۲۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۹
کد خبر: ۱۸۰۲۱۲
در سالروز زلزله ارسباران؛

گذری بر فعالیت یک ساله روحانیان در مناطق زلزله‌زده آذربایجان

خبرگزاری رسا ـ سال‌روز زلزله تلخ 21 مرداد سال گذشته بهانه‌ای شد تا گذری کوتاه بر فعالیت روحانیان و مبلغان حوزوی در مناطق زلزله‌زده ارسباران داشته باشیم.
بازديد سرزده رهبر معظم انقلاب از مناطق زلزله زده استان آذربايجان شرقي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، 21 مرداد سال 1391 یادآور حادثه تلخی برای همه ملت ایران است. روزی که آذربایجان به تن خود لرزید و عزیزانی را از دست داد و سیاه‌پوش شد! اما این حادثه روی دیگری هم داشت و آن تجلی هم‌دلی، نوع‌دوستی و قلیان مهر و محبت مردم ایران و آذربایجان بود.


در این میان روحانیان و مبلغان حوزوی نیز هم‌گام با دیگر مردم، ضمن اهدای کمک‌های نقدی و غیر نقدی به زلزله‌زدگان، با پوشیدن ردای تبلیغ دین رسول الله(ص)، وارد مناطق زلزله‌زده شدند و با کارهای فرهنگی و عقیدتی، مایه تسکین آلام بازماندگان بودند. مسأله‌ای که رییس ستاد بحران استان و کشور بارها بر آن تأکید داشت.


روحانیان و طلاب مدارس علمیه استان، از نخستین ساعات وقوع زلزله وارد مناطق زلزله‌زده اهر، ورزقان و هریس شدند و در اولین گام جهت اجرای مراسم کفن و دفن و اقامه نماز میت حاضر شدند. هم‌زمان گروه‌های جهادی طلاب نیز با برگزاری جلسات هماهنگی در منطقه ارسباران حضور یافتند و اقدام به همکاری در ساخت و ساز خانه‌های مردم زلزله‌زده استان شدند.


بنابر این گزارش، پیگیری حضور مسؤلان حوزوی در مناطق زلزله‌زده، انتشار و توزیع احادیث بلایا میان مردم، راه‌اندازی قرارگاه فرهنگی معنوی شهید حجت الاسلام قویدل در ورزقان، انتشار بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع مردم زلزله‌زده ارسباران، حضور روحانیان بسیجی از استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، گیلان، قزوین و قم از دیگر اقدامات انجام شده است.


اما آن‌چه که بیش از هر چیز مایه تسکین آلام زلزله‌زدگان بود، به اعتراف خود مردم منطقه، حضور سرزده رهبر معظم انقلاب اسلامی و سخنرانی در جمع اهالی روستاهای ارسباران بود.

در عین حال روحانیان با برگزاری فرائض دینی و مذهبی، اقامه نماز جماعت، برپایی جلسات دعا و نیایش، کمک به بازسازی مناطق آسیب دیده، امداد رسانی در قالب هلال احمر و دل‌جویی از خانواده‌های داغ‌دیده، مروج امید در منطقه بودند.


طلاب خواهر حوزه علمیه صادقیه تبریز نیز در قالب گروه‌های مختلف به دفعات در منطقه حاضر شدند و مایه تسکین آلام قشر بانوان بودند. به یقین حضور طلاب و روحانیان حوزوی در مناطق زلزله‌زده، مایه آرامش و امنیت روانی اهالی بوده است؛ ضمن این‌که گاه مشاهده شد، طلاب در روستاهایی که درگیری و نزاع در زمینه انتقال مکان روستا وجود داشته، با برگزاری جلسات مشورتی زمینه لازم برای تغییر مکان خانه‌های اهالی را فراهم کردند.


تعامل با ائمه جمعه و مدیران فرهنگی تبلیغی، پیگیری مشکلات و مطالبات مردم زلزله‌زده از مسؤلان، نظارت بر روند خدمت‌رسانی به بازماندگان حادثه، پخت روزانه 3 هزار غذای گرم، روشن‌گری نسبت به توطئه‌های تجزیه‌طلبانه دشمن، دعوت از طلاب و روحانیان بسیجی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم و برگزاری جلسات مختلف با مدیران حوزوی استان، از دیگر اقدامات طلاب بسیجی استان بود.


مطابق دستور نماینده ولی فقیه در سپاه عاشورا، از هر نمایندگی 4 روحانی به مدت دو روز در منطقه حضور داشتند که جمعا 248 نفر روحانی بسیجی، با حضور در این مناطق به مسائل فرهنگی و تبلیغی پرداختند. با احتساب دیگر طلاب و روحانیان اعزامی، 1790 نفر از سوی این سازمان در مناطق زلزله‌زده حضور داشته‌اند.


لازم به ذکر است، این آمارها بدون احتساب حضور جهادی طلاب و روحانیانی است که بدون هماهنگی قبلی در منطقه حاضر شدند و گاه محور جمع‌آوری کمک‌های مردمی به آسیب‌دیدگاه زلزله 21 مرداد ارسباران بودند. در کل باید فعالیت و مدیریت بحران روحانیان و حوزه‌های علمیه استان در این حادثه تلخ را ستود و به عنوان تجربه‌ای ارزشمند برای دیگر مناطق کشور به یادگار گذاشت.


امروز کار ساخت و ساز خانه‌های زلزله‌زده در ارسباران به پایان رسیده و بارقه‌های امید به زندگی و آینده در دل مردم روشن شده است؛ تا جایی که بنابر اعلام آمارهای موجود، مهاجرت به ارسباران افزایش یافته و جمعیت این مناطق نسبت به روزهای قبل از وقوع زلزله دو برابر شده است!

/935/502/ر

ارسال نظرات