۰۸ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۲
کد خبر: ۱۷۳۸۸۱

چند خبر کوتاه از خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ اعلام برنامه های جشن سالروز ورود امام رضا(ع) به نیشابور، رونمایی از وب سایت امام رضا(ع)،برگزاری مراسم فارغ التحصیلی سومین دوره آموزش عالی معلمان دینی افغانستان، بررسی حکم فقهی شبیه سازی انسان در جامعة المصطفی مشهد و شناسایی 16 قدمگاه امام رضا(ع) در ایران از مهم‎ترین عناوین خبرهای کوتاه خراسان رضوی است.
اخبار کوتاه

 به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور، خلیل الله عراقی، سرپرست این اداره و دبیر اجرایی سالروز ورود امام رضا(ع) به نیشابور اظهار داشت: همزمان با سالروز ورود امام رضا(ع) به نیشابور و روز ملی خراسان مردم شهرستان ولایت مدار نیشابور به جشن و سرور می پردازند.

وی افزود: در روز نهم تیر 92 مراسم آیین ویژه ای در روستای فدیشه بخش میانجلگه نیشابور از سوی مردم و اهالی این روستای نیشابور که از مراکز اجرای تعزیه و مراسم آیینی خراسان رضوی است برگزار خواهد شد.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: ساعت 17 روز دهم تیر 92 حرکت نمادین کاروان حضرت امام رضا(ع) از مقابل بقعه متبرکه بانو پسنده و بی بی شطیطه به سوی مسجد جامع نیشابور برگزار شده و در این روز آرامگاه بی بی پسنده، امامزاده محمد محروق(ع) و بقعه قدمگاه رضوی گلباران می شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی نیشابور بیان داشت: بمناسبت دهم تیر سالروز ورود امام رضا(ع) به نیشابور نماز جمعه  14 تیر 92 در محل امامزاده محمد محروق(ع) برگزار خواهد شد.

عراقی یادآورشد: در حاشیه برگزاری این مراسم برپایی نمایشگاه کتاب و ارائه محصولات فرهنگی در امامزاده محمد محروق(ع)، مسابقات نقاشی ویژه کودکان و نوجوانان، برپایی ایستگاه‌های صلواتی در شهر نیشابور، برگزاری مجموعه مسابقات فرهنگی  هنری دانش آموزان کشور در نیشابور، اجرای مراسم سخنرانی شبی باقرآن، شب شعر و اجرای جشن ویژه عموم توسط دارالقرآن علی ابن موسی الرضا(ع) در فرهنگسرای سیمرغ و برگزاری مسابقات ورزشی از جمله برنامه های دیگر این روز است.

دبیر اجرایی سالروز ورود امام رضا(ع) به نیشابور افزود: در این راستا مسیر حرکت کاروان امام رضا(ع) را با پارچه‌های رنگین سبز آذین‌بندی کرده و از سوی ادارات و نهادها، خیابان‌ها چراغانی شده و احادیث آن حضرت در شهرهای نیشابور نصب می‌شود.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد نیشابور در پایان تصریح کرد: یکی از مهم‎ترین ارکان تبلیغ و اطلاع رسانی این روز ارباب جراید و رسانه هاورسانه ملی هستند که تقاضای پوشش خبری مناسب این برنامه ها را داریم تا این حرکت معنوی که ثمره حدیث سلسله الذهب نیز است در تاریخ شیعه و جهان اسلام جاودانه تر شود.

رونمایی از  وب سایت امام رضا(ع)

حجت الاسلام سید رمضان  موسوی مقدم، قائم مقام سازمان صدا و سیما در مراسم افتتاح نخستین وب سایت جهانی با موضوع امام رضا (ع) به خط سیریلیک رادیو ازبکی برون مرزی خراسان رضوی با حضور قائم مقام سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم با اشاره به اقدام ارزشمند مدیریت و کارکنان رادیو ازبکی برون مرزی خراسان رضوی در طراحی جدید و بهره برداری از وب سایت جدید امام رضا (ع)، فضای مجازی را فرصت خوبی برای معرفی و شناخت بیشتر مخاطبان در سراسر جهان به ویژه مردم آسیای مرکزی با ابعاد گوناگون شخصیت نورانی امام رضا(ع) دانست.

در این مراسم همچنین زیارتی مدیر رادیو ازبکی بخش‎های گوناگون این وب سایت را که با طراحی و مطالب جدید آماده شده است، معرفی کرد.

این وب سایت  ویژه کشورهای  آسیای میانه طراحی شده است و شامل احادیث رضوی، طب الرضا (ع)، زیارت مجازی حرم مطهر امام هشتم(ع) و عتبات عالیات است. علاقمندان به مطالعه مطالب وب سایت امام رضا (ع) می توانند به آدرس http://uzbek.irib.ir/rezaمراجعه کنند.

قائم مقام سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در جلسه شورای مدیران صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی در مشهد گفت: دولت امسال 200 میلیارد تومان بودجه برای توسعه فیبر نوری در کشور در اختیار سازمان صدا و سیما قرار می دهد.

حجت الاسلام  موسوی مقدم افزود: صدا و سیما باید به زودی در زمینه سیگنال رسانی ماهواره ای خود کفا شود و در صورت تخصیص این بودجه از سوی دولت، بخشی از آن برای توسعه فیبر نوری در استان خراسان رضوی هزینه می شود.

وی با اشاره به این‎که هم اکنون سیگنال رسانی رسانه ای کشور از طریق ماهواره بین المللی اینتل ست انجام می شود، گفت: متخصصان ما با بهره گیری از فناوری پیشرفته فیبر نوری در کشور به زودی به این وابستگی پایان خواهند داد.

قائم مقام سازمان صدا و سیما با اشاره به گسترش شبکه های دیجیتالی به جای آنالوگ در سراسر کشور افزود: خوشبختانه بزودی  سراسر استان خراسان رضوی  از شبکه های دیجیتال بهره مند می شوند.

 گفتنی است، رونمایی از مجموعه های  انیمیشن آرزوهای گلنار و قصه های بهمن  نیز از دیگر برنامه هایی بود که با حضور قائم مقام  سازمان صدا وسیما در مشهد انجام شد.

مراسم فارغ التحصیلی سومین دوره آموزش عالی معلمان دینی افغانستان برگزار شد

جشن فارغ التحصیلی سومین دوره آموزش عالی معلمان دینی جمهوری اسلامی افغانستان ششم تیرماه با حضور حجج الاسلام محمدحسن مهدوی مهر، جانشین ریاست جامعه المصطفی العالمیه، حجت الاسلام واعظی، مشاور عالی فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مصطفی محامی، نماینده جامعه المصطفی در کشور افغانستان، محمدحسین مهدوی مهر، رییس مجتمع آموزش عالی مشهد و محمدامین صدیقی، سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در محل خانه معلم مشهد برگزار شد.

در ابتدای این مراسم رییس مجتمع آموزش عالی مشهد با ارائه گزارشی گفت: ظلمی که ملت مظلوم افغانستان امروزه متحمل شده است مظلویت علمی و فرهنگی است و بزرگ‎ترین ظلم این است که یک ملت از علم و فرهنگ عقب و محروم بماند؛ از این رو همه ما وظیفه داریم که این ملت را از این محرومیت نجات دهیم و برگزاری چنین دوره هایی می تواند یک قدم سترگ در راستای محرومیت زدایی ملت مظلوم افغانستان باشد.

وی افزود: نکته جالب در این دوره ای که برگزار شد وحدت و انسجامی بود که در این دوره دیده می شد و این اولویت بخشی به معارف اسلامی میان برادران شیعه و سنی جای مباهات دارد.

در ادامه محمدامین صدیقی، سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد با قدردانی از دولت جمهوری اسلامی ایران و مجموعه جامعه المصطفی گفت: از این که با درک فضای همسایگی و اشتراکات فرهنگی چنین فضایی جهت تحصیل، رشد و ارتقای معلمان ما در اینجا فراهم شد سپاسگزارم.

وی با درخواست بر مداومت برگزاری چنین دوره هایی افزود: تقاضای بنده این است نه تنها این برنامه ها ادامه یابد بلکه بر ظرفیت های این برنامه ها هم در عرصه دینی و هم در عرصه های غیردینی افزوده شود؛ چرا که جنگ صدمات عمیقی بر بنیاد کشور ما به ویژه در عرصه های علمی وارد کرده است، از این رو افغانستان نه تنها در عرصه آموزش های علمی و آکادمیک بلکه در عرصه پژوهش نیز نیازمند مساعدت و یاری است.

حجت الاسلام واعظی، مشاور عالی فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در ادامه گفت: در فراگیری آموزه های دینی باید ابلاغ پیام صورت بگیرد، به این معنا که کلام به دل مخاطب بنشیند و اثر کند. اگر انتقال و بلاغ صورت بگیرد انجام مأموریت دینی تمام است در غیر اینصورت هر سخنی لفاظی است و بدانید که کلام جان نشین، رفتار را تحت تأثیر قرار می دهد.

حجت الاسلام واعظی خاطر نشان کرد: همانقدر که خود محتوا مهم است، قالب و روش ارائه مطالب هم مهم است، اقتضای حال، مخاطب، شروع، پایان و نتیجه، همه باید لحاظ شوند. لذا همین قدر که مباحث علمی مهم است مباحث روشی نیز اهمیت دارد و اصل بیان عاطفی، همدفمند و روش مند برای ما موضوعیت دارد.

بررسی حکم فقهی شبیه سازی انسان در پایان نامه جامعة المصطفی مشهد

صد و شصت و نهمین جلسه دفاعیه پایان نامه کارشناسی ارشد جامعه الصطفی العالمیه مشهد  با عنوان «حکم فقهی شبیه سازی انسان از دیدگاه فقه امامیه» توسط سید حسین همایون مصباح دفاع می شود.

این پژوهش با راهنمایی آقای سلطانی، مشاوره حجت الاسلام امامی تدوین شده است، نهم تیرماه ساعت 9 صبح در محل خیابان امام خمینی 14(شاهین فر، جنب کتابخانه تخصصی امیر المومنین دفاع می شود.

16 قدمگاه امام رضا(ع) در ایران شناسایی شده است

شورای هماهنگی احیاء قدمگاه‌های امام رضا(ع) با حضور سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، علی‌اصغر سالاری مدیر پروژه احیاء «جاده ولایت»، صدری نماینده از وزارت کشور و نمایندگانی از استان‌های واقع «جاده ولایت» تشکیل جلسه داد.

سالاری در ابتدای این نشست توضیحات کوتاهی درباره هجرت اجباری امام رضا(ع) بیان کرد و گفت: جاده ولایت به مسیر مدینه تا مرو گفته می‌شود که در سال 200 هجری از سوی امام رضا(ع) طی شد. طول این مسیر حدود 3450 کیلومتر است که حدود 800 کیلومتر آن در عربستان، 200 کیلومتر در مرز میان عراق و کویت، 100 کیلومتر در عراق، 2100 کیلومتر در خاک ایران و 200 کیلومتر نیز در ترکمنستان امروز واقع شده است.

از آنجا که مأمون بر ارتباط هرچه کم‌تر شیعیان با امام رضا(ع) تأکید داشت، «رجاء بن ابی‌ضحاک» امام را از شهرهای بغداد و قم عبور نداد و از مسیر خوزستان، فارس و یزد ایشان را به خراسان منتقل کرد.

وی افزود: طبق بررسی‌ها، امام در این مسیر حدود 75 منزل را پشت سر گذاشته‌اند که تاکنون فقط 16 منزل و قدمگاه را به صورت قطعی شناسایی کرده‌ایم؛ بیشترین قدمگا‌ه‌های شناسایی‌شده در استان یزد واقع شده است، البته مستندترین قدمگاه شناسایی شده، مربوط به دهسرخ است که در استان خراسان قرار دارد.

تدوین شناسنامه قدمگاه‌های امام رضا(ع)

جعفری، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) نیز با استناد به  فرمایش رهبر معظم انقلاب که «شیراز» را پس از قم و مشهد سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران خواندند، گفت: به همین منظور ما در بنیاد امام رضا(ع) به امامزاده شاهچراغ(ع) در شیراز و «بی‌بی‌ حکیمه» در گچساران نگاه ویژه‌ای داریم.

وی با اشاره به مصوبات شورای هماهنگی احیاء قدمگاه‌های حضرت رضا(ع) گفت: شایسته است در  دهه کرامت برنامه‌هایی را در قدمگاه‌های حضرت رضا(ع) داشته باشیم تا این اماکن مقدس به عنوان یک قطب فرهنگی مذهبی معرفی شوند و بیش از پیش مروج سیره و آموزه‌های بلند رضوی باشند.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) از نصب تابلوهای متحدالشکل به منظور معرفی «جاده ولایت» در طول این مسیر خبر داد و افزود: اجرای این کار با پیشنهاد بنیاد و به همت وزارت راه و شهرسازی انجام می‌شود. ضمن اینکه شناسنامه قدمگاه‌ها تدوین و در محل آن‌ها نصب شده است.

پیشنهاد معرفی قدمگاه‌های امام رضا(ع) در کتب درسی

صدری، نماینده وزارت کشور نیز در این جلسه ضمن تأکید بر احیاء قدمگاه‌های امام رضا(ع) پیشنهاد کرد وزارت آموزش و پرورش معرفی مسیر هجرت تاریخی امام علی‌بن موسی الرض(ع) و منزلگاه‌های آن حضرت را در کتاب‌های درسی بگنجاند.

حجت‌الاسلام مصطفی فقیه اسفندیاری، دبیر کمیته علمی جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) نیز با بیان اینکه تفاوتی میان قدمگاه‌های امام رضا(ع) با حرم ایشان وجود ندارد، تأکید کرد نگاه توریستی به قدمگاه‌های امام رضا(ع) این اماکن مقدس را در حد یک مجتمع استراحتگاهی تقلیل می‌دهد.

بهره برداری از بزرگترین طرح توسعه پوشش دیجیتال در استان خراسان رضوی

طی مراسمی از بزرگترین طرح توسعه پوشش دیجیتال و سیگنال رسانی زمینی ایستگاه های تلویزیونی در استان خراسان رضوی رونمایی شد.

عبدالعلی علی عسکری، معاون توسعه و فناوری رسانه در این مراسم گفت: در عصر رسانه ها و ارتباطات رفتن جمهوری اسلامی ایران  به سمت رسانه های نوظهور و نوین از ضروریاتی است که فشار های بین المللی را خنثی می سازد.

وی افزود: امروز در زمانه جنگ رسانه ای که  آمریکا و دیگر مدعیان حقوق بشر فشار هایی بر سازمان های جهانی مانند سازمان ماهواره ای اینتل ست برای قطع سیگنال  رسانی  به جمهوری اسلامی و استفاده  از فضا و ماهواره ها که حق همه مردم دنیا ست، بر ما  می آورند، سازمان صدا و سیما توانسته  با تولید و ساخت فرستنده های متعدد این فشار ها و تحریم ها را به فرصت هایی تبدیل و جبهه جدیدی را خلق کند که هم اکنون ما شاهد سیگنال رسانی دیجیتالی در استان خراسان رضوی با پوشش نود درصدی هستیم.

حجت الاسلام و المسلمین نهاوندی مدیر کل صدا و سیمای خراسان رضوی نیز در این مراسم با اشاره به جنگ نرم و سپس جنگ سخت فرهنگی و تحریم های دشمنان گفت: با همت و تلاش معاونت فنی سازمان و سخت کوشی همکاران فنی خراسان رضوی و بهره گیری  از فضا های مدرن، سیستم آنالوگ به دیجیتال تبدیل شده  و بدون تردید این طرح یکی از بزرگترین اقدامات فنی مرکز در 10 سال گذشته بوده است. اجرای طرح  توسعه پوشش دیجیتال، استان را در یک امنیت سیگنال رسانی قاطع قرار می دهد و  و هوشمندی و هوشیاری استفاده از این فن اوری های نوین را به همراه دارد.

با این توسعه پوشش، امکان دریافت 20 شبکه تلویزیونی و 14 شبکه رادیویی از طریق سامانه دیجیتال در استان خراسان رضوی امکان پذیر و پوشش دیجیتال به حدود 90 درصد رسید.  همچنین از پروژه تایباد به مبلغ دو میلیارد تومان به منظور افزایش قدرت فرستنده های برون مرزی بهره برداری شد./930/د101/غ

ارسال نظرات