انس با نهج البلاغه التیام بخش تمام دردهای روحی و جسمی بشریت است
فاطمه قربانی، حافظ کل نهج البلاغه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان گفت: مدرسه شبانه روزی حفظ یکساله نهج البلاغه یعنی یکسال هم نشین شدن باکلام نورانی اهل بیت علیهم السلام، یعنی تازه متولد شدن و به معنای پایانی بر همه سردرگمی ها و پیچ و خم های زندگی و عبور ازجاده بندگی و قدم گذاشتن در مسیر سبز آفرینش است.
این حافظ کل نهج البلاغه که متولد سال 1373 از اهالی منطقه راوند کاشان است تنها رهپوی علوی است که در اولین دوره این مدرسه دوره حفظ یکساله نهج البلاغه شرکت کرده است با اشاره به این که تا قبل از حفظ نهج البلاغه، حتی برای یک بار هم این کتاب شریف را به طورکامل مطالعه نکرده بودم گفت: به نسبت قبل علاوه برحفظ، توانایی های خوبی برای ترجمه و درک معارف و مفاهیم نهج البلاغه نیز پیدا کرده ام.
قربانی با اشاره به حکمتی از نهج البلاغه حضرت علی علیه السلام که ‹‹ هرکس طالب چیزی باشد به همه ی آن یا مقداری ازآن دست می یابد ›› به الزامات یک دوره حفظی خوب اشاره کرد و تصریح کرد: اول از همه عزم و اراده ای قوی می طلبد که البته باید با توفیق و عنایت خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام همراه باشد.
وی که دیپلم علوم انسانی دارد در کلاس های اخلاق، امام شناسی و فصاحت شرکت کرده است و نگاه ویژه ای که به کلاس ترجمه و تفسیر داشته و به حفظ وی در نهج البلاغه کمک زیادی نموده است گفت: کلاس امام شناسی باعث شد تا ازجهالت من نسبت به امام غریب خودم کم شود و مرا را بیش تراز قبل نسبت به امام زمان ‹‹ عجل الله تعالی فرجه الشریف ›› علاقه مند نماید.
وی با بیان این مطلب که مربی هایش به ویژه طاهره دوست مربی حفظ، بیشتر از آنچه که انتظار داشته، انتظاراتش را برآورده نموده است صریح کرد: تمام برنامه های جانبی یکسال حفظ نهج البلاغه را ازجمله برنامه های فرهنگی و حضور در مراسم های مذهبی مناسب بود اما با این وجود برنامه های مناجات را خیلی دوست داشتم.
این حافظ کل نهج البلاغه با اشاره به اینکه تجهیزات خوابگاهی به نسبت نفرات حاضر درخوابگاه، خوب و امکانات رفاهی ودرمانی هم عالی بود و این که چگونه توانست خود را با این شرایط همراه کند گفت: چون ما ازشهر های مختلف کشور دور هم جمع شده بودیم مسلماً تفاوت سلیقه و تفاوت فرهنگی زیادی در مامشاهده می شد اما آنچه که در زندگی مهم است این است که انسان بتواند خود را با شرایط جدید وفق دهد که الحمدالله در این زمینه برای من هیچ مشکلی به وجود نیامد.
قربانی مهم ترین دغدغه خود طی این دوره که بتواند به معنای واقعی کلمه حافظ کل نهج البلاغه شود و خدای متعال، توفیق عمل به کلام نورانی امیرالمؤمنین علیه السلام رابه وی عنایت فرماید و بتواند هم سن و سالان خودش را با این کتاب شریف آگاه سازد اشاره کرد و گفت: بعد از حفظ، علاوه برخودسازی، مهم ترین دغدغه من آشنا شدن دوستان و همشهریانم باکتاب نهج البلاغه است که مهم ترین برنامه من به امید خدا تبلیغ و ترویج این گوهر ناشناخته و پرداخت زکات علم که همان یاد دادن به دیگران است می باشد.
وی که پیش از حضور در این دوره، 5 جزء ازقرآن کریم را نیز از حفظ داشته است بابیان اینکه نهج البلاغه‹‹ اخ القرآن›› کتابی است که تمام راه و رسم زندگی را به ما می آموزد و ما را به سر منزل اطمینان و انسانیت و عبودیت می رساند تصریح کرد: انس با این کتاب شریف، التیام بخش تمام دردهای روحی و جسمی بشریت است، لذا معیار انتخاب دوست و روش زندگی که تاقبل از حفظ نهج البلاغه داشتم با معیارهایی که الان دارم متفاوت شده چرا که نهج البلاغه راه صحیح زندگی کردن و عبودیت را به من آموخت.
این حافظ کل نهج البلاغه، سفرمشهد مقدس در اواخر دوره و تجربه جالب دوره آزمایشی ابتدای دوره که باماه مبارک رمضان هم زمان شده بود را از بهترین خاطرات خود در این یکسال عنوان کرد و افزود: درطول دوره، یک شب برق خوابگاه رفته بود که همه ما بدون این که مجبور باشیم، در آن شب زیر نور شمع درس خواندیم و آن شب، شیرین ترین شب زندگی ام بود.
این رهپوی علوی درادامه به نقش یک مجموعه مردم نهاد قرآنی چون مؤسسه امیرالمؤمنین علیه السلام کاشان درتربیت دینی خود اشاره و تصریح کرد: اگر مؤسسه امیرالمؤمنین علیه السلام کاشان وجود نداشت شاید توفیق نمی شد که با این کتاب شریف انس بگیرم و جواب سؤال هایم را بگیرم، لذا این مؤسسه وسیله ای شد که من راه درست زندگی ام را پیدا کنم و به آن چیزی که می خواهم برسم.
فاطمه قربانی با اشاره به اینکه رسانه ها از آنجایی که همه مردم با آن ها سرو کار دارند، دارای مهم ترین نقش در ترویج معارف قرآن، نهج البلاغه و اهل بیت علیهم السلام را دارند تصریح کرد: همکاری همه مؤسسات مردم نهاد قرآنی و همچنین مسؤولین کشور و حداقل تبلیغ نهج البلاغه توسط حافظان این کتاب شریف در خصوص تحقق منویات رهبر معظم انقلاب درباره کتاب نهج البلاغه لازم و ضروری است.
وی که باتلاش مضاعف، کل نهج البلاغه را درمدت کمتر از 8 ماه حفظ کرده و هم اکنون و براساس برنامه ریزی های آموزشی و تا زمان به پایان رسیدن یکسال مدرسه شبانه روزی، به حفظ کتاب صحیفه سجادیه می پردازد گفت: صحیفه سجادیه به ظاهر یک کتاب مناجاتی است که در قالب دعا در بین مردم مطرح می شود اما واقعاً کتاب زندگی است و هرکس با تأمل و تعمق به این کتاب شریف بپردازد جواب همه سؤوال های خود رامی گیرد لذا وقتی حفظ نهج البلاغه را تمام کردم احساس کردم باز دوست دارم باکلام نورانی اهل بیت علیهم السلام آشنا شوم و فکر می کنم به برکت همین نهج البلاغه بود که توفیق شد حفظ صحیفه را آغازکنم و همه این ها جز توفیق و عنایت خداوند متعال نیست و هنوز باورم نمی شود که چنین توفیقی نصیبم شده باشد که بتوانم حافظ نهج البلاغه و بعد از آن صحیفه سجادیه شوم و این امرباعث شده تا در من یک انقلاب درونی ایجاد شود.
قربانی که خانواده و یکی از دوستانش را مهم ترین مشوقین خود در این راه می داند با اشاره به فرازی ازخطبه 136 نهج البلاغه که با آن انس بیشتری دارد یاد آورشد: حضرت در فرازی از این خطبه می فرمایند، من شما را برای خدا می خواهم و شما مرا برای خود می خواهید. ای مردم! برای اصلاح خودتان مرایاری کنید.
لازم به توضیح است در آستانه 13رجب میلاد و در دهه پایانی اردیبهشت ماه93، اولین ورودی های مدرسه شبانه روزی حفظ یکساله نهج البلاغه کشور در موسسه امیرالمومنین علیه السلام کاشان فارغ التحفیظ شدند تا تعدادحافظان کل نهج البلاغه کاشان برای نخستین بار درجهان تشیع به 37 نفر افزایش یابد.
گفتنی است، فهیمه معمارزاده از دامغان، ام فروه جعفری ازخمینی شهر، سلمی غفوری ازاصفهان، مژده حیدرپور و زهرا محمود آبادی ازسیرجان، زهرا کریمی ازقم و فاطمه قربانی ازراوند کاشان هفتمین بانوی حافظ کل نهج البلاغه هستند که با حضور دراین مدرسه ازاول تیر ماه 92 درمدت 7 الی11 ماه حافظ کل نهج البلاغه شدند./1307/ت302/ب