اختلاف مسلمانان به سبب فاصله گرفتن از زیارت جامعه کبیره است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام علیرضا رزاقی، از استادان حوزه علمیه قم ظهر امروز در نشست علمی «ولایت اهلبیت(ع) در زیارت کبیره»، که به همت مدیریت ارتباطات و بینالملل و تشکل محبان امالائمه ترست هندوستان مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه)، در سالن شهید مطهری این مجتمع برگزار شد، گفت: زیارت جامعه کبیره از کاملترین زیارات ائمه هدی(ع) است.
وی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره تفسیر آیه 73 سوره انبیاء «و جعلناهم ائمه یهدون بامرنا و اوحینا الیهم فعل الخیرات» است، افزود: کلمه «اوحینا» در این آیه، در رابطه با ائمه معصومین(ع) وارد شده است که نشان از مقام والای این بزرگواران دارد.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه ولایت از آن خداوند متعال است، اظهار داشت: همانگونه که خداوند در آیه 107 سوره بقره فرمود «ما لکم من دون الله ولی و لانصیر» که از آن تعبیر به ولایت عام میشود، ولایت خاصی نیز وجود دارد که به صورت تشریعی وارد شده است که این ولایت اخص ویژه مؤمنان است.
حجتالاسلام رزاقی ولایت اخص را دارای اهمیت قابل توجهی دانست و خاطرنشان کرد: ولایت اخص ویژه ائمه هدی(ع) است، چون ائمه(ع) از هدایت و امتیاز خاصی برخوردار هستند و همچنان که در آیه 101 سوره یوسف که مناجات آن حضرت است، میخوانیم «انت ولیی فی الدنیا والاخره»، مفسرین ولی را در این آیه به ولایت اخص تشبیه کردهاند.
وی با بیان اینکه ائمه معصومین(ع) مرآت و آینه ولایت خداوند متعال هستند، تصریح کرد: مصداق ولایت این بزرگواران، همان حب و ارادت قلبی دوست داران آنها است و در حوزه عمل نیز بنا به روایت نبی مکرم اسلام(ص) «من أطاعهم، فقد أطاعالله و من عصاهم عصیالله»، اطاعت محض از انوار الهی است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به خطاب «هم راکعون» در آیه «إنما ولیکمالله و رسوله والذین آمنوا الذین یقیمون الصلاة و یؤتون الزکاه و هم راکعون»، افزود: منابع تفسیری شیعیان و اهلسنت اتفاق نظر دارند که خطاب این جمله در آیه، امیرمؤمنان علی(ع) است و تفسیر زمخشری(از منابع اهلسنت) در این باره آورده است «برای آنکه علی(ع) الگوی انسانیت است، خداوند ضمیر جمع(هم) را برای ایشان آورده تا نشان از شخصیت برتر او باشد».
وی در ادامه به مراحل ولایت ائمه معصومین(ع) اشاره کرد و ابراز داشت: کسی که در معیت ائمه هدی(ع) باشد، ولایت آنها را نیز پذیرفته است.
حجتالاسلام رزاقی ادامه داد: «عارف بحقکم؛ مرحله قلبی و معرفت به جایگاه امامان(ع)»، «مصدق برجعتکم؛ اعتقاد به رجعت این بزرگواران»، «مرتقب لدولتکم؛ رکن مهم انتظار»، «مقر بفضلکم؛ اقرار زبانی به فضیلت ائمه هدی(ع)»، «مطیع لکم؛ اطاعت محض از آنها» و «نصرتی لکم؛ نصرت و یاری خواستن از آنها» از مراحل ولایت این نورهای الهی به شمار میرود.
وی با اشاره به نتایج ولایت ائمه معصومین(ع)، گفت: با توجه به متونی که در زیارت جامعه کبیره موجود است، شفاعت دنیوی و شفاعت اخروی تنها شامل حال کسانی میشود که ولایت ائمه هدی(ع) را در دل داشته باشند.
این استاد حوزه در پایان با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره از بین برنده اختلاف میان مسلمانان است، بیان داشت: اگر در دنیای کنونی شاهد این هستیم که ماترالیستها و مادیگراها به سگ و گربه خود نیز احترام میگذارند و از طرف مقابل ما مسلمانان در حال جنگ و خونریزی با یکدیگر هستیم، باید بدانیم که این اختلافات به سبب دور شدن ما مسلمانان از مفاهیم اسلام ناب و مضامین گهربار زیاراتی همچون زیارت جامعه کبیره است./907/پ202/ن