۲۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۳
کد خبر: ۲۱۳۶۷۸
رییس فرهنگستان علوم اسلامی:

حقیقت شب قدر رسیدن به ولایت امیرمؤمنان است

خبرگزاری رسا ـ رییس فرهنگستان علوم اسلامی به شیوه عبادت امام علی(ع) در درگاه خداوند اشاره کرد و گفت: در حدیثی از امام سجاد(ع) آمده است که هیچ‌کسی مانند جدم امام علی(ع) خداوند را عبادت نکرده است و نخواهد کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمهدي ميرباقري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در مسجد مقدس جمکران به تبیین فضایل و مناقب امام علی(ع) پرداخت و گفت: ذکر امیرالمؤمنین(ع) از  بهترین عبادت‌های است و حقیقت شب قدر رسیدن به ولایت ایشان است.  

  

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری اظهار کرد: عمده سخنرانی­های امام علی(ع) در پنج سال حکومتش اتفاق افتاده و سیدرضی بخشی از آن را نهج‌البلاغه جمع‌آوری کرده است.

 

رییس فرهنگستان علوم اسلامی ابراز کرد: جورج جرداق مسیحی  آورده است که 20 بار نهج‌البلاغه را خوانده‌ام و در هر بار مطالعه مطلب جدیدی از این کتاب دریافت کرده­ام.

 

 وی درباره   شأن و مقام والای امام علی(ع) اظهار کرد: در شرح نهج‌البلاغه ابن حدید معتزلی آمده است که پیامبر اکرم (ص) خطاب به حضرت علی(ع) فرمود: اگر نبود اشتباهی که قوم عیسی(ع) درباه ‌ایشان کرده اند و  حضرت عیسی(ع)  را خدا می‌پنداشتند، در مدحت سخنی می‌گفتم که مردم خاک پایت را بوسیدند و سرمه چشم خود می‌کردند.

 

سخنران مسجد جمکران تصریح کرد: در شب قدر فرشتگان بر مؤمنین نازل می‌شوند و بزرگترین جلوه نزول ملائک «روح» است و  روح جلوه‌ای از خداوند است که وقتی بر گل انسان دمیده شد، تمام فرشتگان در برابر آن به سجده افتادند و در شب قدر «روح» بر امام زمان(عج) نازل می‌شود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری بابیان این که شأن نزول یک سوم آیات قرآن درباره امیرالمؤمنین(ع) است، اظهار کرد: شأن نزول آیه 43 سوره رعد درباره علم حضرت علی(ع) است و در زمان نزول این آیه ایشان 16 سال داشتند و نزد امام علی(ع) علم کتاب است.

وی به حدیثی از امام صادق(ع) اشاره کرد و گفت: کسی که یک قطره از دریای علم کتاب را داشت توانست در یک چشم برهم زدن تخت بلقیس را برای حضرت سلیمان(ع) ظاهر کند.

 

رییس فرهنگستان علوم اسلامی تصریح کرد: علم 73 حرف دارد که یک علم آن مخصوص خداوند است و 72 بخش دیگر آن نزد امام علی(ع) است و علم ایشان از تمام پیامبران به جزء پیامبر اکرم(ص) بیشتر است.

 

وی  به شیوه عبادت امام علی(ع) در درگاه خداوند اشاره کرد و گفت: در حدیثی از امام سجاد(ع) آمده است که هیچ‌کسی مانند جدم امام علی(ع) خداوند را عبادت نکرده است و نخواهد کرد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری به انفاق اموال در راه خدا از سوی امیرالمؤمنین(ع) اشاره کرد و گفت: امام علی(ع) د ر باغ‌های که متعلق به یهودی‌ها بود باغبانی می‌کرد و تمام درآمد آن را در راه خدا صدقه داد.

 

رییس فرهنگستان علوم اسلامی افزود: شأن نزول سوره «هل اتی» درباره انفاق خانواده امام علی(ع) است که آن­ها به سبب نذری که داشتند سه روز روزه گرفتند و هر سه روز افطار خود را به یتیم و مسکین و اسیر انفاق کردند و خودشان هم با آب و خرما افطار کردند.

 

سخنران مسجد جمکران در پایان سخنانش به زهد و بی‌اعتنایی امام علی(ع) به مقام‌ها و پست‌های دنیا اشاره کرد و گفت: در خطبهای از  نهج‌البلاغه آمده است که مردم بعد از 25 سال از رحلت پیامبر اکرم(ص) با من بیعت کردند، اگر خدا از عالم عهدی نگرفته بود که در زمان گرفتاری مسلمانان علمش نمایان کند، افسار دنیا را به گردنش می‌انداختم و مقام‌ها دنیوی از آب بینی بز  کم ارزش­تر است./998/پ202/س

 

ارسال نظرات