نشست «دین، نشاط، زندگی» در حرم رضوی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام احمد لقمانی، استاد حوزه و دانشگاه شب گذشته 14 مردادماه در نشست «دین، نشاط، زندگی» که با موضوع «غذا در زندگی آرام و آسان» در حرم رضوی برگزار شد، به بررسی نقش تغذیه در زندگی انسان و اهمیت آن در آموزه های دینی و اسلامی پرداخت.
وی با بیان این که نیاز انسان به زنده بودن و به تبع آن به تغذیه قبل از نیاز آن به زندگی کردن است، گفت: طول عمر، تندرستی، رشد، قدرت و توانمندی، زاد و ولد و حتی خلق و خوی و آرامش اعصاب و روح و روان انسان وابسته به نوع تغذیه انسان است.
این نویسنده عرصه پاسخ گویی به سوالات جوانان با تأکید بر این که بدن به مثابه مرکبی برای روح و روان انسان است و باید با تغذیه صحیح از آن مراقبت کرد، گفت: امروزه جوانان از انواع فست فودها و تنقلاتی مانند پفک و چیپس استفاده می کنند که این خوراکی ها به دلیل وجود افزودنی ها و نیترات های فراوان و گاه درصد کالری بالا موجب اختلال در دستگاه گوارش و سپس تمام بدن انسان و رواج بیماری هایی چون سرطان می شود.
حجت الاسلام لقمانی به اهمیت تغذیه در آموزه های دینی و الهی اشاره و عنوان کرد: در ارائه دلایل اهمیت تغذیه می توان به مبعوث شدن حضرت عیسی(ع) با ابزار طبابت (معده انسان بهترین محل بیماری است) و نام گذاری پنجمین سوره قرآن به نام مائده، به معنای غذایی که انسان به رازق بودن خدا اعتراف می کند اشاره کرد؛ همچنین سوگند خداوند به انجیر و زیتون در قرآن و منّت گذاشتن بر سر مردم مکه به دلیل طعام نیز از دیگر دلایلی است که بر اهمیت و نقش تغذیه در اسلام تأکید می کند.
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: در آموزه های دینی و اسلامی افزون بر بهداشت و سلامت غذا به طهارت آن نیز تأکید ویژه ای شده است؛ این که غذا از کجا آمده است، چطور درست شده و چگونه به دست مردم رسیده است نیز اهمیت ویژه ای دارد.
وی ادامه داد: قرآن کریم در این مورد مسلمانان را با کافران قیاس می کند، کافرانی که از خوردنی ها لذت و بهره می برند اما قرآن این لذت را به لذتی که حیوانات می برند شبیه کرده است.
سخنران حرم رضوی با بیان این که رو به قبله نشستن و خوردن را با نام خدا آغاز و با شکر او به پایان رساندن از آداب و اصول مورد تأکید اسلام است، گفت: نگاه اسلام به غذا نگاهی آسمانی و قدسی است و اهمیت آن به اندازه ای است که بزرگان دین تأکید می کنند عروس و داماد در شب عروسی شان که احتمال انعقاد نطفه فرزند نیز وجود دارد از غذای بیرون استفاده نکرده و خودشان به تهیه غذا بپردازند.
حجت الاسلام لقمانی با بیان این که افراط و تفریط در تغذیه در اسلام نکوهش شده است، ابراز کرد: آن هایی که در تغذیه کوتاهی و افراط می کنند در واقع به سلامت و مرکب روح و روانشان بی اعتنا هستند، این در حالی است که در روایات تأکید شده است اگر فردی توان تهیه میوه و خوراکی های درجه یک را دارد نباید به کمتر از آن اکتفا کند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که پرخوری نیز ظاهر و باطن انسان را تخریب و شخصیت اجتماعی او را پایین می آورد، گفت: حضرت داوود(ع) می فرمایند شخصی که چند لقمه قبل از سیر شدن، خوردن را ترک می کند، ارزش هر یک لقمه ای که ترک کرده است نزد من از 20 شب عبادت و شب زنده داری بیشتر است.
وی با بیان این که الگوی مردم ایران در تغذیه در حال تغییر به سمت غربی شدن است، گفت: امروزه بر خلاف گذشته که همه اعضای خانواده صبحانه را در کنار هم می خوردن، سفره صبحانه از ساعت 5 تا 9 صبح و سفره ناهار از 2 تا 5 عصر پهن است؛ امروز خانواده ها به استفاده از تکنولوژی های جدیدی که غذا را با اشعه و حرارت داغ می کند و سرطان را در خانواده ها گسترش می دهد روی آورده اند.
وی با تأکید بر این که اعتدال در تغذیه موجب خوش اخلاقی، اعتماد به نفس و شجاعت می شود و کم خوری نیز اصلاح ظاهر و باطن را به دنبال دارد، گفت: متأسفانه نیمی از مردم کشورمان بیشتر از آنچه که نیازشان است غذا می خورند که یک سوم آن ها نیز دچار چاقی شده اند. /9312/پ202/ب4