۱۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۶
کد خبر: ۱۸۹۱۷۶
به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری سالار شهیدان؛

بررسی بایدها و نباید‌های نقل زبان حال در منبر و مداحی منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ بررسی باید‌ها و نباید‌های نقل «زبان حال» در منبر و مداحی معصومین علیهم‌السلام منتشر شد.
بررسي بايدها و نبايد‌هاي نقل زبان حال در منبر و مداحي
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی رادیو معارف، به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت امام حسین علیه‌السلام، پژوهشی با عنوان «زبان حال، زبان قال» با هدف بررسی بایدها و نباید‌های نقل «زبان حال» در منبر و مداحی معصومین علیهم‌السلام منتشر شد.
در این پژوهش آمده است: به گفتاری که حاکی از کردار یا تقریر معصوم باشد «حدیث»، «خبر» یا «روایت» گفته می‏شود. حدیث، به ‏دلیل انتساب آن به معصوم علیهم‌السلام حجت است و می‌تواند مبنای عمل قرار گیرد. بنا براین صحت سند در تشخیص حدیث بسیار مهم است و هر آنچه که در سند آن تردید وجود داشته باشد نمی‌توان به معصوم نسبت داد.
اما «زبان حال» عبارت است از حرف دل یا خواسته کسی که امکان بیان آن را ندارد و از طریق مستندات و قرائن حالیه کشف می‌شود. بنابراین بیان زبان حال در توصیف موقعیت و بیان مطالب اثر گذار است. اما آیا می‌توان بیان و حالتی را به عنوان زبان حال معصومان علیهم‌السلام قلمداد کرد و آن را حدیث به شمار آورد؟
از آن جا که یکی از اساسی‌ترین مأموریت‌ها و رسالت رسانه، پالایش و ویرایش ساحت مقدس روایات از سخنان دیگر است؛ در نوشتار پیام هایی را که به روایت شهرت یافته‌اند در سه بخش «بایسته‌های نقل زبان حال»، «سخنان حدیث گونه» و«مرثیه‌های افسانه‌ای» واکاوی شده است.
گفتنی است؛ این پژوهش به همت کارشناسان مدیریت طرح و ارزیابی رادیو معارف تدوین شده است.
علاقمندان می‌توان فایل pdf این کتاب را از این لینک دریافت کنند./9191/د101/ی
ارسال نظرات