به همت پایگاه اینترنتی راسخون؛
ویژه نامه اینترنتی «شفاعت یا پارتیبازی» منتشر شد
خبرگزاری رسا ـ ویژه نامه اینترنتی«شفاعت یا پارتیبازی» با هدف آشنایی بیشتر جوانان با مسأله شفاعت در پایگاه اطلاع رسانی راسخون منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژه نامه اینترنتی «شفاعت یا پارتیبازی» شامل پرسش و پاسخ و سایر مقالات با هدف آشنایی بیشتر جوانان با مسأله شفاعت در پایگاه اینترنتی راسخون منتشر شد.
شفاعت از نظر وهابیت و نقد آن، چه کسانی شفاعت می شوند، شفاعت از دیدگاه قرآن و روایات، شفاعت در نهجالبلاغه، اقسام شفاعت در باورهای شیعه، شفاعت در آموزه های قرانی، پارتی که داریم راحت گناه کنیم، شفاعت و توسل، شفاعت اهرمی برای عبور از پل صراط، شفاعت و شکایت قران در قیامت، شفاعت حق کیست و تبرک و شفاعت به نبی رحمت(ص) از جمله مقالات این ویژهنامه است.
چه کسانی شفاعت می شوند
در این مقاله ذیل مسألهای با عنوان شفاعت میخوانیم: شفاعت از جمله مسائلی است که سابقه آن در عالم اسلام به عصر نزول قرآن باز می گردد، قرآن کریم به عنوان اصلیترین مرجع و منبع جهانبینی اسلامی در آیات مختلفی به مسأل شفاعت پرداخته است، سخنان پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله نیز حاکی از اهتمام آن حضرت در ترویج اعتقاد به شفاعت در بین امت است.
با همه اهمیتی که شفاعت به عنوان یکی از آموزههای امید بخش مکتب اسلام دارد، امروزه تفسیرها و فهم های غلط پیرامون این آموزه اصیل و کارآمد، منجر به بروز مسلکهای اخلاقی و عرفانی منحرف و حتی شبهات اعتقادی گوناگونی شده است که برخی از این شبهات از سوی دشمنان دین، اسلام و تشیع مطرح میشوند، شبهاتی که در آنها سعی شده است با تعریف نادرستی از شفاعت و مشمولان آن، اسلام و تشیع به عنوان آیین و مذهبی ضد عقلانی معرفی شود، علاوه بر آن امروزه در بین معتقدان به دین و مذهب، ترویج اندیشهها و باورهای غلط از شفاعت منجر به نفی مسؤولیتپذیری، کم رنگ نمودن تکالیف الهی و کم توجهی نسبت به سؤال و جواب قبر و برزخ، مواقف قیامت، میزان، صراط و حساب روز جزا شده است.
شفاعت یکی از مجاری رحمت الهی است که مربوط به مؤمن گنهکار به گناه کبیره است که از گناه خود نادم شده است، بنا بر این تفسیر ، شفاعت در واقع همان مجرای رحمت و فیض الهی است نه آنکه شفاعت کننده در عرض عدالت و رحمت حضرت حق قرار گیرد و شرط تعلق آن ، ایمان صحیح و باور قلبی به مبداء و معاد و وسائط فیض اوست، بر طبق این تفسیر شفاعت نه تنها سبب تشویق و ترغیب به ارتکاب گناه نمیشود بلکه با ایمان و اعتقادات ما گره خورده و به عنوان ابزاری امید بخش ، انسان را به درجات بالای ایمان و پرهیز از گناهان سوق می دهد.
شفاعت در آموزه های قرآنی
در مقاله دیگری ازاین ویژهنامه آمده است: شفاعت و شفیع گرفتن پیامبران الهی و ائمه اطهار(ع) از جمله مسایلی است که بسیاری از فرقه های اسلامی، به ویژه شیعیان به آن اعتقاد دارند.
بارها در کودکی اتفاق افتاده که کاری را انجام می دهید بدون آنکه از پیامدهای آن آگاه باشید و یا اگر آگاه هستید از روی جهالت و هوسهای زودگذر و احساسات آن را انجام می دهید، در این حالت است که در برابر پدر قرار می گیرید و از خشم و عصبانیت رو زرد میکنید، تنها چاره کار وساطت مادر و دایی و خاله و عمه است کسانی که پدر به نظرات آنان توجه میکند و کوتاه میآید، اگر پدربزرگ و مادربزرگی هم واسطه شود که نور علی نور است، این جاست که یکی پا پیش می گذارد و واسطه میشود و از پدر میخواهد که از شما درگذرد، پدر نیز به حرمت و احترام دیگری کوتاه می آید و از او می گذرد.
شفاعت به معنای همراهی کس دیگر برای پوزش خواهی است، از این روست که در مفردات الفاظ قرآن کریم راغب اصفهانی درباره واژه شفاعت در قرآن آمده است، شفاعت، انضمام و پیوستن به دیگری برای یاری رساندن به وی و درخواست کمک از او است، کاربرد آن بیشتر در مورد قرار گرفتن مقامی برتر و گرامیتر در کنار شخصی پایینتر است، شفاعت در قیامت نیز همین معنا را دارد.
قرآن برای شفاعت شفاعت کننده و شفاعت شونده شرایطی را مطرح کرده است که از مهمترین شرایط در شفاعت کننده داشتن مقام محمود و کرامت است، تنها برخی از اولیای الهی به این مقام دست مییابند و از میان بندگان الهی شماری اندک هستند که میتوانند در برابر خداوند ایستاده و تقاضای بخشش و شفاعت در حق دیگران کنند.
از شرایط مهم شفاعت شونده این است که اهل توحید و از شرک به خدا مبرا باشد، خداوند در آیه 86 سوره زخرف ملاک برخورداری از مقام شفاعت را توحید و اعتراف به آن دانسته است.
شفاعت و شکایت قرآن در قیامت
در مقالهای با عنوان شفاعت و شکایت قرآن در قیامت چنین آمده است: درروایات و احادیث زیادی قضیه قرآن و شفاعت کردن آن از اهل خود و قرائت کنندگان وارد است، در حدیث آمده است:مؤمنی که قرآن را در حال جوانی قرائت کند، قرآن با گوشت و خون او درآمیزد و خداوند او را با سفرای نیکوکار قرار دهد و قرآن در قیامت پناه اوست و در محضر حق گوید خداوندا هرعاملی اجر عملش را گرفت غیر ازعامل به من، پس بهترین عطایای خود را به او برسان، پس خدای تعالی به او بپوشاند دو حله از حله های بهشتی و بر سر او تاج کرامت نهد، پس خطاب شود آیا راضی شدی، قرآن عرض کند من امید بیشتر داشتم پس امن و امان را به دست راست او دهند و خلد را به چپ، پس داخل بهشت شود وبه او گفته شود قرائت کن و مرتبه ای بالا بیا، پس به قران خطاب شود آیا او را به مقام مطلوباش رساندیم و تو راضی شدی،عرض کند:آری
درجای دیگر از حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله آمده است:«ان القرآن شافع مشفع؛قرآن شفاعت کنندهای است که شفاعت پذیرفته می شود.»
نکته دیگر اینکه حتی شفاعت حافظان و حاملان قرآن در مورد اعضای خانوادهاش پذیرفته میشود، همچنان که رسول اکرم صل الله علیه و آله فرمودند:هر که قرآن بخواند تا حفظ شود ،خداوند او را به بهشت داخل خواهد کرد و شفاعتش را درباره ده تن از خانوادهاش که آتش بر آنها واجب شده، میپذیرد.
ودرجای دیگر رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرماید:قرآن را فرا بگیرید که قرآن در روز قیامت نزد صاحبش، یعنی کسی که آن را یاد گرفته و بدان کار بسته، در چهره جوانی نیکو روی رنگ برگشته می آید، پس بدو می گوید: من بودم آنکه تو را در شب بیدار نگاه می داشتم و درروزها تو را تشنگی می دادم و آب دهانت را خشک می ساختم و اشکت را روان می کردم، تا هر کجا باشی من با توأم .
هر بازرگانی در پی تجارت خویش است و من امروز برای تو در پی بازرگانی و سودا گریام، مژده دریاب که برای تو کرامتی از خدای عزوجل خواهد بود، پس تاجی آورند و بر سرش نهند و امان به دست راست او عطا شود و جاودانی در بهشتها به دست چپ او و به دوحله خلعت پوشانده شود، سپس بدو گفته شود: بخوان قرآن را و بالا برو، پس هربار که آیهای را قرائت کرد درجهای بالا رود و پدر و مادرش اگر مؤمن باشند به دو حله خلعت پوشانده شوند، پس از آن به آنان گویند این، پاداش شما که به فرزند خود قرآن آموختید.
متأسفانه در بسیاری از جوامع مسلمان قرآن در زندگی آنان غایب و مهجور است، تا آنجا که حتی بسیاری، تلاوت و قرائت آن را هم به درستی نمیدانند، تا چه رسد به مراحل بالاتر آن اعم از ترجمه، تفسیر، تدبر و عمل به آن!
در کافی از امام صادق (ع)روایت شده است که فرمود:سه چیز است که به درگاه خدا عزوجل شکایت می کند، مسجد ویرانی که اهلش در آن نماز نمیخوانند، دانایی میان نادانها و مصحفی که آویخته است و گرد بدان نشسته و آن را نمیخوانند.
ویژه نامه اینترنتی«شفاعت یا پارتیبازی» با هدف آشنایی بیشتر جوانان با مسأله شفاعت در پایگاه اطلاع رسانی راسخون منتشر شده است و علاقهمندان به مشاهده و استفاده از این ویژهنامه میتوانند به نشانی اینترنتی www.rasekhoon.netمراجعه کنند./907/ت302/ن
ارسال نظرات