منطق مشرکان استفاده از زور است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید در درس تفسیر قرآن کریم خود که در نهمین روز از ماه مبارک رمضان در مسجد مدرسه مبارکه حجتیه قم برگزار شد، با اشاره به آیه 17 سوره یس گفت: دشمنان حقیقت ابتدا با منطق صحبت میکنند، وقتی دیدند منطق شان کارساز نیست منطق دیگر به کار میبرند.
وی با تأکید بر اینکه منطق مشرکان منطق القوه یعنی استفاده از زور است، تصریح کرد: مشرکان پس از آن که محکوم شدند دو کار درباره مصلحان انجام میدهند، ابتدا ترور شخصیت میکنند و بعدا ترور شخص.
این مرجع تقلید افزود: گاهی انسان میخواهد مرد بزرگی را ترور کند اول شخصیت او را لگدمال میکند و تهمت میزند که فلانی جاسوس و وابسته به غیر است، بعدها به سراغ ترور خود شخص میرود و او را میکشد و مشرکان هم از این راه وارد شدند.
وی با بیان اینکه مشرکان ابتدا ترور شخصیت کردند و گفتند که «انَّا تَطَیَّرْنَا بِکُمْ لَئِن لَّمْ تَنتَهُوا لَنَرْجُمَنَّکُمْ ...»، ابراز کرد: آنان گفتند که ما شما را به فال بد گرفتیم، آمدن شما به این منطقه سبب کاهش باران شده است و این را ترور شخصیت گویند، یعنی آبروی طرف را بدون دلیل بریزند.
اتهام رسانهای برای آمادگی افکار عمومی
حضرت آیتالله سبحانی یادآور شد: اکنون هم چنین قائلهای هست، اگر بخواهند یک انسان کاملی را در جامعه از بین ببرند، رسانهها مدتها علیه او سخن میگویند او را متهم میکنند تا افکار عمومی را آماده کنند بعدا او را در یک رهگذر ترور میکنند.
وی در ادامه تفسیر این آیه متذکر شد: مشرکان به رسولان الهی گفتند که اگر از برنامه خود دست برنداشتید شما را هم سنگسار و هم عذاب الیم میکنیم، اینجا شاید ابتدا چشمها را از حدقه درآورند و در حلقوم انسان مقداری سرب بریزند و بعدا سنگسار کنند و احتمال دیگر هم اینکه در حقیقت غیر از رجم عذاب الیمی نباشد.
این مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به رفتار انبیای الهی در برابر این جاهلان، ابراز کرد: جواب انبیا آن است که گفتند فکر میکنید ما شوم هستیم، شومی برای شما است؛ طائر به معنای شومی و بدبختی است، اینجا گفته میشود کسانی که از راه حق کنار بروند رحمت خدا بر آنها نازل نمیشود.
حضرت آیتالله سبحانی با بیان اینکه رحمت حق همیشگی نیست و جمعیتی که از در خانه خدا دور باشند، عالم آفرینش عکسالعمل نشان میدهد، گفت: این عالم و این آسمان و ماه و اختر چشم دارند و بندگان را مینگرند، اگر ما از راه حق کنار رفتیم ما را گوشمالی میدهند.
وی با اشاره به اینکه پیامبران الهی جواب بالاتری دادند و گفتند شما قوم مسرفی هستید، از حق تجاوز کردید و توحید خدا را کنار گذاشتید و به سراغ مخلوقات او رفتید، گفت: مشرکان از حق تجاوز کردند، اما رسولان ایستادگی کرده و به نصیحت آنان پرداختند.
تبلیغ بدون چشمداشت مادی مؤثر است
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم اظهار کرد: در این میان فردی که پیش از آن به پیامبران ایمان آورده بود، سه دلیل را برای حقانیت آنان مطرح کرد، نخست آنکه دعوت پیامبران الهی است و از شما مزدی نمیخواهند، این امر نشان میدهد تبلیغ مبلغ زمانی اثر میگذارد که وقتی برای تبلیغ به سوئد و سوئیس میرود نظرش پول نباشد.
وی با تأکید بر اینکه مبلغ اگر چشمداشتی در مال مردم نداشته باشد مردم از او پیروی میکنند، متذکر شد: البته اگر مردم با کمال اختیار پولی را دادند انسان باید بگیرد، مردم ایران در دو جا (در زمان طبابت و در راه دین فرزندانشان) حاضر به خرج پول هستند.
حضرت آیتالله سبحانی با بیان اینکه شعار انبیای الهی تبلیغ، منبر رفتن، درس و کار برای خدا است به طلاب علوم دینی توصیه کرد که اگر برای تبلیغ معارف دین وارد هر شهری میشوند، نظرشان تنها تبلیغ لله باشد که خداوند منان یکفی است.
وی با اشاره به دلیل دوم و سوم حبیب نجار که گفته بود چرا آن کس را که مرا آفریده عبادت نکنم و آنچه شما میپرستید سنگ هستند و از خود توانایی ندارند هرچه دعا کنند خدا قبول نمیکند، ابراز کرد: مشرکان به جای اینکه به منطق این مرد گوش دهند، بلایی سرش آوردند که در قرآن آمده، اما رسولان چه شدند، اشارهای نشده است./920/پ201/ج