۲۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۸
کد خبر: ۱۹۷۹۵۲
کارشناس امور دینی مطرح کرد:

روش هایی برای استجابت زودتر دعا

خبرگزاری رسا ـ کارشناس امور دینی با بیان این‌که استجابت دعا در گرو صلوات بر محمد و آل محمد است، گفت: امام سجاد(ع) فرمود «کل دعاء محجوب عن السماء حتی یصلی علی محمد و آل محمد؛ هر دعایی در پرده و حجاب قرار می‌گیرد و بالا نمی‌رود مگر با صلوات بر محمد و آل محمد».
دعا و نيايش
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام علی‌اکبر صمدی یزدی، کارشناس امور دینی در جمع زائران و نمازگزاران مسجد مقدس جمکران با بیان این‌که یکی از الطاف خداوند به بندگان این است که راه دعا را برای آنها باز گذاشته است، گفت: خداوند اجازه داده هر بنده‌ای با هر ویژگی و در هر زمان و مکان و برای درخواست هر حاجتی و رفع هر مشکلی نزد او بیاید و حاجتش را بطلبد.
وی افزود: اگر در بین ما انسان‌ها کسی باشد که اندک موقعیت اجتماعی داشته یعنی یا از وضعیت مالی خوبی برخوردار بوده و یا پست و مقام خاص و ویژه‌ای دارد و با این حال اجازه دهد که هر فردی به راحتی بر او وارد شود و مشکلاتش را مطرح کند، همه مردم او را ستایش خواهند کرد و از او به عنوان فرد باکرامت یاد می‌کنند.
این کارشناس امور دینی با بیان این‌که خدای متعال در مرتبه کرامت و بخشش نسبت به بندگان بسیار والا و باعظمت است، اظهار داشت: این خدایی که تمام آسمان‌ها و زمین در دست اوست و به راحتی و در هر لحظه‌ای به بنده خود اجاز می‌دهد که مشکلات و گرفتاری‌هایش را با او در میان بگذارد، جا دارد بسیار ستایش و عبادت شود.
حجت‌الاسلام صمدی یزدی خاطرنشان کرد: امیرمؤمنان علی(ع) خطاب به فرزند خود امام حسن(ع) فرمود «پسرم بدان، آن خدایی که تمام خزائن آسمان‌ها و زمین را در اختیار دارد به تو اجازه داده که دعا کنی و کفالت و ضمانت کرده که اگر دعا کنی، اجابت کند».
وی با اشاره به این سخن خداوند که می‌فرماید«ادعونی استجب لکم؛ بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را»، تصریح کرد: وعده خداوند تخلف‌ناپذیر است و هر کس بر این درگاه بیاید، خداوند حاجت او را خواهد داد ولی باید توجه داشته باشیم چگونه بر این درگاه وارد می‌شویم.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌که دعا یک خواستن، عرض حاجت و خواهش از خداوند متعال است، افزود: نفس دعا عبادت است، یعنی همان‌گونه که روزه‌گرفتن، نمازخواندن، گریه بر اهل‌بیت(ع) و کمک به دیگران عبادت است، دعا هم یک نوع عبادت محسوب می‌شود.
وی بیان داشت: چنان که در تاریخ مشاهده می‌کنیم از انبیای الهی گرفته تا پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) بخشی از زندگی خود را به عبادت اختصاص داده‌ و عبادت در نزد آنها بسیار اهمیت داشته است.
حجت‌الاسلام صمدی یزدی با اشاره به این‌که جان و مغز عبادت دعا است، گفت: باید به دعا با دید عبادت نگاه کنیم و همه اعمال خود را با دعا انجام دهیم تا نوعی عبادت محسوب شوند.
وی یادآور شد: اگر چه خداوند اجابت دعا را ضمانت کرده است ولی اگر ما این دعا را با یک سری روش‌ها همراه کنیم، دعا بسیار سریع‌تر مستجاب می‌شود، به این صورت که قبل از انجام دعا استغفار کنیم و یا به صورت دسته‌جمعی دعا کنیم و در دعای دسته‌جمعی ابتدا خدا را مدح کنیم و بعد دعا کنیم.
این کارشناس امور دینی با بیان این‌که در روایات متعدد وارد شده که اگر می‌خواهید دعایتان مستجاب شود، دعا را با صلوات بر محمد و آل محمد(ص) همراه کنید، ادامه داد: امام سجاد(ع) فرمود «کل دعاء محجوب عن السماء حتی یصلی علی محمد و آل محمد؛ هر دعایی در پرده و حجاب قرار می‌گیرد و بالا نمی‌رود مگر با صلوات بر محمد و آل محمد».
وی با اشاره به این‌که وارد شده در حالت سجده بسیار دعا کنید، افزود: نزدیک‌ترین حالت انسان نسبت به خداوند سجده است و دعا در سجده بسیار تأثیرگذار است.
حجت‌الاسلام صمدی یزدی در پایان خاطرنشان کرد: در همه ساعات و مکان‌ها دعا مستجاب می‌شود ولی اگر این دعا در هنگام سحر و در مساجد، امامزاده‌ها وحرم اهل‌بیت(ع) باشد، استجابتش سریع‌تر است./907/پ202/ع 
ارسال نظرات