تغذیه نا سالم سبب ناسازگاری زوجین و طلاق میشود
سید محیالدین قوامی، کارشناس خانواده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در پاسخ به این پرسش که« چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟» و « چرا در برخی از بخشهای کشورمان طلاق زیاد است؟» گفت: عوامل مختلفی از سوی کارشناسان برای امر طلاق گفته شده است که از مهمترین آنان ناسازگاری زوجین در زندگی مشترک و تمکین نکردن عاطفی و جنسی زوجین از سوی همدیگر است.
وی با اشاره به جوابگو بودن دین اسلام به تمام نیازهای بشر، بیان کرد: دین اسلام درباره مسائل زندگی به ویژه ازدواج و طلاق راه حلهایی دارد، جامعه به دلیل فاصله گرفتن از نظریات اسلام و نزدیک شدن به مکاتب دیگر، با مشکلاتی مانند طلاق روبه رو شده است.
این کارشناس خانواده در ادامه افزود: طلاق نتیجه یک رفتار اشتباه است که باید در مورد به وجود آمدن آن رفتار اشتباه ریشه یابی کرد.
وی بیان داشت: عامل طلاق، به هشت نوع تغذیه برمی گردد و دین اسلام به آن موارد تاکید داشته است، از این رو با عدم رعایت این گونه تغذیهها با مسأله ای به نام ناسازگاری زوجین و طلاق مواجه میشویم.
قوامی با اشاره به عوامل طلاق گفت: عوامل طلاق به ترتیب؛ تغذیه دیداری، شنیداری، خوردن و آشامیدن، جنسی، انسی، لمسی، جذبی، بویایی هستند که رعایت نکردن این گونه تغذیهها سبب ناسازگاری زوجین میشود.
وی در مورد تغذیه دیداری اظهار کرد: تغذیه دیداری اگر تغذیه درست و شرعی باشد در روابط زناشویی زوجین تأثیرگذار است و اگر درست و شرعی نباشد، روابط زناشویی زوجین را تحت تأثیر قرار میدهد، به عنوان مثال نگاه به مناظر غیر شرعی، نگاه به عکس و فیلمهای مبتذل تأثیر منفی در روابط بین زوجین میگذارد به طوری که سبب انحرافات اخلاقی زوجین میشود.
کارشناس خانواده به توضیح تغذیه شنیداری پرداخت و بیان داشت: تغذیه شنیداری به مواردی اشاره دارد که مربوط به شنیدن است، از این رو شنیدن حرفهایی مانند من تو را دوست دارم، بسیار در روابط زن و شوهر تأثیرگذار است، به طوری که در اسلام نیز آمده است اگر مرد به همسرش اظهار علاقه کند و به او بگوید تو را دوست دارم، هیچ وقت این جمله از یاد او نمیرود، البته شنیدن حرفهای ضد آن، اثر بسیار بدی در روابط زن و شوهر میگذارد.
وی درباره تأثیر غذاها و آشامیدنیها در روابط زناشویی، خاطرنشان کرد: بعضی از غذاها و آشامیدنیها سبب سرد شدن و گرم شدن روابط میان زن و شوهر میشود که زوجین باید به آن توجه داشته باشند.
قوامی در پایان یادآور شد: راه برون رفت از این وضعیت تأسف بار ناسازگاری میان زوجین، بازگشت به دستورات اسلام پیرامون این تغذیهها است.
شایان ذکر است، مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیبهای سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، پرسشهای زیر بخشی از پرسشهای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری است:چرا فرهنگ کار جمعی در جامعه ما ضعیف است؟
علت کار گریزی چیست؟
چرا در روابط همسایگیمان رعایتهای لازم را نمیکنیم؟
چرا در زمینه فرهنگ رانندگی، مردمان منضبطی به طور کامل نیستیم؟
حد زادوولد در جامعه ما چیست؟
الگوی تفریح سالم چیست؟
نوع معماری در جامعه ما چگونه است؟ چقدر متناسب با نیازهای ماست؟
در بین ما دروغ چقدر رواج دارد؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان طلاق زیاد است؟
علت پرخاشگری و بیصبری در میان بعضی از ماها چیست؟
چقدر به قانون احترام میکنیم؟ علت قانون گریزی در برخی از مردم چیست؟
انضباط اجتماعی در جامعه چقدر وجود دارد؟
وجدان کاری در جامعه چقدر وجود دارد؟
چرا برخی از حرفهای خوب، ایدههای خوب، در حد رؤیا و حرف باقی میماند؟
چه کنیم که ریشهٔ ربا در جامعه قطع شود؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟
تجملگرایی چیست؟ بد است؟ خوب است؟ چقدرش بد است؟ چقدرش خوب است؟
چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرفگرایی رواج دارد؟
چرا پشت سر یکدیگر حرف میزنیم؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان روی آوردن جوانها به مواد مخدر زیاد است؟
چرا صلهٔ رحم در بین ما ضعیف است؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟ چقدر درست است؟
طراحی لباسمان چقدر متناسب با نیازهای ما و عقلانی و منطقی است؟
آرایش در بین مردان و زنان چقدر درست است؟
آیا ما در معاشرتهای روزانه، به همدیگر به طور کامل راست میگوییم؟
بعضیها با داشتن توان کار، از کار میگریزند؛ علت کار گریزی چیست؟
علت پرخاشگری و بیصبری و نا بردباری در میان بعضی از ماها چیست؟
حقوق افراد را چقدر در رسانهها ، در اینترنت و... مراعات میکنیم؟
تولید کیفی در بخشهای مختلف، چقدر مورد توجه و اهتمام است؟
چرا به ما میگویند که ساعات مفید کار در دستگاههای اداری ما کم است؟
چرا در بعضی از شهرهای بزرگ، خانههای مجردی وجود دارد؟ این بیماری غربی چگونه در جامعه ما نفوذ کرده است؟
چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟
چه کنیم که زن در جامعه ما، هم کرامت و عزتش حفظ شود، هم وظائف اجتماعیاش را انجام دهد و هم حقوق اجتماعی و خانوادگیاش محفوظ بماند؟/9196/ت302/ن