نشست بررسی جایگاه اجتماعی مساجد برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درمشهد، حجت الاسلام حائری، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی صبح امروز در نشست بررسی جایگاه اجتماعی مساجد که به مناسبت هفته تکریم و بهداشت مساجد برگزار شد، به بیان بهره مندی نظام جمهوری اسلامی از این ظرفیت در پیشرفت فعالیت های اجتماعی پرداخت و اظهار داشت: در واقع ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای رسیدگی به افراد نیازمند و کسانی است که توان مالی برای کمک و مساعدت به نیازمندان و محرومان را دارند.
وی افزود: در واقع رمضان شیوه و فرصتی عملی و اجرایی است تا انسان بتواند از نعمت هایی که خداوند در اختیار بشر قرار داده است برای کمک به محرومان انفاق کند و مساجد به عنوان بیوت الرحمان در این راستا محسوب می شوند و ائمه جماعات نیز پل ارتباطی بین خلق و خالق هستند و علاوه براین که در محراب عبادت مردم را به سمت خدا هدایت می کنند بر تشویق همگان نیز به نیازمندان تاثیر گذار هستند.
نقش مساجد در کمک به محرومان و نیازمندان
وی در ادامه با تاکید بر این مطلب که مساجد تنها به عنوان مراکز عبادی نباید تلقی شوند، اظهار داشت: در جلساتی که از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد با حضور ائمه جماعات برگزار شده است به نقش و جایگاه مساجد به عنوان پایگاه های مردمی برای کمک به محرومان تاکید شده است.
حجت الاسلام حائری با بیان این که در راستای نحوه شناسایی نیازمندان وحدت امور مساجد و کمیته امداد امام (ره) ضروری است، تصریح کرد: در طرح " مسجد محوری" که از سوی کمیته امداد برگزار می شود بهره گیری از معتمدین و ائمه جماعات مساجد در راستای همین هدف صورت می گیرد که نیازمند واقعی شناسایی شود.
وی با بیان این که مجموعه خیرین که در عرصه امداد حضور فعال دارند این زمینه را برای کمک به محرومان واقعی فراهم کرده اند، اظهار داشت: در واقع مساجد فضای مناسبی برای کمک به نیازمندان و ارایه خدمات به آنها است که در این راستا حفظ عزت نفس و کرامت خانواده های محرومان نیز مدنظر گرفته می شود.
ستاری، معاون توسعه و مشارکت های مردمی کمیته امداد امام (ره) نیز در ادامه از فعالیت بیش از 23 هزار پایگاه مردمی در قالب طرح " مسجد محوری" در کشور خبرداد و اظهار داشت: در واقع حمایت از اقشار آسیب پذیر از طریق مساجد به عنوان قوی ترین پایگاه اجتماعی صورت می گیرد که عمده ترین وجوهات شرعی مانند صدقات و نذورات به وسیله ائمه جماعات و معتمدین مساجد در بین نیازمندان توزیع می شود.
مساجد، پیشخوان خدمت
وی در ادامه با بیان این که مساجد خانه خدا و به عنوان پیشخوان خدمت هستند، از راه اندازی مراکز نیکوکاری در مشهد همزمان با شب نیمه شعبان خبرداد و گفت: افتتاح این پایگاه ها که ویژگی و خصوصیت اصلی آن مردمی بودن آنها است و با ساختار مردمی گامی درجهت خدمت رسانی به اقشار ضعیف جامعه است.
معاون توسعه و مشارکت های مردمی کمیته امداد امام (ره) درادامه درباره زکات که یکی از طرح های اجرایی این نهاد است، گفت: در طی شش سال احیای زکات در کشور صورت گرفت و درحال حاضر بسیاری از منابعی که در موضوع فقر زدایی وجود دارد از طریق زکات انجام می شود.
وی با بیان این که خاستگاه زکات مساجد هستند، تصریح کرد: بیش از 5 هزار و 800 مسجد در شش سال گذشته با استفاده از منابع زکات در کشور ساخته شده است و تا پایان برنامه پنچم پنج ساله نیز قرار است بیش از 5 هزار مسجد دیگر نیز ساخته شود.
وی درباره دیگر طرح های این نهاد در ماه مبارک رمضان در مساجد افزود: اطعام و اکرام در مساجد و برپایی افطاری های ساده و سفره های ساده یکی از این برنامه ها است که امید است عدد 6 میلیون و 200 فقره افطاری سال گذشته امسال به هشت میلیون نفر برسد.
معاون توسعه و مشارکت های مردمی کمیته امداد امام (ره) گفت: در حال حاضر در مجموعه کمیته امداد بیش از 20 میلیون نفر خیر ساماندهی شده اند./934/پ202/ب