۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۰
کد خبر: ۲۰۸۱۶۵

اتحادیه اروپا به ضرر جیب مردم آلمان

خبرگزاری رسا ـ اختلاف ثروت در کشورهای غنی و فقیر اتحادیه اروپا باعث افزایش خارق العاده دزدی در کشورهای ثروتند توسط باندهای سرقت متشکل از مردم فقیر شرق اروپا شده است.
دزد

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، دویچه وله در خبری گفت: سرقت از منازل در آلمان رکوردی تازه بر جای گذاشته است. به گفته پلیس در سال 2013 سرقت از منازل بیش از 3/7 درصد افزایش داشته که در 15 سال گذشته بی‌سابقه بوده است.


به گزارش این خبرگزاری؛ دزدان در سال گذشته میلادی به 149 هزار و 500 خانه در آلمان دستبرد زده‌اند. در حالی که یک سال پیش از آن 144 هزار مورد سرقت از منازل از سوی پلیس به ثبت رسیده بود.


در عرض پنج سال گذشته در مجموع دزدی از خانه‌ها در آلمان 33 درصد افزایش داشته است. طبق آمار جدید، به طور متوسط در هر سه دقیقه و نیم، یک آپارتمان یا خانه مورد دستبرد قرار می‌گیرد. نکته قابل توجه در این است که دزدان مانند گذشته عمل نکرده و اغلب روزها وارد منازل می‌شوند.


در این میان شرکت‌های بیمه از افزایش پرداخت خسارت خبر داده‌اند. در سال 2013 شرکت‌های بیمه در مجموع 480 میلیون یورو خسارت به مال‌باختگان پرداخت کرده‌اند که این مبلغ 20 میلیون یورو بیشتر از سال 2012 بوده است.


در این میان به گفته دویچه وله؛ اغلب کسانی که به منازل آنها دستبرد زده می‌شود، شانس باز پس گرفتن اموال خود را ندارند زیرا دزدان هیچ‌گاه پیدا نمی‌شوند. در حالی که بیش از 54 درصد موارد جرم و جنایت در آلمان در نهایت به پیدا کردن مجرم منجر می‌شود، در مورد سرقت از منازل این نرخ تنها 15/5 درصد است.


مهمترین دلیل عدم موفقیت در حل پرونده‌های دزدی از منازل، به گفته کارشناسان، به صرفه‌جویی‌هایی باز می‌گردد که مقامات ایالات در پیش گرفته‌اند. بسیاری از کمیسیون‌های مربوط به بررسی پرونده‌های سرقت از منازل در ادارات پلیس در راستای همین صرفه‌جویی‌ها مجبور به کاهش تعداد کارکنان خود شده‌اند.


اتحادیه پلیس آلمان این کشور را به "بهشتی برای دزدان" توصیف کرده است.


اغلب خلافکاران نیز به گفته پلیس باندهای تبهکار اهل کشورهای جنوب شرق اروپا هستند که می‌توانند به راحتی از مرز عبور کرده و به آلمان بیایند. آندره شولتس، رئیس اتحادیه پلیس، پیش‌بینی می‌کند که با توجه به نابرابری شدید ثروت در اروپا، بایستی انتظار افزایش فعالیت باندهای سازمان یافته در آلمان را داشت.


کارشناسان با استناد به آمار سال‌‌های پیش از شهروندان خواسته‌اند تا دچار اضطراب و نگرانی نشوند. آنها برای نمونه به سال 1993 اشاره کرده‌اند که طبق آمار به جای مانده، 227 هزار مورد سرقت از منازل گزارش شده بود.


با این حال به گفته آندره شولتس میزان ناتوانی پلیس در یافتن سارقان "کاملا غیرقابل قبول" است. به اعتقاد وی نیاز به اقدامات تخصصی و دراز مدت برای پیشیگیری از جرم لازم و ضروری است اما از آنجایی که این کار به هزینه زیادی نیاز دارد، در دستور کار سیاستمداران قرار نمی‌گیرد.
/1421/1409/ح

ارسال نظرات