جمعآوری بیش از 300 میلیون تومان فطریه و کفاره در خراسان جنوبی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند، حجت الاسلام حسین فلسفی، رییس ستاد زکات خراسان جنوبی، پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان این که زکات، خمس، فطریه و کفاره از مهم ترین منابع مالی برای کمک به ایتام، نیازمندان و خانواده های بی سرپرست است، گفت: مردم خراسان جنوبی همچون سال های گذشته در پرداخت کفاره و فطریه پیشگام بوده اند و در ایام عید سعید فطر و تعطیلی های پس از آن بیش از 300 میلیون تومان فطریه و کفاره در استان جمع آوری شده است.
وی با بیان این که فطریه و کفاره جمع آوری شده در اولین فرصت از طریق نهادهای خیریه و کمیته امداد به دست نیازمندان خواهد رسید، گفت: فطریه و کفاره جمع آوری شده در استان در مقایسه با سال های گذشته بیش از 42 درصد رشد داشته است.
رییس ستاد زکات خراسان جنوبی با بیان این که از مبالغ زکات و فطریه پرداخت شده 144 میلیون تومان فطریه عام و سادات و بیش از 90 میلیون تومان کفاره عمد و غیرعمد جمع آوری شده است، افزود: بیشتر مبالغ جمع آوری زکات و فطریه به کمیته امداد خراسان جنوبی اختصاص دارد.
حجت الاسلام فلسفی با بیان این که فطریه و کفاره جمع آوری شده براساس احکام شرعی میان نیازمندان خراسان جنوبی توزیع خواهد شد، ادامه داد: بیشترین مبالغ جمعآوری شده فطریه و کفاره به ترتیب به شهرستانهای بیرجند، فردوس، قاین و طبس مربوط می شود.
وی با بیان این که تعداد کل پایگاههای جمعآوری فطریه و کفاره در خراسان جنوبی هزار و 14 پایگاه بوده است، تاکید کرد: از این تعداد 773 پایگاه در مساجد و مصلاهای نماز عید فطر و 241 پایگاه دیگر در میادین و معابر اصلی شهرها و روستاها برپا شده بود.
رییس ستاد زکات خراسان جنوبی با بیان این که منابع مالی که در اسلام پیش بینی شده مانند کفاره، زکات، خمس و فطریه از اهرم های مهم اقتصادی اسلام برای تعدیل ثروت در جامعه و کمک به محرومان است، گفت: پرداخت این قبیل وجوهات شرعی در بهبود شرایط اقتصادی و افزایش رفاه جامعه نقش موثری دارد.
حجت الاسلام فلسفی با بیان این که پرداخت کفاره و فطریه باید به موقع و به اندازه باشد، گفت: کسانی که تاکنون موفق به پرداخت فطریه و کفاره خود نشده اند می توانند به پایگاه ها و دفاتر کمیته امداد در سطح استان مراجعه کنند.
وی افزود: مردم با پرداخت به موقع وجوهات شرعی خود می توانند در شکوفایی اقتصادی و افزایش تولید نقش موثری داشته باشند چرا که می توان از منابع خمس و زکات در آبادانی و عمرانی چرخه اقتصاد بهره گرفت.
رییس ستاد زکات خراسان جنوبی با بیان این که پرداخت خمس و زکات به معنای پرداخت نکردن مالیات نیست، ادامه داد: پرداخت مالیات جز حقوق اجتماعی و شهروندی مردم بوده و پرداخت خمس و زکات جز وظایف شرعی آنها محسوب می شود و مردم باید بدانند پرداخت هر کدام از این وجوهات بر رشد و افزایش تولید و بهره وری در جامعه نقش مهمی دارد./968/پ202/ب