۱۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۴
کد خبر: ۱۸۳۰۶۲
رییس مرکز پژوهش‎های علوم انسانی اسلامی صدرا:

هدف گردشگری کشور باید انتقال پیام اسلام و انقلاب باشد

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز پژوهش‎های علوم انسانی اسلامی صدرا مهم‎ترین اهداف در گردشگری کشور را انتقال پیام اسلام و انقلاب به دیگر کشورهای اسلامی دانست و گفت: مدل غربی جذب توریست در کشور یک مدل شکست خورده است، چرا که چهار چوب مدل غربی با سنت‎های ما همخوانی ندارد.
حجت الاسلام غلامي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام رضا غلامی، رییس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا در نخستین هماندیشی میزبانی سبک زندگی اسلامی که صبح امروز در هتل صادقیه قم برگزار شد، گفت: مهمترین هدف نظام جمهوری اسلامی ایران زمینه سازی برای شکگیری تمدن نوین اسلامی است.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری چهار مرحله را برای شکلگیری تمدن اسلامی تعریف کرده‎اند که مراحل آن شامل تشکیل انقلاب، نظام و دولت اسلامی است، چهارمین مرحله آن نیز ایجاد جامعه و کشور اسلامی است و در این جهت گامهای خوبی شکل گرفته است.

رییس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا با بیان اینکه در تشکیل دولت اسلامی قدمهای خوبی برداشته شده تا دولت مطلوب به وجود آید خاطرنشان کرد: طرح موضوع سبک زندگی اسلامی از سوی رهبری مقدمهای برای تشکیل جامعه اسلامی مطلوب است.

وی افزود: اگر بخواهیم به یک جامعه پیشرفته اسلامی دست پیدا کنیم باید سبک زندگی اسلامی را در آن جاری و ثاری کنیم و در تمام کشورهای اسلامی موضوع سبک اسلامی مطرح شود.

حجتالاسلام غلامی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال پیشرفت جهشی است، اظهار داشت: باید پیشرفتهای کشور را بر اساس الگوی اسلامی طراحی کنیم از اینرو باید سبک زندگی اسلامی را نخست به شکل مناسب معرفی، ترویج کرده و تلاش کنیم تا این سبک زندگی در رگهای جامعه جریان پیدا کند.

وی تصریح کرد: سبک زندگی قلمرو بسیار وسیعی دارد که تمام این مباحث با یکدیگر هماهنگی و ارتباط منطقی داشته و به شکل پازل هستند که باید نگاه ما نیز به مسائل سبک زندگی اسلامی پازلی باشد، البته نمیتوانیم ادعا کنیم تمام موضوعات سبک زندگی را مورد بحث قرار داده و به سرانجام میتوان رساند.

این کارشناس مسائل دینی میزبانی فردی و سیستمی را از موضوعات سبک زندگی اسلامی دانست و عنوان کرد: باید میزبانی را به مثابه نظام در نظر بگیریم و حتی میتوانیم به عنوان مثال گردشگری اسلامی را مطرح کرده و در این راه تلاش شود ولی باید توجه کرد که هنوز ابتدای راه هستیم.

وی تأکید کرد: کشور ما یکی از کشورهای مطلوب برای تبدیل شدن به قطب گردشگری در جهان است و لازمه گسترش گردشگری در کشور کنار گذاشتن سنت‎ها نیست بلکه مهمترین مزیت جمهوری اسلامی ایران در عرصه گردشگری همین سنتها است و حفظ آن میتواند طیف وسیعی از گردشگران دینگرا به اسلام را جذب کشور کند.

حجتالاسلام غلامی شانس موفقیت توریست با مدل غربی در کشور را بسیار کم دانست و گفت: مردم متدین ما بر نمیتابند که بخشهای زیاد از الگوی غربی در جمهوری اسلامی ایران به اجر در آید و مدل غربی جذب توریست در کشور یک مدل شکست خورده است، چرا که چهار چوب مدل غربی با سنتهای ما همخوانی ندارد.

وی ادامه داد: بحث گردشگری در جمهوری اسلامی ایران تنها به دنبال تولید ثروت نیست و یکی از مهمترین اهداف در گردشگری کشور انتقال پیام اسلام و انقلاب به دیگر کشورهای اسلامی است.

رییس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا با بیان اینکه در بحث گردشگری سیستم هتل و مهمانداری از اهمیت ویژهای برخوردار است، اظهار داشت: هتل مهمترین عنصر گردشگری است و اگر فکر مناسبی صورت نگیرد کار مناسبی صورت نمی‎گیرد.

وی افزود: متأسفانه برخی معتقدا هتلها و مهمانسراها که در جمهوری اسلامی ایران ساخت میشود نباید رنگ و طرح اسلامی داشته باشد، مگر چه مانعی وجود دارد؟ باید به سمتی حرکت کنیم که در طرح هتلها و مهمانسراها از اسلام استفاده شود و البته باید براساس آیات و روایت یک الگو مناسبی برای مهمانسراها را استخراج کنیم.

حجتالاسلام غلامی با بیان اینکه حداقل در هتلداری از چهارچوبهای و قوانین دنیا نباید خارج نشویم، گفت: تا جای که میشود باید شاخصهای اسلامی را در هتلداری به کار ببریم و حداکثر یک تعریف اسلامی از مهمانسرا و استانداردها طراحی و ارائه دهیم.

وی تصریح کرد: باید ما به صورت تلفیقی عمل کنیم در جاهای که امکان دارد کارهای را از صفر تا صد اسلامی انجام دهیم ولی در جاهای که نمیشود گام به گام حرکت کرده و دچار شتاب زدگی نشویم و با هماندیشی به دنبال این باشیم که لوازم ساخت یک هتل و یا مهمانسرا اسلامی را شناسایی کنیم و جلسه امروز شروع کار بوده و نیازمند کارهای پژوهشی از منظر روایت در اینباره هستیم.

رییس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا یادآور شد: در روایت آمده «از مهمان پذیرای نمیکند مگر مؤمن باشد و مهمان نوازی از مکارم اخلاق است که امت من در خیر و خوبی هستند تا زمانی که مهمان نواز باشند و همدیگر را دوست داشته باشند».

وی در پایان ابراز داشت: باید تلاش ما این باشد که در کشور گردشگری و زائر جذب کنیم و به وضع اقتصادی زائران نیز توجه داشته باشیم، اگر هتلهای ما به سمتی برود در آن تجملگرایی باشد افزونبر صرف هزینه و اسراف شکاف طبقاتی نیز در میان مردم جامعه به وجود میآید./993/پ202/ع

ارسال نظرات