون و مورد تحقیر قرار میگیرد. او نمی تواند که منکرات را جز در دلش انکار کند و در معرض هر نوع تحقیری قرار میگیرد.»
سختی حفظ دین برای مؤمنان
رسول خدا(ص) درباره سخت و دشوار بودن حفظ دین در روزهای آخرالزمان فرمودند: «واى بر عرب از شرى که به آنان نزدیک شده است. فتنههایى چون پارههاى شب تاریک و ظلمانى. صبحگاهان مرد مؤمن است و به هنگام غروب کافر. گروهى دین خود را به بهاى ناچیز و متاع اندک مىفروشند. کسى که در آن روز به دین خود چنگ زده و پاى بند است، همانند کسى است که گلولهاى از آتش را در دست گرفته یا بوتهاى از خار را در دست مىفشرد.
راه نجات از سختی ها
رسول خدا(ص) این سختی در زندگی مؤمنان را پیشبینی کرده و فرمودهاند: «برای مردم زمانی پیش می آید که برای هیچ دینداری دینش سالم نمی ماند جز اینکه از کوهی به کوهی فرار کند و همچون روباه بچههایش را برداشته از لانهای به لانهای بگریزد... .»
امام صادق(ع) نیز فرمودند: «هنگامی که چنین زمانی فرا رسد، گلیم خانه خود باشید تا خداوند امام غائب، غریب و فراری را که پاکیزه و پسر پاکیزه است، ظاهر سازد. هر کس فتنهای به پا کند، خود گرفتار همان فتنه گردد. هر وقت برای هدفی شما را مورد هجوم قرار دهند خداوند برای آنها حادثهای پدید آورد که سرشان آنجا گرم شود و از شما بازمانند».
و هم چنین ایشان میفرمایند: «برای شما زمانی پیش میآید که از افراد متدین کسی نجات نمییابد، به جز افرادی که مردم آنها را ابله تصور کنند و آنها صبر و شکیبایی داشته باشند بر آنان که آنها را ابله و بی خرد بخوانند».
امام صادق (ع) خطاب به افراد با ایمان در آخرالزمان فرمودند: «آیا می دانید آنان که با ایمان راسخ در انتظار حضرت مهدی (عج) هستند و در بدترین شرایط صبر میکنند از آزارها و سختیها و ترس و ناملایمات بسیاری میبینند ، آنها روز قیامت از پیروان راستین ما هستند و به ما نزدیکترند».
آنچه باید باشد
احادیثی که در بالا آورده شد برای زمانهای است که زمین پر از ظلم و جور شده و دیگر هیچ چیز بر سر جایش نیست.
در بیان مقام مؤمن همین بس که پیامبر خدا(ص) نگاهی به کعبه کردند و فرمودند: «آفرین بر تو ای خانه [خدا] چقدر نزد خداوند بزرگی و حرمت داری! اما به خدا سوگند که مؤمن(نزد خداوند) محترم تر از توست، زیرا خداوند تو را تنها از یک جهت محترم قرار داده است، ولی مؤمن را از سه جهت: مالش، جانش و اینکه به او گمان بد برده شود.»؛ و هم چنین در روایات مؤمن را از فرشته مقرب هم گرامیتر دانسته اند.
بر اساس روایات ظلم به برادران دینی(مؤمنان) و از بین بردن حقوق آنان گناهی است که بخشوده نمی شود و درست آخرالزمان دورهای است پر از این گناه نابخشودنی. /907/102/ع
منبع: آینده روشن