ضرورت تشکیل کارگروهی از سوی دولت برای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، سکینه نیک، مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س)، ظهر امروز در ویژه برنامه ماه رمضان، در محل حسینیه نصرت، به ضرورت احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: بسیاری از افراد جامعه بر مبنای عقاید لیبرالیستی و دموکراسی افراطی از زیر بار مسؤولیت امر به معروف و نهی از منکر شانه خالی می کنند.
مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) با اشاره به آیه 104 سوره آل عمران، گفت: علت تسمیه امور شناخته شده به لفظ معروف، بدین جهت است که فطرت انسان ها پاکیزه و طاهر آفریده شده است و بدین سبب با خوبی ها آشناست و در مقابل، فطرت او از امور ناشناخته رویگردان است؛ چرا که این امور دور از فطرت اوست.
این کارشناس مسائل خانواده انجام این فریضه الهی را سبب رستگاری جامعه دانست و اظهار کرد: منظور از لفظ «امة» در آیه شریفه این است که عده ای هماهنگ و منسجم، مردم را به سوی خیر دعوت کنند، چرا که ترویج امر به معروف و نهی از منکر در میان افراد جامعه، سبب رستگاری و نجات آنها می شود.
این استاد حوزه و دانشگاه به مراتب امر به معروف اشاره کرد و ابراز کرد: مراتب امر به معروف می بایست به ترتیب مراحل خود طی شود؛ نخستین مرحله امر به معروف و نهی از منکر انکار قلبی است، بدین معنا که انسان نسبت به امور منکر بی تفاوت نباشد و از نظر روحی و روانی منکرات را نقد کرده و به چالش بکشد.
وی گفت: اگر کسی در غرب عالم گناهی انجام دهد و فردی در شرق عالم نسبت به کار او بی تفاوت باشد، در گناه او شریک است و در مقابل اگر کسی در غرب عالم کار خیری انجام دهد و فردی در شرق عالم، او را تشویق کند، به او نیز پاداش داده می شود.
مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) عامل و عارف بودن، آمر به معروف را یکی دیگر از شرایط این فریضه الهی دانست و افزود: عدم شناخت معروف و منکر سبب تغییر نگرش جامعه نسبت به دین شده و افراد را بد بین می کند.
این استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: نهی از منکر، نباید با مفسده ای همراه باشد، به طور نمونه هنگامی که به فرد بی حجابی تذکر می دهیم، باید آبرو او را حفظ کرده و با لحنی آرام و خوشایند به او متذکر شویم.
این کارشناس مسائل خانواده اظهار کرد: هدف از انجام امر به معروف و نهی از منکر، رسیدن به مطلوب است، از این رو اگر امر به معروف و نهی از منکر می کنیم، می بایست احتمال اثر دهی آن را نیز بدهیم.
مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) به این سخن مقام معظم رهبری که فرمودند امر به معروف واجب فراموش شده است اشاره کرد و گفت: در روایات، این فریضه الهی، مسؤولیتی عظیم خوانده شده است که دیگر فرائض به واسطه آن پایدارند.
ولایت فقیه و اتحاد مردم، سبب پیشرفت نظام شده است
نیک اظهار کرد: منکرات تنها در بی حجابی خلاصه نمی شود، بلکه عدم رعایت حجاب یکی از مصادیق آن است، از این رو انسان باید نسبت به تمام منکرات، اعم از منکرات اخلاقی و اجتماعی و سیاسی و ... مسؤولیت پذیر باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه عدم اتحاد و چند دستگی جوامع اسلامی، را یکی از معضلات کنونی جهان دانست و گفت: دو عنصر ولایت فقیه و اتحاد میان مردم، سبب پیشرفت و سرافرازی نظام جمهوری اسلامی ایران شده است.
مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) اظهار کرد: عدم اتحاد میان مسلمانان، از جمله علل تشکیل گروه داعش است، گروهی که با ادعای تشکیل دولت اسلامی عراق و شام، زنان و بچه های بی گناه را به قتل می رسانند.
نیک به ضرورت التزام به این واجب الهی اشاره کرد و افزود: علاوه بر اینکه تمام افرد جامعه موظفند به این فریضه الهی اهمیت بدهند، دولت نیز می بایست کار گروهی را برای انجام این فریضه الهی تشکیل بدهد.
این کارشناس مسائل خانواده با اشاره به آیه «کُنتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ، شما بهترین امّتى هستید که براى مردم ظاهر (وگزیده) شده اید. به خوبى ها فرمان مى دهید و از بدى ها و زشتى ها، نهى مى کنید.»، گفت: آمران به معروف و ناهیان از منکر، بهترین امتی هستند که خداوند متعال آفریده است./1309/پ202/ب4