منشأ بروز انحرافات اخلاقی و اجتماعی دوری از قرآن است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، مفسر قرآن و رییس ستاد اقامه نماز کشور پیش از ظهر امروز در همایش استانی زکات که در محل اردوگاه شیخ بهایی برگزار شد، درباره معنی زکات که به عنوان صدقات نامیده شده است، گفت: صدقات از صدق و صداقت گرفته شده است و علت این که زکات را به عنوان صدقات نامبرده اند به این علت است که شخصی که نماز بخواند و زکات ندهد، در عبادتش صداقت نداشته است.
وی ثروت و فقر در جامعه را نشانه وجود استعدادهای مختلف انسان عنوان کرد و افزود: گروهی عقیده دارند که باید نظام اقتصادی به گونه ای طرح ریزی شود که دیگر فقیری وجود نداشته باشد تا صدقه ای پرداخت شود، و این عقیده نادرست است چون انسان ها براساس استعدادها و ابتکارات خود در بیشتر موارد به ثروت دست پیدا می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به آیه 60 سوره توبه که درباره زکات بیان شده است، گفت: خداوند در این آیه زکات گیرندگان را به 8 دسته تقسیم می کند و در یک کلام آیه زکات سیمای یک حکومت اسلامی است.
وی تعادل، تشویق نیروها، ایجاد تحرک در میان افراد، ایجاد اشتغال در بخش خدمات، حفظ آبروی افراد، ایجاد محبوبیت را از عواملی دانست که خداوند در آیه زکات به عنوان سیمای یک حکومت اسلامی به آن اشاره کرده است.
رییس ستاد اقامه نماز کشور زکات را از جمله 22 واجب فراموش شده در کشور اسلامی عنوان کرد و افزود: نبود هماهنگی و نظم در کارها سبب شده است که بسیاری از واجبات در کشور مورد غفلت و فراموشی واقع شود و باید سعی کنیم با تقسیم کار و بازنگری دوباره به واجبات الهی آنها را از مهجوریت بیرون آوریم.
وی در ادامه به مهجور بودن قرآن و عدم کاربردی کردن آن در علوم روز گفت: هم اکنون در دانشگاه ها 120 رشته دانشگاهی وجود دارد و ما باید 120 تفسیر درباره هر یک از این رشته داشته باشیم و کم کاری ما سبب شده است که بسیاری از کشورهای غربی به عمق مطالب قرآن در علوم و اختراعات خود پی ببرند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در ادامه مبلغین را مورد خطاب قرار داد و افزود: از راه های موفقیت در زمینه تبلیغ، گفت وگوهای چهره به چهره است و تنها سخنرانی و منبر مفید نیست و هر کس بسته به شخصیتش نیاز به تبلیغی متفاوت دارد.
وی درباره ویژگی های یک مبلغ موفق گفت: ابتکار و نوآوری در بیان مسائل به خصوص آیات قرآن و احادیث ائمه، رعایت حد اعتدال در سخنرانی ها، رعایت وضعیت ظاهری، جلوگیری از روایات دورغین که وارد متن دین شده است، از جمله مواردی است که به یک مبلغ کمک می کند تا موفق شود.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با گلایه از مبلغین به خاطر دوری از قرآن و تفاسیر بیان داشت: هر گاه از قرآن و تفاسیر و روایات معصومین فاصله بگیریم، دچار انحرافات شدیدی خواهیم شد و مسؤول آن کسی نیست جز شما مبلغین که باید سعی کنید هر چه بیشتر در مجالس به تفسیر قرآن در حد فهم مردم روی آورید.
وی برخورد درست یک مبلغ را مهم ترین راه جذب مخاطب بیان کرد و افزود: آن چه سبب انسان سازی می شود، نه سخنرانی های طولانی و نه تحصیل علم است، بلکه این برخوردها است که سبب می شود اخلاق در جامعه نهادینه شود.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی از دیگر آسیب های جامعه دینی امروز را عدم دقت در عمق مباحث دینی عنوان کرد و بیان داشت: دعایی چون ابوحمزه ثمالی تنها در یک سطرش به عوامل سقوط یک جامعه اشاره کرده است در حالی که ما تنها به خواندن آن اکتفا کرده ایم و وارد عمق این دعاها و زیارات نشده ایم.
وی هم چنین بیان تفاسیر منطبق با مسائل روز جامعه و شکستن قالب های کهنه و خرافات از متن دین و روی آوردن هر چه بیشتر به متن قرآن را از دیگر وظایف اصلی مبلغین دین عنوان کرد./1306/پ202/ب