اثر وضعی اندوه و عصبانیت بر جسم افراد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام محمد کاظم راشد یزدی، استاد اخلاق حوزه علمیه و کارشناس مسائل دینی، شب گذشته در جمع مردم اصفهان در خیابان شریف واقفی، با بیان این مطلب که دو عامل است که زندگی انسان را از لحاظ طول و عرض کم می کند، گفت: منظور از این طول و عرض نه این که به تصور بیاید، بلکه طول همان عمر انسان است و عرض آن آرامش و امنیت در زندگی است.
این کارشناس مسائل دینی در این که جامعه به دو درد گرفتار است، افزود: اولین درد، درد میان سالمندهای ما است که افسوس گذشته را می خورند که ای کاش فلان چیز را خریده بودم و دائم غصه می خورند، کسانی که این چنین فکر می کنند بدانند که در اسلام چنین غم و غصه نداریم و بدانند که غم، عمر را بسیار کوتاه می کند و یک امر لغو و بیهوده است و نتیجه ای ندارد.
حجت الاسلام راشد یزدی دومین درد را در بین جوانان دانست و گفت: تلف کردن جوانی و آرزوهای دست نیافتنی یکی دیگر از دردهایی است که دامنگیر جوانان این مرز و بوم شده است.
وی با بیان روایتی از امام علی(ع) در مورد غم و غصه، ابراز داشت: غم و غصه جسم را فانی می کند و اثر سوء روی جسم می گذارد و غرق اندوه شدن جسم را ذوب می کند.
این استاد اخلاق علت بیماری های جسمی همچون زخم معده و ناراحتی روده و کبد را پرخوری و بدخوری ندانستند و یاد آور شد: دو سوم این بیماری ها به خاطر غم و غصه است، پس باید این غم و غصه ها از بین برود.
این کارشناس مسائل دینی تصریح کرد: امروزه زندگی به صورت فرمول است، مثل این فرمول که زندگی منهای نشاط مساوی مرگ تدریجی، پس با توجه به این که دین اسلام دین شادی است، شادی خلق کنید و استفاده کنید، ما باید شاداب زندگی کنیم، آرام زندگی کنیم و هر چیزی باعث گره خوردن یا ناراحتی می شود را به زبان نیاوریم.
وی افزود: عصبی نشوید، چرا که عصبیت یک نوع مستی است و نه تنها ظاهر انسان را عصبی می کند، بلکه برای درون انسان خطر آفرین است و باعث بیماری های خطرناک می شود و کسانی که عصبی می شوند نمی دانند که چه رحمت های از آنها قطع می شود و چه مشکلاتی دامن گیر آنها می شود.
حجت الاسلام راشد یزدی در پایان با بیان روایتی از پیامبر(ص) که فرمودند«اگر شبی به یک خانه رفتید که دو دل از هم رنجیده باشد و آن شب بلایی بر آن خانه آمد و یا رحمتی از آن خانه رفت، باید خود را ملامت کنید» گفت: کسانی که عصبی می شوند از دریای رحمت الهی دورند./939/پ202/س