تفاوت توبه اسلامی و مسیحی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سید حسین مؤمنی، استاد حوزه و دانشگاه، در مسجد اعظم قم به تبیین ادب و آداب دعا پرداخت و گفت: دعای کردن ادب خاصی دارد که باید رعایت شود.
حجتالاسلام مؤمنی به تبین این حدیث امام صادق(ع) «احفظ آداب الدّعاء، و انظر من تدعو؟ و کیف تدعو؟ و لما ذا تدعو؟» در مورد ادب دعا پرداخت و گفت: هرگاه حاجت دنیوی یا اخروی داشتید به درگاه الهی دعا کنید و خدای را بخوانید، پس هنگام دعا کردن ادب دعا را حفظ کنید؛ نگاه کنید چه کسی را میخوانید؟ و از چه کسی حاجتهایتان را میخواهید؟ و خداوند را برای چه حاجتی خداوند را میخوانید؟ و اینها از شرایط دعا کردن هستند، که بدون رعایت اینها، دعا مستجاب نمیشود.
حجتالاسلام مؤمنی به تبین آداب قلب از دعا کردن پرداخت و اظهار کرد: دعای کردن باید با نام خداوند و «بسم الله الرحمن الرحیم» آغاز شود.
استاد و حوزه دانشگاه با اشاره به حدیثی از رسول اکرم (ص) تصریح کرد: هر وقت محزون شدید و غمی از غمهای دنیا به سراغ شما آمد؛ «بسم الله الرحمن الرحیم» را مخلصانه بگویید که یکی از این دو حال خارج نیست؛ قبل از این خواسته خود را بیان کند به حاجت خود خواهید رسید و یا ممکن است حاجتتان برآورده نشود ولی دعایتان ذخیره نزد خداوند میشود.
سخنران مسجد اعظم بیان کرد: روز قیامت به انسان نعمت بزرگی داده میشود و انسان از خداوند سؤال میکند گه این نعمت به خاطر چیست؟ خداوند میفرماید: این آثار دعاهایی است که در دنیا کردید ولی به استجابت نرسیده است.
وی دومین آداب قبل از شروع دعا را گفتن حمد و ثنای خداوند دانست و اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) بر سلمان فارسی وارد شد و فرمود: قبل از دعای کردن حمد و ثنای و اوصاف خداوند و تسبیحات خداوند را بگوید؛ یعنی قبل از دعا کردن سه بار سوره حمد را بخوانید که این ثنای خداوند است؛ سه بار سوره توحید را بخوانید که این اوصافی است که خود خداوند خودش را توصیف کرده است؛ و سه بار «سبحان الله و الحمدالله و لا اله الا الله و الله اکبر» را بگویید؛ که اگر با چنین حالتی وارد دعای شوید؛ در آن زمان دعایتان مستجاب خواهد شد.
حجت الاسلام مؤمن سومین آداب قبل از دعا کردن را درود فرستادن به پیامبر اکرم(ص) برشمرد و گفت: در حدیثی از رسول گرامی اسلام آمده است که هر دعایی انسان میکند موانعی بر سر راه استجابت آن قرار دارد که با درود فرستادن بر محمد و آل محمد به طور حتم مستجاب میشود.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: هر کسی میخواهد دعایش مستجاب شود باید موانع استجابت دعای برطرف کند و نباید حقالناس داشته باشد یا بی نماز بی اهمیت باشد.
سخنران مسجد اعظم بیان کرد: آیت الله بهاء الدینی هیچ ذکری را مجربتر و مؤثر تر از درود فرستادن بر پیامبر و آل محمد نمیدانست.
این خطیب مسجد اعظم به حدیثی از امام صادق(ع) اشاره کرد و گفت: اگر حاجتی داشته باشید در ابتدای دعا درود بر محمد و آل محمد بفرستید و بعد حاجت خود را از خداوند بخواهید و در آخر هم دورد بر محمد و آل محمد بفرستید؛ زیر ا دو طرف دعا مستجاب است که به احترام آنها دعا انسان مستجاب میشود.
حجت الاسلام مؤمن اقرار به گناه و توبه کردن را چهارمین آداب قبل از دعا بیان کرد و تصریح کرد: اقرار به گناه فقط باید نزد خداوند باشد و هیچ کسی حق ندارد گناهان خود را با دیگران مطرح کند، زیرا خداوند احترام زیادی برای مؤمنین قائل است.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: هیچ حکمی در شریعت اسلام خلاف عقل نیست و همه احکام اسلامی منطبق بر عقل و استدلال است، اما در مسیحیت فقط تعبد محض را از مسیحیان میخواهد و در آن دین هیچ عقلانیتی وجود نداد.
سخنران مسجد اعظم بیان کرد: کلیساهای مخصوص اقرار گناه وجود دارد و هر فردی به اندازه ای پول میدهد، گناهش بخشیده میشود و قطعهای بهشت را خریداری میکند.
وی با بیان اینکه در مجتمعها آموزشی حضور مشاور متخصص الزامی است؛ تصریح کرد: کسی که در مقام مشاوره است، امین مردم و دانش آموزان است و مشاور حق ندارد کسی مشکل دیگران را در جای دیگر بیان کند؛ که اگر به بیان مشکلات دیگران بپردازد؛ خیانت به مشورت دهنده کرده است./998/پ202/س