حق بودن دین اسلام سبب ماندگاری آن شده است
![آيت الله ممدوحي](/Original/1391/06/27/IMAGE634835024717343750.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله حسن ممدوحی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در جلسه درس اخلاق که پیش از ظهر امروز در مدرسه فیضیه و با حضور طلاب و فضلا برگزار شد، با اشاره به آیات قرآن به اسرار آفرینش اشاره کرد و گفت: دستگاه آفرینش براساس حق و صدق است.
وی ادامه داد: ذره ذره عالم نشان از صدق آن است و هر چه در این عالم چالش به وجود بیاید دستگاه عالم آن را از بین میبرد چرا که مکانیزم عالم حق و پاکی است و سازگاری با پلیدی و زشتی ندارد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان اینکه برکات در آسمان و زمین است، بیان داشت: برخی از افراد خیال میکنند تمام برکات در زمین است در حالی که خدا میفرماید ریشه برکات آسمان است.
وی افزود: برکات آسمان خارج از جو است و برکاتی همانند باران و برف از برکات زمین است چرا که اینها به سبب بخار آب در روی زمین پدید میآیند و اگر چیزی برخلاف عالم حق باشد نابود میشود.
همه عالم در دست خداوند است
آیتالله ممدوحی با تأکید بر شناخت اسرار آفرینش، خاطرنشان کرد: دستگاه آفرینش با گناه و بیبند و باری و ظلم سازگار نیست هر چند ممکن است عدهای در این دنیا ظلم و گناه بکند ولی باقی نمیمانند.
وی تصریح کرد: دلیل این که دین مبین اسلام هزار و چهارصد سال است بدون هیچ تغییری باقی مانده است به سبب حق بودن است؛ ولی هر چه ظلم و گناه باشد برانداز شده و نابود میشود و کسی که تقوا دارد موفق میشود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه اطاعت خدا سبب همراهی همه هستی با فرد میشود، گفت: همه عالم به دست خداوند متعال است و کسی که مطیع و بنده خدا باشد و در مسیر راست حرکت کند تمام عوامل مطیع او میشوند.
وی ابراز داشت: هر چند ممکن است در زندگی مؤمن مشکل و گرفتاری پیش بیاید ولی تمام این مشکلات و سختیها برای موفقیت و رشد فرد در زندگی است، انسان بدون تلاش به هیچ جا نمیرسد، خدا این دنیا را گرفتار چالش کرده است تا فرد موفق و رشد داشته باشد، برای نمونه کسی که در ورزش موفق بوده تلاشهای فراوانی کرده است.
آیتالله ممدوحی با بیان این که دنیا جای زحمت است، گفت: رفتن به سوی خدا سختی دارد ولی باید بندگی و عبودیت خدا را حفظ کرد؛ انسان بدون تلاش به موفقیت نمیرسد، نابرده رنج گنج مسیر نمیشود.
حوزهها انقلاب کردند
وی تأکید کرد: انسان تا گرسنگی، تشنگی و سختی نکشد به جایی نمیرسد، طلبه یا باید مطالعه کند یا عبادت، و شب تحصیلی نباید طلبه به بازی گوشی و مهمانی مشغول باشد، طلاب در گذشته بسیار تلاش میکردند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که انقلاب مربوط به حوزه است، اظهار داشت: این که برخی از افراد میگویند ما انقلاب کردیم ادعا است، کتک، زحمت، زندان و سختی انقلاب را طلبهها میکشیدند، مانند شهید مطهری که تلاش بسیاری کرد و کم کم افراد دیگر وارد میدان شدند.
وی ادامه داد: اسلام را علمیت بالا برد و شیعه را علمیت حفظ کرد نه شعار، شیعه را علما نگاه داشتند و هیچ یک از مذاهب دیگر علمایی همانند علمای شیعه ندارد، علم از مدرسه شیعه بیرون آمد و دیگران استفاده کردند.
آیتالله ممدوحی قناعت و تقوا را عامل رشد افراد برشمرد و گفت: دلیل این که علما موفق هستند به سبب قناعت و تقوای آنها بود، طلبه بیتقوا به جایی نمیرسد هر چند که علمیت و استعداد خوبی داشته باشد.
وی افزود: درس و تقوا اگر کنار هم نباشد برای انسان نتیجه نخواهد داشت، طلبه بیسواد و یا بیتقوا به جایی نمیرسد، کار و تلاش باید کرد از خدا استعداد و توفیق خواست، انسان باید قبل از هدایت دیگران خود را هدایت کند؛ در نظام خدا فسق و فجور نابود شدنی است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه طلاب شرح حال علما را بخوانند، خاطرنشان کرد: انسان وقتی شرح حال علما را مطالعه کند متوجه میشود که این افراد با چه سختی و مشکلات به این مقامات رسیدند.
وی در پایان تأکید کرد: بدترین نوع اسراف این است که فرد عمر و جوانی خود را اسراف کند، یعنی چندین سال از عمر او بگذرد ولی به هیچ جایی نرسد، با عمر نباید شوخی کرد و از نخست باید مسیر را معین کرد./993/پ201/پ