۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۱
کد خبر: ۱۶۷۸۴۶
استاد درس خارج حوزه علمیه قم:

معتکفان برای پیشرفت نظام جمهوری اسلامی دعا کنند

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه اعتکاف مقدمه عبادت زاهدان و عابدان و خمیرمایه‌ پاکی، صفا و صمیمیت است، از معتکفان خواست برای پیشرفت نظام جمهوری اسلامی دعا کند.
اعتکاف

آیت‌الله محمدحسین احمدی فقیه یزدی، استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با اشاره به در پیش بودن مراسم معنوی اعتکاف، گفت: اعتکاف مناسب‌ترین برنامه برای پناه گرفتن به خدا، دوری از گرفتاری‌های گناه و خمیرمایه‌ پاکی، صفا و صمیمیت است.

 

برقراری ارتباط با پروردگار ملاک برپایی اعتکاف

 

وی با بیان اینکه اعتکاف از مسائلی است که حتی قبل از اسلام هم بوده و در مسجدالحرام محقق می‌شده است و از اقوام مختلف معتکف می‌شده‌اند، اظهار کرد: ملاک برپایی اعتکاف تنها دوری جستن از افراد نیست، بلکه خلوت با خدای متعال و برقراری ارتباط با پروردگار جهانیان است.

 

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان اینکه خلوت‌گزینی در رکن و مقام تبدیل به حقیقت دیگری به نام اعتکاف شد و اسلام این حقیقت را با یک عظمتی پذیرفت، افزود: برنامه اعتکاف پیشتر در دهه آخر ماه رمضان دنبال می‌شد و پس از آن در ایام دیگر از ماه‌ها به ویژه ماه رجب نیز برگزار شد.

 

وی با یادآوری اینکه رجب ماه خدا است و براساس روایت هرکس سه روز این ماه را روزه بگیرد، گناهانش آمرزیده و بهشت برای او حاصل می‌شود، گفت: بهترین زمان عمر ماه رجب و نیمه آن است، زیارت رجبیه عظمت بسیار دارد و به ویژه زیارت امام حسین‌(ع) در این ماه بسیار سفارش شده است.

 

آیت‌الله احمدی فقیه یزدی با بیان اینکه روزهای سیزدهم، ‌چهاردهم و پانزدهم ماه رجب ایام البیض است و ملت شریف ایران به برپایی مراسم معنوی اعتکاف در این سه روز اهمیت بسیاری می‌دهند، گفت: جوانان عزیز این روحیه را پیدا کرده‌اند که به مفاد «الله الله ربی لا اشرک به شیعا و ما شاءالله و لاحول و لا قوة الا بالله العلی العظیم» عمل کنند.

 

اعتکاف مقدمه عبادت عابدان و زاهدان

 

وی اظهار کرد:‌ ماندن در مسجد و دوری جستن از مسائل دنیوی از اعمال مهم اعتکاف است، اما وقتی معتکف ملزم به عبادت می‌شود و روزه شرط آن، اثرهای این اعتکاف و برکات روحی که از مواضع آن به دست می‌آید از یک طرف و از طرف دیگر مهربانی و رحمت الهی متوجه معتکفان است.

 

این استاد اخلاق حوزه با بیان اینکه بسیاری از انبیای الهی به واسطه امر اعتکاف به اعلی درجات رسیده‌اند، گفت: روح و جسم در اعتکاف تربیت می‌شوند و معتکفان به مقام مقربین می‌رسند؛ اعتکاف سیاحت معنوی است که به همراه عبادت، مقدمه‌ای برای عبادت عابدان و زاهدان می‌شود.

 

وی فراگیر شدن امر اعتکاف در کشور را به سبب اهمیتی دانست که مؤمنان به ویژه نوجوانان و جوانان به آن داده‌اند و گفت: اعتکاف مناسب‌ترین برنامه برای پناه گرفتن به خدا، دوری از گرفتاری‌های گناه و خمیرمایه‌ پاکی، صفا و صمیمیت است که جوانان معتکف به آن دست می‌یابند و بر روی دیگران نیز اثر می‌گذارند.

 

رفاقت با خداوند متعال نتیجه اعتکاف

 

آیت‌الله احمدی فقیه یزدی تصریح کرد: پاکی بدن از حرام جمله مواردی است که در اعتکاف نصیب انسان می‌شود؛ معتکف با تضرع به درگاه الهی است که می‌تواند خود را از منجلاب و گرفتاری‌های گناه دور کند و به این طریق به اصل حقیقتی که کفالتش دست خداوند متعال است متصل شود.

 

وی با بیان اینکه اعتکاف باید منجر به هدایت معرفت در افراد شود، نتیجه اعتکاف را رفاقت با خداوند متعال دانست و از همه معتکفان که امید رستگاری و نجات از آتش جهنم را دارند، خواست تا برای پیشرفت جمهوری اسلامی، اسلام و مسلمانان و ظهور حضرت ولیعصر‌(عج) دعا کنند. /920/ت301/ن

ارسال نظرات